18 / 07 / 2024

Beyanname verirken nelere dikkat etmeli

Beyanname verirken nelere dikkat etmeli

Geçen yıllarda sadece kira için başlatılan ‘hazır beyanname’ye artık ücret gelirleri ve menkul sermaye iradı yani kâr payı ve faiz geliri elde edenler de eklendi

Yüzde 25 zam sınırı varken evi kiraya verirken nelere dikkat edilmeli? Ev sahipleri dikkat!

Kiralar getirilen yüzde 25 zam sınırı sebebiyle anlaşmazlıklar büyüyor. Konut yatırımı yapıp kira getirisi elde etmek isteyenler nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak ediyor. Peki yüzde ev sahipleri, evlerini kiraya verirken neleri gözden kaçırmamalı?

Evinden 21 bin TL'den fazla kira geliri elde edenlere son dakika uyarısı: Beyanname verirken bunlara aman dikkat!

Türkiye genelinde milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren beyan dönemi için detaylar merak ediliyor. Peki 2024 kira gelir vergisi kaç TL, beyanname nasıl verilir?

Borç verirken nelere dikkat edilmeli? Bunu yapan parasını geri alamıyor!

Borç para verirken dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunuyor. Eğer bazı adımları izleyerek borç para vermenin sevdiklerinizle kurduğunuz ilişkileri olumsuz etkilemesini önleyebilirsiniz. Peki, borç verirken nelere dikkat edilmeli?

Miras kalan gayrimenkullerde vekalet verirken nelere dikkat edilmeli?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan gayrimenkuller için davalarda nasıl vekaletname verileceğini yazdı. 

Emlak ilanı verirken nelere dikkat edilmeli?

Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, internet ortamında gayrimenkul ilanı verirken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Tahir Köstek, satılık veya kiralık gayrimenkul afişlerinin görselli olması gerektiğini, kullanılan görsellerinde kaliteli olması gerektiğini söyledi.

Evinizi kiraya verirken nelere dikkat etmelisiniz?

Evini kiraya verirken dikkat etmeniz gereken hususlar bulunuyor. Bu konulara dikkat etmeniz tüm mağduriyetlerin önüne geçecek.

Beyanname verirken hangi indirimlerden yararlanabilirsiniz?

Limited ve anonim şirketler için nisan, 2018 yılı kazançlarını, kurumlar vergisi beyannamesi ile beyan etmeleri bakımından önemli bir ay. Peki, beyanname verirken hangi indirimlerden faydalanılabilecek?

Franchise verirken nelere dikkat edilmeli?

Son dönemde iç pazarda yaşanan sıkıntıların da etkisiyle yurt dışında büyümeye odaklanan şirketlerin sayısı artmaya başladı. Yurt dışında 1,280 mağazası olan 40 şirket 2019 sonuna kadar 560 mağaza daha açmayı planlıyor...

Vekalet verirken nelere dikkat edilmeli?

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, tapu dairelerinde sıklıkla verilen vekâletli işlemlerinde önemli detayları anlattı. İşte o haber..

Beyanname verirken dikkat edilmesi gereken 4 nokta!

Geçen yıllarda sadece kira için başlatılan ‘hazır beyanname’ye artık ücret gelirleri ve menkul sermaye iradı yani kâr payı ve faiz geliri elde edenler de eklendi

Kira beyanname dönemi bugün başlıyor!

2015 yılında taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2016 yılında beyanname vererek kira vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Beyannameler 1 -25 Mart tarihleri arasında veriliyor. Buna göre kira beyanname dönemi bugün başlıyor..

Kira gelir vergisi beyanname zamanı 2016!

Kira gelir vergisini bu sene, 2015 yılı içerisinde gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde eden kimseler ödeyecek. İstisna sınırının üstünde geliri olan kimseler öncelikle beyanname verecek. İşte kira gelir vergisi beyanname zamanı 2016..

Hazırlanmış kira beyanname sistemi!

Kira gelir vergisi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi ödemeleri Mart ve Temmuz aylarında ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname veriliyor.Hazırlanmış kira beyanname sistemi 1 Mart'ta açılıyor...

Beyanname verirken nelere dikkat etmeli Haberi

Beyanname verirken nelere dikkat etmeli

Geçen yıllarda sadece kira için başlatılan ‘hazır beyanname’ye artık ücret gelirleri ve menkul sermaye iradı yani kâr payı ve faiz geliri elde edenler de eklendi.


Mart ayı vergi ayı. Bundan iki hafta önceki yazımızda her yıl 1-25 Mart arasında beyanname verme zorunluluğu olan kira geliri ile ilgili önemli noktalara değinmiştik. Bir yandan kira vergisinin geniş bir muhatap kitlesinin olması diğer yandan bu yıl kira geliri elde edenlerin yanı sıra ücret ve faiz, kâr payı, hisse senedi gibi menkul sermaye iradı geliri elde edenler ‘hazır beyanname’ verme şansına kavuştuğu için konuyu etraflıca incelemek şart oldu. Ancak önce kira gelirlerini beyan edecekler ile ilgili püf noktalara değinelim. Önceki yazımızda da belirttiğimiz gibi 2015’te 3.600 liradan (aylık 300 lira) fazla kira geliri elde...