27 / 04 / 2024

besni toki mahkeme sonucu

besni toki mahkeme sonucu

Besni 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ), ayıplı mal nedeniyle 116 konut sahibine 1 milyon 231 bin 316 lira tazminat ödemesine karar verdi.

Adıyaman Besni TOKİ'ye kavuşuyor! 6 soruda TOKİ Besni...

Türkiye’nin merakla beklediği TOKİ sosyal konut projesinin detayları açıklandı. Adıyaman TOKİ 2022 sosyal konut projesinin ayrıntıları belli oldu. Peki, TOKİ Adıyaman Besni projesinde toplam kaç konut yapılacak? TOKİ Adıyaman Besni 2022 fiyatı ne kadar?

TOKİ Adıyaman Besni Millet Bahçesi’nin ihalesi yapıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Adıyaman Besni Millet Bahçesi'nin ihalesini gerçekleştirdi.

TOKİ Adıyaman Besni Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Adıyaman İli, Besni İlçesi, Erdemoğlu Mahallesi Millet Bahçesi Ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İhale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Besni konutlarında teslimler başlayacak!

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile TOKİ tarafından hayata geçirilen Besni’de yapımı gerçekleştirilen ancak teslimi bir türlü yapılmayan TOKİ konutlarında mutlu sona gelindiğini dile getirdi.

TOKİ Besni Kayaardı kura çekilişi 28 Temmuz'da!

Besni Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile TOKİ tarafından Adıyaman Besni'de inşa edilen konutların kura çekilişi 28 Temmuz'da...

TOKİ Besni Konutları için kura tarihi belli oldu!

Besni Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile yapımı gerçekleştirilen konutların kura çekiliş tarihi açıklandı.

TOKİ Adıyaman Besni Konutları'nın yüzde 80'i tamam!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TOKİ işbirliği ile Adıyaman Besni ilçesi Kayaardı bölgesine dar gelirli aileler için yapılan 474 konutun yüzde 80'i tamamlandı.

Besni TOKİ Konutlarına 2 Bin 147 başvuru yapıldı!

Adıyaman’ın Besni ilçesi Kayaardı Bölgesine dar gelirli aileler için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TOKİ işbirliği ile yapılan 474 TOKİ konutlarına 1895 yeşil kartlı ve 252 engelli olmak üzere toplam 2 bin 147 başvuru yapıldı.

Besni'de 4. Etap TOKİ konutları için başvurular başladı!

Adıyaman'ın Besni ilçesinde yapımı devam eden 4. Etap TOKİ konutları için başvurular başladı.

Adıyaman Besni TOKİ Konutları 2017'de teslim edilecek!

Adıyaman Besni ilçesinde yapımı süren alt gelir grubu aileler için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TOKİ işbirliği ile yapılan 472 adet konut 2017 yılında teslim edilecek.

TOKİ Adıyaman Besni 454 konut ve 24 derslikli okul ihalesi bugün!

TOKİ Adıyaman ili Besni ilçesi 472 adet konut, 1’er adet 24 derslikli ilköğretim okulu, sosyal tesis, ticaret binası ve camii inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi bugün saat 14.30 gerçekleşecek.

TOKİ Adıyaman Besni'de 454 konut ve 24 derslikli okul yaptırıyor!

TOKİ Adıyaman Besni 454 konut, 24 derslikli İÖO, sosyal tesis, ticaret merkezi, 300 kişilik cami ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 20 Temmuz'da yapılacak.

TOKİ Besni Konutları'nın yer tahsisi onaylandı!

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, TOKİ tarafından Besni'ye yapılacak olan konutlar için yer tahsisinin onaylandığını söyledi. Projede 14 blok, 2+1 nitelikteki 454 adet konut yer alacak...

besni toki mahkeme sonucu Haberi

besni toki mahkeme sonucu

TOKİ, ilçeye bağlı Erdemoğlu Mahallesi'ne yaptırdığı konutları hak sahiplerine 2010'da teslim etti. Binalara taşınan ailelerden bazısı, inşaatta "kusur" olduğu gerekçesiyle müteahhitten eksiklikleri gidermesini istedi. 


İlgili firmanın konut sahiplerinin talebini geri çevirmesi üzerine 116 tüketici, TOKİ aleyhine 1. Asliye Hukuk Mahkemesine tazminat davası açtı. 


Yaklaşık 4 yıl süren davayı karara bağlayan mahkeme, TOKİ'nin 116 kişiye 1 milyon 231 bin 316 lira ödemesine hükmetti. 


Tüketicilerin avukatlığını yapan Fatih Mehmet Tercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOKİ tarafından inşa edilip tüketiciye satılan konutlarda eksik veya ayıplı imalat tespit edildiğini belirtti. 


TOKİ aleyhine açtıkları davanın 20 celse sürdüğünü anlatan Tercan, "Bilirkişi heyeti; binalarda yalıtım, doğalgaz tesisat, inşaat ve çevre düzenlemesi başta olmak üzere birçok konuda eksik veya kusurlu işler yapıldığını tespit etti. Mahkeme bundan dolayı TOKİ'yi tazminata mahkum...