21 / 05 / 2024

Betonarme Binalarda Donatı Tespiti

Betonarme Binalarda Donatı Tespiti

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli binaların tespiti için hesaplar, mevcut bina taşıyıcı sistem özellikleri dikkate alınarak yapılıyor. Binanın mevcut taşıyıcı sistem özellikleri sadece kritik kat rölevesi ile belirlenebiliyor...

DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerle ilgili raporlar peş peşe hazırlanıyor. DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Binalarda enerji tasarrufuna giden yol asansörlerden geçiyor!

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, inşaat sektörünün gündeminde yer alan yeşil bina konsepti ve binalarda nasıl enerji tasarrufu sağlanabileceği konularında değerlendirmelerde bulundu.

Erzurum'da eski binalarda mantolama sorunu yaşanıyor.

Erzurum’da yapı tarihi 20 yılı geçmiş binalarda maliyet yüksekliği sebebiyle mantolama sorunu yaşanıyor. Vatandaşlar mantolama sorunun giderilmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen’i çare olarak görüyor.

Binalarda bakım onarım masraflarını kim öder?

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde, aşınmaz mal için yapılan masraflar; ev sahibinin ödeyeceği ve kiracının ödeyeceği masraflar olmak üzere ikiye ayrılıyor. Peki, binalarda bakım onarım masraflarını kim öder?

Yalova'da ilave donatım rıhtımı-yüzer havuz toplantısı 11 Haziran'da!

ÖZATA TERSANECİLİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. tarafından Yalova Altınova'da ilave hangar, iskele ve donatım rıhtımı ile yüzer havuz projesi toplantısı 11 Haziran 2015 günü 16:00'da yapılacak.

3.köprünün betonarme kuleleri 304,5 metreye yükseldi!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde eğik askı halatlarının montajı sürüyor. Betonarme kuleler deniz seviyesinden 304,5 metreye kadar yükseldi.

Binalarda ısı yalıtımı nasıl gerçekleşir?

Binalarda ısı yalıtımı en az binanın temeli kadar önem teşkil ediyor. Nasıl ki temeli sağlam olmayan bir ev bizim için tehlike arz ediyorsa, yalıtımı olmayan evde aynı şekilde oluyor. Peki, binalarda ısı yalıtımı nasıl gerçekleşir?

Mantolama hangi binalarda zorunlu?

Binalarda enerji tasarrufu sağlanmasına yönelik yapılan çalışmalar arasında mantolama işlemi yer alıyor. Kanun gereğince, binalarda mantolama yaptırmak zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, mantolama hangi binalarda zorunlu?

Binalarda mantolama kararı nasıl alınır?

Mantolama uygulaması ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye giremiyor. Mantolama sayesinde tasarruf sağlanmış olunuyor. Peki, binalarda mantolama kararı nasıl alınır?

Boş binalarda çöp vergisi ödenir mi?

Tüm konut ve işyeri sahiplerinin, gayrimenkullerinin bulunduğu ilçenin belediyesine ödemek zorunda olduğu vergiye çöp vergisi deniyor. Peki, boş binalarda çöp vergisi ödenir mi?

Kayseri'deki dönüşümde sosyal donatı şart!

Mustafa Çelik: "Şu günlerde Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi üzerinde çalışıyoruz. Burada bize proje hazırlayan tüm ekiplere sosyal ve kültürel donatılara geniş yer vermelerini söylüyoruz. Bu bizim için olmazsa olmaz hale geldi." dedi.

Didim'de yeni yapılan binaların çatıları ahşap ya da çelik olacak!

DİDİM Belediye Meclisi, CHP'li Başkan Deniz Atabay'ın önerisiyle, yeni yapılacak binalarda betonarme yerine çelik ya da ahşap çalı yapılmasına karar verdi..

Didim'de çatılar artık çelik ya da ahşaptan olacak!

Aydın'ın Didim İlçesi'nde, belediye meclisinde alınan karar doğrultusunda yeni yapılacak binalarda betonarme çatı olmayacak. Turistik ilçede çatılar artık çelik ya da ahşaptan yapılacak.

Betonarme Binalarda Donatı Tespiti Haberi

Betonarme Binalarda Donatı Tespiti

Riskli bina tespit yöntemi!


Röleve ve Bilgi Düzeyi..

Riskli binaların tespiti için hesaplar, mevcut bina taşıyıcı sistem özellikleri dikkate alınarak yapılacaktır. Binanın mevcut taşıyıcı sistem özellikleri sadece kritik kat rölevesi ile belirlenebilir. Kritik kat, rijitliği diğer katlara oranla çok küçük olan (betonarme çevre perdeleri bulunmayan) veya yanal ötelenmesi zemin tarafından tutulmamış en alt bina katıdır. Röleve kritik kat için saha çalışması ile belirlenen bina geometrisi; kolon, perde, kiriş boyutları ile bu elemanların katta yerleşimini, eksen açıklıklarını; kapı ve pencere boşluğu olmayan dolgu duvar yerleşimini içerir. Binanın kat adedi ve kat yükseklikleri rölevede belirtilecektir. Kritik kattaki kısa kolonlar ve binadaki konsollar rölevede işlenecektir. DBYBHY Bölüm 2.3’te tanımlanan B3 türü düzensizliğe sahip olan binaların kritik kat için 3.1.1. yapılan röleve çalışması, bu düzensizliği...