25 / 07 / 2024

bes

bes

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili yeni düzenleme ve teşviklerin hayata geçirileceğini açıkladı. Nebati, BES'in, dünyadaki benzer emeklilik sistemleriyle kıyaslandığında devlet olarak sağlanan en cömert teşviklerden biri haline geldiğini vurguladı.

Enflasyonun üzerinde getiri BES'in cazibesini artırdı, sistemde 358 milyar lira birikti

Türkiye Sigortalar Birliği Başkanı Benli 2023 yılı hedefleri olan 17 milyon BES'li ve 500 milyar lira fon büyüklüğü hedefine çok daha erken ulaşacaklarını belirterek vatandaşın tasarrufun merkezine BES'i aldığını söyledi.

Siz farkına varmadan paralarınız e-Devlet’te birikmiş olabilir! e-Devlet hesabınızı hemen kontrol edin!

Şahıslar farkına varmadan e-Devlet hesaplarında paralar birikmiş olabilir. Peki biriken bu paralar nedir, biriken bu paralar nasıl çekilir? İşte detaylar…

Garanti BBVA Emeklilik’te BES’li müşteri sayısı 2 milyon 400 bine yaklaştı! 5 çocuktan 1’i BES’li.

Bireysel emeklilik, hayat ve sağlık sigortası alanlarında faaliyet gösteren Garanti BBVA Emeklilik, katılımcı sayısının 2 milyon 400 bin kişiye yaklaştığını duyurdu. İşte haberin devamı…

Emeklilik yatırım fonları güçlendirilecek!

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Zaman, "Türkiye Ekonomi Modeli’nin en önemli amaçlarından biri olan TL tasarrufların artırılması konusunda bireysel emeklilik sistemi kilit rol oynayacaktır." şeklinde konuştu.

BES’te neler oluyor? 14 milyon kişi BES’e katıldı şimdi satılığa çıkarıldı

Devletin zorunlu kıldığı Bireysel Emeklilik Sistemi 14 milyon katılımcıya ulaşırken Hollandalı NN Hayat ve Emeklilik A.Ş. kapsamındaki bireysel emeklilik portföyünü satmaya hazırlanıyor. İddiaya göre şirketler BES’i Özyeğin ailesinin yönettiği Fiba Emeklilik Hayat A.Ş.'ye satmak için görüşüyor.

Emekliliğe bir adım daha yaklaşın! BES’ten yepyeni ayrıcalıklar! Bireysel Emeklilik Sistemi’nde flaş gelişme

Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. BES’te avans kullanımından, yaş sınırına kadar birçok yapılmıştı. Yapılan yenilikler ile BES, çalışanlar için daha cazip hale gelirken, sistemden çıkanların da yeniden BES'e katılabileceği açıklandı.

BES NASIL İPTAL EDİLİR? Bireysel Emeklilik Hakkında Merak Edilenler…

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) için 28 Mart 2001 tarihinde kişilerin emeklilik hayatında refah bir hayat sürmesini sağlamak adına bir kanun çıkarıldı. Emeklilik adına çıkarılan kanun 7 Ekim 2001’de yürürlüğe girdi ve BES 27 Ekim 2003’te başlamış oldu. Fakat BES’e katılmak zorunlu değil.

BES’te yeni düzenleme Altın günü yerine geçecek

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkan Vekili Ali Ersoy, bireysel emeklilik hesaplarına ek katkı payı hediye etmek isteyenler için 'BES Hediye Kartı' veya 'Hediye Sertifikası' üzerinde çalışıldığını duyurdu.

18 yaşından önce BES'e girenlere müjde! Ödeme planının detayları açıklandı

18 yaşını doldurmadan BES'e girenlere müjde. Üniversite eğitimi için ödeme imkanı sunulacak mı? İşte detaylar...

BES'te yeni dönem başladı! Devlet katkısı yüzde 30'a yükseltildi!

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem başladı. BES yenilikler yapıldı ve sistemde devlet desteği yüzde 30'a yükseltildi. İşte tüm detaylar...

Meral Eredenk: BES'in en büyük rakibi gayrimenkul!

Türkiye'de BES'in gösterdiği gelişim ve tasarruf açığı konularını ele aldı. BES'in en büyük rakibinin gayrimenkul sektörü olduğunu belirten Eredenk, kişilerin birikimlerini diğer birikim araçlarından alarak gayrimenkule yönlendirdiğini aktardı...

Enerji verimliliğine yatırım, enerjiye yatırımdan daha verimli!

BES Enerji Kurucu Ortağı Serkan Emin, “Bir santral yılda 166 milyon kilovat saat enerji üretir, aynı yatırım enerji verimliliğinde kullanıldığında edilecek enerji tasarrufu ise 213 milyon kilovat saattir” dedi...

Bireysel Emeklilik Sistemi, gayrimenkulü portföyüne katacak

Altı yılda 2 milyon katılımcıya ulaşan bireysel emeklilik sektörü, sistemi daha da büyütmek amacıyla fonlarını çeşitlendirecek

Konut kredilerine 'BES' desteği! Konut almak isteyenlere nefes olacak!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş kredilerdeki daralmanın, büyük oranda kredili satışlarla yürüyen inşaat sektörünü de yavaşlattığına dikkati çekerek  BES’teki birikimlerin kredili işlemlerde peşinata teminat sayılmasını istedi.

Kredi çekecekler dikkat! Bankalarda yeni dönem başladı...

Banka kredilerinde yeni dönem başladığı açıklandı. Yapılan açıklamada, bu birikimlerini sayesinde artık daha kolay kredi çekebilebilecek. Buna göre, 28 Eylül 2023 tarihinde yürürlüğe aldığı yeni yönetmelik ile bireysel emeklilik sistemi (BES) katılımcılarına önemli bir kolaylık getirildiği belirtild

BES’te yüzde 30 devlet katkısı ne zaman hesaba geçer?

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne olan ilgi artarken katılımcı sayısı 16.5 milyona ulaştı. Uzun dönem yatırım düşünenlerin tercihi olan BES’de en çok merak edilen sorulardan biri de devlet katkısının ne zaman hesaplara geçtiği. İşte o sorunun cevabı…

BES sisteminde iki yeni uygulama hayata geçiyor! Bu yeni uygulamalar neler?

Bireysel emeklilik sistemi 2003 senesinde uygulamaya alınmıştı. 2013 senesinde devlet katkısı uygulaması geldiği belirtildi. 2017 yılında ise çalışanların bireysel emeklilik sistemine girmesini sağlayan Otomatik Katılım Sistemi (OKS) başladığı kaydedildi.

BES’te yeni dönem 1 Temmuz’da başlıyor! İşte dikkat edilmesi gerekenler…

Bireysel Emeklilik Sistemi’ndeki katılımcı sayısı 16,4 milyona yaklaştı. Yapılan yeni düzenlemelerle BES kullanıcılarına kredi avantajı sunulurken, uzmanı BES’i olanlar ve yeni girecekler için önemli tavsiyelerde bulundu.

Kredi ile ev almak artık hayal oluyor! Konut kredisi için BES teminat gösterilmeli!

Konut satış oranları her ay bir önceki aya göre gerilerken banka kredisi ile konut almak, giderek hayal oluyor. ATEM Başkanı Hakan Akçam, kredi alımlarında bireysel emeklilik sisteminde uygulanan (BES) teminat gösterebilme uygulamasının konut kredileri için de uygulanabileceğine vurgu yaptı.

BES'te yeni dönem 1 Temmuz'da başlıyor! 

Hükümet Bireysel Emeklilik Sistemi'nden (BES) çıkışları önlemek için yeni düzenlemeler yapıldığı kaydedildi. BES'te kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz itibarı ile başlamış olacak. Bu yeni sistemin avantajları ne olacak? 

Açlık sınırı 25 bin 374 TL, yoksulluk sınırı ise 70 bin 253 TL oldu! 

BES-AR'ın haziran ayı araştırmasına göre, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 25 bin 374 TL, yoksulluk sınırı ise 70 bin 253 lira şeklinde belirlendi. İşte detaylar...

BES'i olanlar için yeni dönem geliyor!

BES'i olanlar için yeni dönem başladığı kaydedildi. Bireysel Emeklilik Sistemi içinde olanlar birikimlerini bozmadan teminat göstererek kredi çekebilecekler. Üstelik birikimleri yine yükselmeye de devam edecek. 

BES birikimi ile kredi kullanma dönemi başladı

Bireysel emeklilik sistemindeki (BES) katılımcılar birikimlerini "alacağın devri yoluyla teminat göstererek" kredi kullanırken hem acil nakit ihtiyacını karşılayabilecek hem de hak ve birikimlerini koruyabilecekleri kaydedildi.

İş Bankası "BES Teminatlı İhtiyaç Kredisi" uygulamasına başladı

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne olan ilgi artarken, katılımcılar için getirilen yeni düzenleme ve uygulamalarla sunduğu avantajlar da artırılıyor. Son olarak İş Bankası, BES Teminatlı İhtiyaç Kredisi uygulaması başlattı. İşte ayrıntılar…

BES’te kaybettiren nedenler!

Bireysel Emeklilik Sistemi BES’e olan ilgi artsa da akıllardaki soru işaretleri bitmiyor.  Peki BES’te kazanmanın önündeki engeller neler? İşte cevabı

Borsada hisse mi, BES’te BIST 100 fonu mu almak daha kazançlı?

Uzun dönem yatırımı düşünenler için borsanın yanı sıra Bireysel Emeklilik Sistemi BES’te sıkça tercih edilmeye başlandı.  Uzmanlar, borsa yerine BES’te hisse fonu alanların daha çok kazandığını belirterek, o hesabı paylaştı.

bes Haberi

bes

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 18 yaş altı vatandaşlara giriş imkanı getirilmesi ve devlet katkısı oranının artırılmasıyla birlikte sistemin sağladığı reel getiri sonucu halkın Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) ilgisinin arttığını belirtirken, "17 Ekim 2022 tarihi itibarıyla BES'te 14,3 milyon katılımcıya ve 362 milyar liralık bir fon büyüklüğü elde edildi" ifadesini kullandı.

Bakan Nebati, sosyal medya hesabından Bireysel Emeklilik Sistemi'ne ilişkin paylaşımda bulundu.

Bireysel tasarrufların özendirilmesinin, bütün ülkelerde sosyal güvenlik ihtiyacının artması, nüfus ile aile yapısının değişimiyle çok daha fazla önemli bir hal aldığına işaret eden Bakan Nebati, orta vadede kayda değer bir gerçek getiri imkanı sunan Bireysel Emeklilik Sistemi'nin, katılımcıların tasarruflarını artırarak geleceklerini garanti altına almalarını sağladığını belirtildi.

Bakan Nebati, sisteme yönelik yeniliklerin katkısına da dikkat çekerek, şu bilgiyi verdi:

"18 yaş...