08 / 05 / 2024

betonlaşan şehirler için çözüm

betonlaşan şehirler için çözüm

Onduline Avrasya Sürdürülebilir Büyüme Koordinatörü Ayşe Miray Şen, aşırı betonlaşmanın şehirlerin eko dengesini bozduğunu belirterek çatı ağaçlandırma sistemlerinin önemine dikkat çekti nefes alamaz halen gelen şehirler için çözümü çatıya taşıdı.

3 deprem uzmanı tek bir kent için konuştu: Her an deprem olabilir!

Prof. Dr. Süleyman Pampal, Prof. Dr. Hasan Çetin ve  Prof Dr. İsmail Hakkı Çağatay'dan tek bir şehir için çok çarpıcı deprem açıklaması geldi. Uzmanlar yaptıkları açıklamada her an deprem olabileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde! Yeni destekler için hazırlıklar başladı! Emeklilerin geliri artacak!

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren yeni destekler için hazırlıklara başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklileri sevindirecek yeni adımları açıkladı. İşte emeklileri bekleyen 7 destek...

Hükümetin kentsel dönüşüm planı hazır! Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı!

Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı. Dirençli Şehirler ismi verilen yeni strateji kapsamında depremin dışında küresel iklim değişikliğiyle giderek artan su stresi, sel, tarımsal kuraklık gibi afet ve etkilere karşı da kırılganlık azaltılmış olacak.

Evim şirketlerine resmen yüzde 15 sözleşme sınırı geldi! Bu tutarı aşan sözleşmeler için uygulanacak!

Tasarruf finansman şirketlerine yüzde 15'lik sözleşme üst sınırı getiren düzenleme bugünkü 32414 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenleme, konut ve çatılı iş yeri için 5 milyon Türk Lirası'nı, taşıtlar için de 2 milyon Türk Lirası'nı aşan sözleşmeleri kapsayacak. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliler için düğmeye bastı! Müjdeler arka arkaya geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kampanyalarıyla ilgili bazı ayrıntılar ortaya çıktı. Erdoğan emekliler için düğmeye basıyor. İşte ayrıntılar...

'Bir an evvel araçlarını alsın'... Sıfır otomobilde zam için tarih verildi! 

Araç alacaklara zam uyarısı yapıldı. 'Bir an evvel araçlarını alsın'... Sıfır otomobilde zam için tarihi verildi! Peki sıfır araçlara zam ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Kamuda çalışan mühendis ve teknik personel için üç yeni sendika kuruluyor

Kamuda çalışan mühendisler ve teknik hizmet sınıfı personelleri, için "Mühendis Tek-Sen Enerji", "Mühendis Tek-Sen Ulaştırma" ve "Mühendis Tek-Sen Tarım-Orman" olmak üzere üç sendika kuruldu. İşte haberin ayrıntıları...

Depreme karşı dirençli şehirler için tek şart: Sürdürülebilir bir çevre politikası!

Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’23 bugün gerçekleştirildi. 41 uzmanın katılım sağladığı proğramda uzmanlara göre depreme karşı dirençli şehirler için tek şartın sürdürülebilir bir çevre politikası olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem konutları için müjdeyi verdi: Ekim-Kasım aylarında teslimler başlıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan deprem konutları için bir son dakika açıklaması geldi. Erdoğan resmen teslim tarihini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Doların şaşırtıcı yükselişi devam ediyor! 23 TL sınırını aşan dolar için yeni rekor rakam belli oldu! Hemen şimdi bakın!

Doların göz alıcı yükselişi sürüyor! Türk Lirası karşısında 23 TL sınırını geride bırakan doların geleceği için yeni rakam açıklandı. Finans danışmanı Ömer Rıfat Gencal'ın çarpıcı tahmini, doların rekor seviyelere doğru ilerlediğini gösteriyor. Detaylar haberimizde!

Anneler İçin Devletten Müjdeli Haberler: Analık Sigortası ve 6 Destek Ödemesi Yolda!

Türkiye'de çalışan anneler için devlet tarafından sağlanan destekler artıyor. Analık sigortası ve çeşitli destek ödemeleri ile annelerin hem çocuklarına bakabilmesi hem de kariyerlerine devam edebilmesi amaçlanıyor.

Malatya Doğanşehir'de depremzedeler için yapılan kalıcı konutlar hızla yükseliyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerin büyük yıkıma sebep olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından afetzedeler için inşa dilen kalıcı konutlar hızla yükseliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı: Aniden artan kiralar için hazırlık başladı! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aniden artan kiralar için hazırlığın başladığını söyledi. 

betonlaşan şehirler için çözüm Haberi

betonlaşan şehirler için çözüm

Onduline Avrasya, hızlı nüfus artışı ve yoğun yapılaşmanın sonucu nefes alamaz halen gelen şehirler için çözümü çatıya taşıdı. İstanbul’da kişi başına düşen 1,5 m2’lik yeşil alan oranının yükselmesi gerektiğine dikkat çekilirken, uygun çatıların yeşillendirilmesinin büyük yararlar sağlayacağı belirtildi. Yeşil çatılar çatıdan drene edilmesi gereken su miktarında yüzde 90’a kadar tasarruf sağlayarak şehir şebekesine binen yükü de azaltıyor.


Onduline Avrasya Sürdürülebilir Büyüme Koordinatörü Ayşe Miray Şen, aşırı betonlaşmanın şehirlerin eko dengesini bozduğunu ve bugün en önemli sorun olarak görülen iklim değişikliğine davetiye çıkardığını belirterek: 'Şehirlerin yüzde 75’i asfalt ve beton gibi geçirimsiz yüzeylerle kaplı. Çatılar da bunun önemli bir kısmını oluşturuyor. Bina üzerinde bitki yetiştirmenin genel adı olan yeşil çatılar, betonlaşmanın yok edilemeyeceği sıkışık şehirlerde artık bir alternatif olarak görülmeli.' dedi.


Yeşil...