05 / 05 / 2024

Beyanname nasıl verilir

Beyanname nasıl verilir

İçerisinde bulunduğumuz Mart ayı, devlete göre / gerçek kişilere göre vergi ayı. Bunun yanı sıra elişen teknolojik şartlar ile birlikte hayatımızın her yanına yansıyan elektronik sistemle birlikte Maliye tarafından mükelleflere bir kolaylık daha sunuldu.

Beyanname verirken dikkat edilmesi gereken 4 nokta!

Geçen yıllarda sadece kira için başlatılan ‘hazır beyanname’ye artık ücret gelirleri ve menkul sermaye iradı yani kâr payı ve faiz geliri elde edenler de eklendi

Beyanname verilme şekli!

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi'ndeki bugünki yazısında Beyanname verilme şeklini kaleme aldı. Beyannameler kural olarak ilgili vergi dairesine elden verilir. Ayrıca beyanname yukarıda sayılan eklerden ilgili olanları da kapsamalıdır...

Kira beyannamesinde son gün bugün! Hazır kira beyannamesi 2024: Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Kira ve ücret kazancı gibi geçtiğimiz sene gelir elde edenlerin beyanname verme süresi bugün bitiyor. Peki kira gelir beyannamesi nasıl verilir? İşte merak edilenler...

Kira geliri bu rakamı aşanlar 9.562 TL vergi ödeyecek! Kira beyanı nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi hesaplama 2024

2023 yılı içerisinde konut kira geliri toplam 21 bin Türk Lirası'nı aşanların beyanname vermesi gerekiyor. Kira beyanı nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi hesaplama 2024!

Kira gelir vergisi için son 6 gün! 2023 yılı kira geliri nasıl hesaplanır ve nasıl beyan edilir? 

Tapu sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi için artık son 6 güne girildi. Pek çok kişi de kira gelirini nasıl hesaplayacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte merak edilen detaylar...

Kira geliri elde edenler acil bakın! Kira gelirleri nasıl beyan edilir, nasıl hesaplanır Mart 2024?

Tapu sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresinin dolmasına artık sayılı günler kaldı. Peki Kira geliri nasıl beyan edilir, nasıl hesaplanır Mart 2024?

Kira gelir vergisi için son 13 gün uyarısı! Nasıl hesaplarım, nasıl beyan ederim 2024?

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi 1 Nisan 2024 tarihi itibarıyla resmen doluyor. Peki kira geliri nasıl hesaplanır, kira geliri nasıl beyan edilir 2024?

Kira beyannamesi nasıl verilir? Evi kirada olanlara vergide indirim müjdesi: Kira gelir vergisi ödeme 2024!

Kira geliri elde edenlerin beyanname vermesi ve kira geliri vergisi ödemesi için kritik süreç başladı. Bu ay ev sahiplerinin bunu yapması gerekiyor. Peki kira beyannamesi nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi ödeme 2024! 

Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Geçen sene konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi merak ediliyor. Peki Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Evinden 21 bin TL'den fazla kira geliri elde edenlere son dakika uyarısı: Beyanname verirken bunlara aman dikkat!

Türkiye genelinde milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren beyan dönemi için detaylar merak ediliyor. Peki 2024 kira gelir vergisi kaç TL, beyanname nasıl verilir?

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

Vekalet nasıl verilir? Vekalet için hangi belgeler gerekli?

Vekalet verme, noterlik tarafından gerçekleştirilen bir işlemdir. Bu işlem için gereken bazı belgeler vardır. Vekalet verme süreci birçok çeşitte olduğu için belgeler de buna bağlı olarak farklılık göstermektedir. Peki vekalet nasıl verilir ve hangi belgeler gereklidir?

Schengen vizesi nasıl alınır? Schengen vizesi nedir?

Schengen vizesi almak isteyenler Schengen vizesi nasıl alınır? Schengen vizesi kimlere verilir? sorularına yanıt arıyor. İşte merak edilen tüm detaylar...

Muharrem İnce adaylıktan çekildi: Oy pusulalarında değişiklik olacak mı? Nasıl oy verilir?

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylıktan çekildi. BU gelişmenin ardından vatandaşlar nasıl oy vereceklerini ve oy pusulalarında değişiklik olup olmayacağını araştırmaya başladı.

Evi, iş yeri kirada olanlar dikkat! Geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa hemen bunu yapın! Gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Milyonlarca ev ve iş yeri sahibi, Mart ayının gelmesiyle beraber kira gelir vergisinin nasıl hesaplanacağını araştırıyor. Peki kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? 

Beyanname nasıl verilir Haberi

Beyanname nasıl verilir

İÇERİSİNDE bulunduğumuz Mart ayı, devlete göre / gerçek kişilere göre vergi ayı. Bunun yanı sıra elişen teknolojik şartlar ile birlikte hayatımızın her yanına yansıyan elektronik sistemle birlikte Maliye tarafından mükelleflere bir kolaylık daha sunuldu. 


Yıllık Gelir Vergisinin verildiği Mart ayı dolayısıyla Maliye tarafından hayatımıza giren ve teknolojiden faydalanmamız gereken ve 470 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 25 Şubat 2016 tarihli ve 29635 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Hazır Beyan Sistemi üzerinde duracağım.

Hazır Beyan Sistemi Hakkında açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal "Vatandaşlarımız 2012 yılından önce, kiraya verdikleri gayrimenkullerinden elde ettikleri kira geliri nedeniyle dolduracakları beyanname için çoğu zaman muhasebeci veya mali müşavirlerimiz gibi işin uzmanlarına ihtiyaç duyuyordu. Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi ile bu ihtiyacı ortadan kaldırdık. Mükelleflerimizin...