01 / 05 / 2024

besicilerin protestosu

besicilerin protestosu

Ankara'nın Akyurt ilçesinde protokol yolunu bir süre ulaşıma kapatan besiciler, Esenboğa Havalimanı çevresindeki işletme ve çiftliklerin kapatılacak olmasını protesto etti

Türkiye’den Avrupa'ya tarım işçisi gidecek! 100 bin TL üzeri maaş verilecek!

Günümüz şartlarında, Avrupa bölgesinde günlerdir çiftçilerin protestosu ile karşı karşıya olurken, yetişmiş iş gücüne ihtiyaç duyan Fransa, yaptığı açıklamada başka ülkelerden mevsimlik tarım işçisi almak için harekete geçtiğini duyurdu.

Yüksek enflasyon kurbanlık satışlarını da vurdu! Peki besicilerin elinde kalan kurbanlıklar ne olacak?

Yüksek enflasyon ve artan girdi maliyetlerine rağmen beslemeye devam ettikleri kurbanlıkları satamayan besiciler, kurban satışından zararla döndüklerini söyledi. Peki besicilerin elinde kalan kurbanlıklar ne olacak? İşte detaylar...

İstanbul'daki konut sitelerinde aidat zammı protestosu!

İstanbul’da bazı site yönetimlerinin aidatlarda yüzde 70’e ulaşan zam yapması vatandaşın tepkilerine neden oldu. Evlerinin pencerelerinden tencere tava sesleri çıkaran, ışık açma kapama eylemi yapanlara ek olarak çok sayıda site sakini sokağa çıktı. ‘Yönetim istifa’ sloganları atıldı.

Üniversite öğrencilerinden kira protestosu!

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalmak için hak sahibi olamayan üniversite öğrencileri, ev kiralarında yaşanan yükseliş ve yurtların pahalılığı sebebiyle eğitimlerini yarıda bırakma ihtimaliyle karşı karşıya kaldı. Fiyatlara tepki gösteren öğrenciler, durumu protesto etti.

AVM'ler için ciro kirası talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, AVM'lere ilişkin açıklamalarda bulundu. "Bazı AVM yönetimlerinden ciro kirası ya da kira indirimi konusunda beklediğimiz yaklaşımı göremedik" diyen Öncel, bazı AVM'lerde ortak gider protestosu yapılabileceğini dile getirdi.

Karşıyaka Örnekköy kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreninde protesto!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karşıyaka Örnekköy Mahallesi'nin temel atma ve yıkım törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, törende Atakent Mahallesi Emlak Bankası Konutları sakinlerinin protestosu ile karşılaştı.

Büfecilerden İBB önünde yüksek zam protestosu!

İstanbul Tekel-Gazete Bayileri Esnaf Odası üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin büfe kiralarına yaptığı yüksek zammı protesto etti.

KİPTAŞ mağdurlarından evlerimizi geri istiyoruz protestosu!

Çağlayan'da Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında konutlarını KİPTAŞ'a veren vatandaşlar konutlarını alamadıkları gerekçesiyle protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Kadıköy'de Kanal İstanbul protestosu!

İstanbul Kadıköy’de çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'u protesto etmek isteyen vatandaşlara polis müdahale etti.

Muğla'da arazi davası protestosu!

Muğla Marmaris'e bağlı üç mahallenin sakinleri, yıllardır süren arazi davalarında aleyhlerine verilen karara tepki gösterdi...

Sultangazi’de 'meydan projesi' protestosu!

Sultangazi’deki bir mahallede yapılması planlanan meydan projesi vatandaşları tedirgin ediyor. Evlerinin olduğu alana, meydan dışında AVM ve otopark da yapılacağını ifade eden mahalleliler, protesto yürüyüşü düzenledi.

Güney Afrikalı Müslümanlardan kentsel dönüşüm protestosu!

Müslümanlar, tarihi mahallelerini, kentsel dönüşüme karşı korumak için Cape Town'da protesto gösterisi düzenledi...

Bursa'da kentsel dönüşüm protestosu!

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde, kentsel dönüşüm projesi dahilinde 4 yıl önce evleri yıkılan bir grup, yenilenen evlerini zamanında teslim etmediğini söyleyerek inşaat firmasını protesto etti.

besicilerin protestosu Haberi

besicilerin protestosu

     Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'in bir süre önce Esenboğa Havalimanı çevresinde faaliyet gösteren ve kötü koku yayan işletme ve çiftliklerin kapatılması talimatını vermesi besicilerin tepkisine neden oldu. 
     Kararın ardından bir araya gelen çiftlik ve işletme sahipleri, Esenboğa Havalimanı protokol yolunu kamyonet ve otomobillerle Akyurt ilçesi Çubuk Kavşağı mevkisinde ulaşıma kapattı.