29 / 04 / 2024

betonu lifle sağlamlaştırmak

betonu lifle sağlamlaştırmak

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) öğrencisiHüseyin Özdemir, inşaatlarda betonu sağlamlaştırmak için kullanılan demir ve çelik çubukların yerine karbon, cam ve bazalt lifleri kullanarak "daha dayanıklı" beton panel geliştirdi.

Deprem, dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı! Kentsel dönüşümde bir yılda neler değişti?

50 binin üzerinde vatandaşın yaşamını yitirdiği 6 Şubat depremleri riskli binaların bir an önce sağlamlaştırılması ihtiyacını yeniden gündeme getirdi. Peki  6 Şubat'taki depremlerden sonra neler değişti? 

30 devlet hastanesi için ''depreme dayanıksız'' kararı! Sağlamlaştırılmadı, resmen yıkıldı! Çözüm yıkmak mı?

Deprem endişesi ülke genelinde yaşanmaya devam ediyor. Bu kapsamda kentsel dönüşüm çalımaları devam ederken, bazı kurum ve kuruluşlarlda da kapsamlı çalışmalar devam ediyor.Bu kapsamda ülke genelinde 30 hastane yıkıldı...

Kia Stonic'te tam 100.000 TL'ye varan avantajlı indiriminden yararlanabilirsiniz

Yüksek maliyetler ve kredi olanaklarının daralması birçok bireyi yeni otomobil satın almak konusunda umutsuz bırakıyor. Fakat otomobil üreticileri satışların azalmasına karşılık olarak cazip indirim kampanyalarıyla piyasada yerlerini sağlamlaştırmaya çalışıyor. İşte otomobil piyasasındaki güncel ind

Realme C53: Uygun fiyatlı android telefon ile gelen yenilikler!

Realme, akıllı telefon pazarındaki yerini sağlamlaştırmak için yeni bir model daha tanıttı: Realme C53. Bu akıllı telefon, iPhone 14 Pro'nun Dynamic Island'ına benzeyen Mini Capsule özelliği ve uygun fiyatıyla dikkat çekiyor.

Makine ve Kimya Endüstrisi personel alımı yapacak! İşte ilana ait başvuru detayları!

Türk savunma sanayiinin öncü güçlerinden biri ve Türkiye'nin saygın kuruluşlarından Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE), kadrosunu daha da sağlamlaştırmak amacıyla yeni personel alım duyurusunda bulundu.

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Altında yıl sonu depremi! 1 gram bile altını olanların gözleri fal taşı gibi açıldı! 29 Aralık 2022 altın fiyatları

Altının gramı bin TL'nin üzerindeki konumunu sağlamlaştırırken, ons altın da bin 800 doların üzerinde seyrediyor. Altın fiyatlarında yıl sonu depremi! 1 gram bile altını olanların gözleri fal taşı gibi açıldı! Hemen bakın!

Xiaomi mi serisi robot süpürgeler peşinden koşturuyor! 23 Eylül 2022 fiyat listesi  

Evde geçirdiği zaman kısıtlı olanların tercihi robot süpürgeler gittikçe pazarda yerini sağlamlaştırdı. Süpürge kategorisinde ön plana çıkan Xiaomi mi serisi ile ürün çeşitliliği ve fiyat aralığı alıcılarını peşinden koşturuyor. İşte  Xiaomi'nin en gözde robot süpürgelerinde son fiyat listesi...  

Aklınızı başınızdan alacak Jeep Wrangler'ın fiyat listesi

Jeep zirvedeki yerini  Wrangler modeli ile iyice sağlamlaştırdı. Jeep'in “Yılın Macera Aracı” ödüllü modeli Jeep Wrangler'in Nisan ayı fiyatı da belli oldu. İşte yeni Jeep Wrangler'in fiyatı ve özellikleri.

Doları düşürecek büyük gelişme! Rus milyarderler Türk bankalarında hesap açtırmak için kuyruğa girdi!

Başta ABD ve İngiltere olmak üzere Avrupa ülkelerinde varlıkları dondurulan Rus oligarklar Türkiye'de Ziraat, Halkbank ve Vakıflar Bankası'nda hesap açtırmak istiyor...

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Başvurular bugün başlıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından sağlanan '2021 Nefes Kredisi' için başvurular bugün başlıyor. En fazla 200 bin liraya kadar kullandırılacak olan kredinin, pandemiden etkilenen KOBİ’lerin ekonomisini sağlamlaştırması amaçlanıyor.

Türkiye'de mevcut yapı stoku ve yeni yapılar sağlamlaştırılmalı!

Türkiye deprem kuşağı üzerinde yer alıyor. Mevcut yapı stoku ve yeni yapılar sağlamlaştırılmalı. Peki bu nasıl olacak? Türkiye'de bir daha enkaz olmaması için ne yapılmalı?

ABD'den Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini meşrulaştırmak için yeni adım!

ABD yönetimi, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini "meşrulaştırmak" için yeni bir adım attı.

betonu lifle sağlamlaştırmak Haberi

betonu lifle sağlamlaştırmak

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü doktora öğrencisi Hüseyin Özdemir, inşaatlarda betonu sağlamlaştırmak için kullanılan demir ve çelik çubukların yerine karbon, cam ve bazalt lifleri kullanarak "daha dayanıklı" beton panel geliştirdi. Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kadir Bilişik, doktora öğrencisi Hüseyin Özdemir'in 4 yıl süren çalışmasıyla ilgili şu bilgileri verdi: "Bu çalışma sonucunda, inşaat sektöründe beton yapımında çelik ya da demir yerine kullanılabilecek karbon, cam ve bazalt lifinden beton panel geliştirdik. Bu panellere performanslarının belirlenebilmesi için eğme, basma ve çekme testi uyguladık. Karbon, cam ve bazalt lifli beton panel yapıların enerjiyi absorbe etme değerleri, çelik tel ya da çelik çubuklu yapılara kıyasla daha yüksek çıktı. Bunlar, hasar toleransı yüksek yapılardır. Hasar toleransı yüksek beton paneller, havaalanı,...