03 / 05 / 2024

benzin dizel otomobil yasağı

benzin dizel otomobil yasağı

Avrupa Birliği'nin benzinli ve dizel otomobil satışlarına 2035 yılından sonra yasak getirme kararına birliğin en büyük otomobil sanayisine sahip ülkesi konumundaki Almanya'dan veto geldi. Almanya'nın çıkışına 5 ülke daha destek verdi.

Dizel, benzin ve LPG olarak satılan akaryakıtta tek fiyat dönemi geliyor! Fark kaldırılacak...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), dizel ve benzin olarak satılan akaryakıt için tek fiyat uygulamasına geçmeye hazırlanıyor.

Elektrikli araç mı hesaplı, dizel mi? İşte yanıtı

Yerli elektrikli otomobil Togg'un satışa sunulması, Tesla'nın Türkiye'ye geleceğini açıklaması ve diğer markaların da yeni elektrikli modellerini Türkiye'ye getirmek için gün sayması, tüketicinin karşısına hiç olmadığı kadar çok alternatif yaratıyor. Peki dizel araçlar mı hesaplı yoksa elektrikli ar

Otomobil alacaklar hemen bakın! Cebinize dost en az yakan benzinli otomobiller açıklandı! İşte detaylar!

Otomobil alacaklar aman dikkat! En az benzin yakan otomobil markaları belli oldu. İşte detaylar!

Benzin fiyatlarını düşünmek istemeyenler çözümü buldu! Elektrikli otomobil satışları uçuşa geçti

Elektrikli otomobil satışları, bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 22 artışla 259 bin 449’e yükseldi. Böylece Avrupa Birliği ülkelerinde elektrikli otomobillerin toplam pazardaki payı yüzde 11,9’a yükseldi.

Elektrikli otomobil satışlarında rekor! 8 ayda 3 katına çıktı

Ocak ve ağustos 2022 zaman diliminde Türkiye'de elektrikli otomobil satışları 3 bin 283'e kadar çıktı. Benzinli otomobiller satış listesinde ilk sırada yer alırken, dizel otomobil satışları ise azalmaya devam etti. İşte ayrıntılar…

Dizel otomobil sahipleri dikkat! Yarı fiyatına satılacak! 

Dizel otomobilleri bekleyen büyük tehlike! Yakın zamanda fiyatları yarı yarıya düşecek. İşte uzmanlardan önemli uyarılar...

Benzin ve dizel zamanı geçti! Volvo yeni elektrikli aracı ile şov yaptı!

Benzin fiyatlarında yaşanan artış, pek çok kişiyi elektrikli araçlara yöneltti. Volvo da yeni elektrikli aracını piyasaya sürmek için sabırsızlanıyor.

Bu otomobiller benzin zammına kafa tutuyor

Hybrid ve elektrikli otomobil teknolojisindeki devam eden gelişmelere rağmen, klasik motorlar hala en çok tercih edilenler devam ediyor. Peki en az benzin yakan araçlar hangileri ve kaç liradan satılıyor?

Otomobil piyasasında bir efsanenin sonu geldi! Dizel araba satışları düşüyor elektrikli oto satışları artıyor

Kısa bir süre öncesine kadar piyasada en çok rağbet gören otomobil tipi olarak bilinen dizel motorlu araçlar mazotun 30 liraya kadar yükselmesi ve elektrikli otomobil üretminin hız kazanması nedeniyle düşüşe geçti. Dizel motorlu araçlar yakın bir tarihte üretimden tamamen kaldırılacak.

Benzin dizel ve elektrikli araçlar cep yakacak! Otomobil fiyatlarına büyük zam

Otomobil piyasasını 2020 yılından beri etkileyen paraç ve çip krizi sonrası küresel ekonomide yaşanan dalgalanmalar maliyetleri uçurdu. Benzin dizel ve elektrikli araç fiyatlarına büyük zam geliyor. İşte ayrıntılar...

Mercedes tek şarjla 1200 km yol giden otomobil üretti! Elektrikli otomobil dünyasında devrim

Benzinli ve dizel motorlu araçların Avrupa'daki geleceği tartışılırken Alman otomobil üreticisi Mercedes tek şarjla 1200 kilometre mesafeyi kat edebilen bir otomobili üretti. Gerçek yol testinden başarıyla çıkan aracın piyasaya ne zaman sürüleceği merak ediliyor.

Benzinli ve dizel otomobil satış yasağına Almanya'dan veto! 5 ülke daha karşı çıktı

Avrupa Birliği'nin benzinli ve dizel otomobil satışlarına 2035 yılından sonra yasak getirme kararına birliğin en büyük otomobil sanayisine sahip ülkesi konumundaki Almanya'dan veto geldi. Almanya'nın çıkışına 5 ülke daha destek verdi.

Petrol fiyatlarında yeni zam var mı? 1 litre benzin dizel LPG fiyatı ne kadar oldu?

Akaryakıt fiyatlarında her hafta yapılan zamlar ile birlikte yeni gelişmeler yakından takip ediliyor. Bilindiği üzere Türkiye, enerji ihtiyacının neredeyse tamamını ithal etmekte ve bu da onu büyük fiyat dalgalanmalarına karşı savunmasız bırakmaktadır. Peki 1 litre benzin dizel LPG fiyatı ne kadar?

benzin dizel otomobil yasağı Haberi

benzin dizel otomobil yasağı

Avrupa Birliği, 2035 yılından itibaren üye ülkelerde içten yanmalı motorlu araçların kullanımına yasak getirme kararı aldı. Söz konusu karar kapsamında otomobil firmaları kademeli olarak benzinli ya da dizel motorlu araç üretimini sonlandıracak. 

Sıfır emisyon hedefi doğrultusunda atılan adıma birliğin en önemli ülkesi Almanya karşı çıktı.

Almanya'nın karşı çıktığı kararın 2035'den daha ileri tarihe ertelenmesi isteniyor.

İtalya, Portekiz, Slovakya, Bulgaristan ve Romanya'nın kararı 2040 yılına erteletmek için AB için kulis yaptığı iddiaları gündeme geldi.

Söz konusu 5 ülke sürenin uzatılması taleplerine karşılık 2035 yılına kadar karbondioksit salınımlarını yüzde 80 oranında düşürme teklifinde bulundu.

GEÇİŞ SÜRECİ İÇİN ALTYAPI HAZIR DEĞİL

AB Komisyonu, yeni otomobillerde salınımların 2035 yılına kadar yüzde 100 oranında azalmasını istiyor. Yani 13 yıl içerisinde AB'de dizel ya da benzinli motor satışı olmayacak. 

Bazı büyük otomotiv devleri kararı desteklerken,...