17 / 05 / 2024

beşiktaş ıhlamur caddesi

beşiktaş ıhlamur caddesi

İçerisinde tarihi dikili taşlar ve köklü ağaçlar bulunan, Beşiktaş Yıldız Ihlamur Caddesi, kamusal alan olarak kullanılmasına rağmen, etrafı panellerle çevrildi.

Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm için ilk kepçe vuruldu!

İstanbul Beşiktaş’ta Akat Mahallesi, Zeytinoğlu Caddesi’nde iki binanın yıkımının başlamasıyla birlikte kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk adımı atıldı. Belediye iştiraki İmar A.Ş tarafından yapılan ilk dönüşüm yıkımında Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da yer aldı.

Beşiktaş'ta tarihi binanın duvarı çöktü!

Beşiktaş Ihlamurdere Caddesi üzerinde bulunan tarihi binanın duvarı çöktü. Restorasyon çalışması devam eden binanın çöken duvarı 2 kadını yaraladı.

Vakıf GYO Beşiktaş'taki gayrimenkulünü kiraya verdi!

Vakıf GYO portföyünde yer alan İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Rumeli Hisarı Mahallesi, Ebulula Mardin Caddesi'ndeki gayrimenkulü kiraya verdi.

Beşiktaş Ihlamur Parkı yeşil alan ilan edildi!

Yapılaşma tehdidiyle uzun süredir tartışma yaratan Beşiktaş’taki Ihlamur Parkı için müjdeli haber geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan plan değişikliği ile parkın arazisi yeşil alan ilan edilerek imara kapatıldı.

Beşiktaş Belediyesi'nden Ihlamur Parkı açıklaması!

Ihlamur Parkı'nın doğal sit statüsündeki 11 bin metrekarelik yeşil alanın paravanlarla çevrilmesi ile imara açıldığı" yönündeki haberlere ilişkin Beşiktaş Belediyesi iddia edildiği gibi bu alanın imara kesinlikle açılmadığını belirtti.

Beşiktaş Ihlamur Parkı'nda son durum!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında, panellerle kapatılan Beşiktaş Ihlamur Parkı'nı ele aldı. İşte Kumbasar'ın o yazısı...

Beşiktaş Ihlamur Parkı'nda imara izin yok!

Beşiktaş’ta doğal sit alanında bulunan ve üç nişangâhın yer aldığı Ihlamur Parkı’nın çevresinin kapatılması mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. Mahalleli panellerin kaldırılmasını, parkın kamu yararına park ve yeşil alan kalmasını istiyor

Beşiktaş Ihlamur Caddesi'ne yüksek katlı binalar mı yapılacak?

İçerisinde tarihi dikili taşlar ve köklü ağaçlar bulunan, Beşiktaş Yıldız Ihlamur Caddesi, kamusal alan olarak kullanılmasına rağmen, etrafı panellerle çevrildi.

2000 yılında Beşiktaş'a yeni nikah salonu!

2000 yılında Beşiktaş Belediyesi, Nispetiye Caddesi ile Ihlamur Dere Caddesi arasında bulunan otoparka nikah salonu inşa edecekmiş. 3 bin 200 metrekare olan otoparka nikah salonu inşasıyla 2 bin metrekare yeşil alan kazanılacakmış.

Beşiktaş İstanbul Inn Levent satılık daire!

5 blok şeklinde yükselen proje Büyükdere Caddesi'ne 200 metre mesafede hayata geçiriliyor. Beşiktaş İstanbul Inn Levent satılık daire tipleri 1+0, 1+1, 2+1 ve penthouse şeklinde tasarlandı.

Beşiktaş'ta iki katlı bina çöktü!

Beşiktaş, Arnavuktöy Mahallesi, Sekmanlar Caddesi üzerinde bulunan iki katlı binada, toprak kayması nedeniyle göçük meydana geldi. Belediye ekipleri caddeyi trafiğe kapatırken, hasar gören binada incelemeler sürüyor.

Beşiktaş'ta ikinci İstiklal Caddesi yaratılacak!

Boğaziçi’nin kalbi Beşiktaş’ta, 29 Mart seçimleriyle birlikte yeni bir dönem başladı. Kentin ikinci İstiklal Caddesi’ni Ihlamurdere’de yaratmayı düşünen Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar, “Ortaköy’e de ikinci açıkhava tiyatrosunu yapacağız” dedi...

Beşiktaş'ta icradan 18 büro satışı 5 Kasım'da!

İstanbul 10. İcra Dairesi; Beşiktaş Türkali Mahallesi, Ihlamurdere Caddesi ile Mecit Ali Sokağı 'nın kesişiminde yer alan binadaki büroları 5 Kasım 2014 tarihinde satışa çıkarıyor

beşiktaş ıhlamur caddesi Haberi

beşiktaş ıhlamur caddesi

İçerisinde tarihi dikili taşlar ve köklü ağaçlar bulunan, Beşiktaş Yıldız Ihlamur Caddesi, Eski Toprak Holding binası karşısındaki parkın, yıllardır kamusal alan olarak kullanılmasına rağmen, aniden ortaya çıkan ve arazinin sahibi olduğunu iddia eden kişilerce, etrafı panellerle çevrildi. 

Yakın zamanda yüksek katlı binaların ve AVM'lerin bu parkın bulunduğu yere yapılacağı söylentileri dolaşıyor. 

Ancak, mahalle sakinleri dün gerçekleştirdiği forumda, olayın iç yüzünü ortaya çıkartarak teşhir etmek, hukuksuzca yapıldığım düşündükleri panellerin sökülmesini sağlamak amacıyla bir araya geldiklerini duyurdu. 

Yapılan forumun ardından mahalleli kurulan Ihlamur Parkı Dayanışması aracılığıyla konunun takipçisi olacaklarının kararım aldı. Mahalle sakinleri, her gün saat 19:00'da bir araya gelerek, neler yapabileceklerini konuşacakları formlara devam edecekler. 



Taraf



Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Beşiktaş'ta yeşil alanın panellerle kapatılmasına tepki gösteren mahalleli nöbet tutmaya başladı direnişi 


Beşiktaş'ta halk...