08 / 05 / 2024

Betonlaşan şehirler çözümü

Betonlaşan şehirler çözümü

Onduline Avrasya Sürdürülebilir Büyüme Koordinatörü Ayşe Miray Şen, aşırı betonlaşmanın şehirlerin eko dengesini bozduğunu belirterek çatı ağaçlandırma sistemlerinin önemine dikkat çekti nefes alamaz halen gelen şehirler için çözümü çatıya taşıdı.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Kira anlaşmazlıklarında yeni çözüm!

Kiracılar ile mülk sahipleri arasındaki uyuşmazlıklarda mahkeme yerine ilk olarak bir arabulucuya başvurma mecburiyeti 1 Eylül'den itibaren uygulamaya başlandı. İki taraf arasında en çok kira anlaşmazlığı yaşanırken onun için de yeni çözüm geldi...

İş Bankası'ndan nakit ihtiyacı olanlara anında kredi müjdesi!

İş Bankası, müşterilerinin nakit ihtiyaçlarını geciktirmeden karşılamak istemeleri durumunda özel bir çözüm sunmaktadır. "Anında Kredi" olarak adlandırılan bu hizmet, pratik bir bireysel kredi seçeneği olarak öne çıkmaktadır.

Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi!

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması 'Sözümüzü yerine getireceğiz'

Erdoğan asgari ücret ile ilgili olarak, "Önümüzdeki yılbaşında daha ileri adımlar atarak telafi sözümüzü yerine getirmeyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Tarım arazilerinin bölünmesi sorununa kalıcı çözüm geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Miras mevzuatını geliştirerek tarım arazilerinin bölünmesi sorununa kalıcı çözüm getireceğiz." diye konuştu...

Barınma sorununa 'mikro konut'lu çözüm önerisi!

Nüfus artışı sebebiyle oluşan barınma sorunlarının çözülmesi amacıyla teknolojik donanımlı ve ekonomik "mikro konutlar"ın çözüm olabileceği kaydetti.

Ferdi Erdoğan: Günümüz inşaatları 100 yıl için yapılmalı!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan  ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, Günümüz inşaatları en az 100 yıl için yapılmalı, kent mimarisi de bu yaklaşımla şekillenmeli ve sık sık değişikliğe gidilmemeli” dedi. 

Şehrin kabalığından kurtulmak için denizlerde inşaat çözüm mü?

Şehirler giderek kalabalıklaştığı için denizi doldurarak yeni alan yaratmak ve yüzer evler inşa etmek daha ekonomik hale geliyor. Fakat bu bir çözüm mü?

Denize inşaat yapmak, şehir kalabalığı için çözüm mü?

Şehirler giderek kalabalıklaştığı için denizi doldurarak yeni alan yaratmak ve yüzer evler inşa etmek daha ekonomik hale geliyor. Fakat bu bir çözüm mü?

Sektör uzmanları TURYAP Gayrimenkul Çözüm Merkezi'nde birleşiyor!

TURYAP, gayrimenkulden doğan uyuşmazlıkları çözmek için T.C. Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı’nın resmi arabulucularının katılımı ve katkısı ile ‘‘Gayrimenkul Çözüm Merkezi’’ni hayata geçiriyor.

Atakum, Karadeniz'in en hızlı betonlaşan ilçesi!

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum'un, Karadeniz'in en hızlı betonlaşan ilçesi olduğunu belirterek "Atakum Belediyesi olarak elimizi taşın altına koyarak doğanın dengesinin bozulmaması noktasında gece-gündüz çalışıyoruz." dedi.

Kentsel dönüşüm Malatya Akçadağ'ın tek çözümü!

Malatya Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Akçadağlı iş adamlarıyla bir araya geldi. Projeler hakkında konuşan Başkan Kazgan, "TOKİ konutları yapmak Akçadağ'ı kurtarmaz, bunun da çözümü kentsel dönüşüm" dedi.

Enzen Çözüm ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Enzen Çözüm ve Danışmanlık Limited Şirketi, Rahul Chorarıa Müdürler Kurulu Başkanlığı'nda 10 bin TL sermaye ile 7 Ekim'de İstanbul İl'i Şişli İlçe'sinde, Merkez Mahallesi, Hasat Sokak'ta kuruldu.

Betonlaşan şehirler çözümü Haberi

Betonlaşan şehirler çözümü

Onduline Avrasya, hızlı nüfus artışı ve yoğun yapılaşmanın sonucu nefes alamaz halen gelen şehirler için çözümü çatıya taşıdı. İstanbul’da kişi başına düşen 1,5 m2’lik yeşil alan oranının yükselmesi gerektiğine dikkat çekilirken, uygun çatıların yeşillendirilmesinin büyük yararlar sağlayacağı belirtildi. Yeşil çatılar çatıdan drene edilmesi gereken su miktarında yüzde 90’a kadar tasarruf sağlayarak şehir şebekesine binen yükü de azaltıyor.


Onduline Avrasya Sürdürülebilir Büyüme Koordinatörü Ayşe Miray Şen, aşırı betonlaşmanın şehirlerin eko dengesini bozduğunu ve bugün en önemli sorun olarak görülen iklim değişikliğine davetiye çıkardığını belirterek: 'Şehirlerin yüzde 75’i asfalt ve beton gibi geçirimsiz yüzeylerle kaplı. Çatılar da bunun önemli bir kısmını oluşturuyor. Bina üzerinde bitki yetiştirmenin genel adı olan yeşil çatılar, betonlaşmanın yok edilemeyeceği sıkışık şehirlerde artık bir alternatif olarak görülmeli.' dedi.


Yeşil...