05 / 05 / 2024

Beykoz Ayazma mevkii 2B sorunu

Beykoz Ayazma mevkii 2B sorunu

Beykoz Tokatköy Mahallesi Ayazma mevkiindeki yerleşim alanlarının 2/B kapsamı dışında tutulması ve tapu tahsis belgeleri iptal edilen vatandaşların durumu TBMM gündemine taşındı..

Beykoz Göllü Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Beykoz İlçesi, Göllü Mahallesi, Sıtmapınar Mevkii, 101 ada, 3 parsel, 102 ada, 8, 9 parseller, 127 ada, 1 parsel ve bir kısım kadastral boşluğa ilişkin 1/5000 ölçekli 26.04.2021 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı.

Beykoz Gölü Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Göllü Mahallesi Sıtmapınar Mevkii,101 Ada, 3Parsel,102 Ada, 8-9Parseller, 127 Ada,1 Parsel ve Bir Kısım Kadastral Boşluğa İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı NİP Değişikliği ve İlavesi, 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı UİP askıya çıktı.

Atakule GYO Beykoz parselleri gayrimenkul değerleme raporu!

Atakule GYO'ya ait İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Çayağzı Köyü, Beylikmandıra Çiftliği Mevkii, 13 pafta, 1978 parsel, 7196 metrekare arsa ve Çayağzı Beylik Mevkii, 13 pafta, 1979 parsel, 4044 metrekare arsa için hazırlatılan yıl sonu gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı. 

Atakule GYO Beykoz'daki arsasının değerleme raporu revize edildi! 

Atakule GYO'ya ait Ankara İli, İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Çayağzı Köyü (Riva), Beylikmandıra Çiftliği Mevkii, 13 Pafta, 2037 Parselde yer alan arsaya ilişkin raporun 7.1. ve 7.2. maddesi revize edildi ve piyasa değeri değişmedi. 

Beykoz 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Göllü Mahallesi, Sıtmapınar Mevkii, 1-2 Nolu Parsellerin Bir Kısmı Ve Kadastral Boşluğa İlişkin 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Teklifi askıya çıktı.

Beykoz Çavuşbaşı’nda imar planı çalışmaları başlıyor!

Beykoz Çavuşbaşı Mevkii Elmalı havzası imar planları sorunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beykoz Belediyesi ve İSKİ’nin ortak gayret ve çabalarıyla çözülüyor, imar planı çalışmaları yakında başlıyor. 

Beykoz Soğuksu'ya tapu müjdesi!

Beykoz’da devam eden mülkiyet çalışmaları kapsamında Soğuksu Mahallesi Karslılar Mevkii’nde yıllardır tapu bekleyen 41 vatandaş tapularına kavuşuyor.

Ata GYO Beykoz Çayağzı'ndaki arsaların değerlemesini yayınladı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Beykoz İlçesi, Çayağzı Köyü, Beylikmandıra Çiftliği Mevkii'nde yer alan gayrimenkulleri için hazırlatılan yıl sonu değerleme raporlarını yayınladı.

Beykoz'da 3.3 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İstanbul İli Beykoz İlçesi Poyraz Köyü Dereiçi Mevkii'nde yer alan bahçeli kargir bina vasıflı gayrimenkul 3 milyon 300 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Beykoz Ayazma mevkiindeki 2B sorunu meclis gündeminde!

Beykoz Tokatköy Mahallesi Ayazma mevkiindeki yerleşim alanlarının 2/B kapsamı dışında tutulması ve tapu tahsis belgeleri iptal edilen vatandaşların durumu TBMM gündemine taşındı..

Integrated Business Solutıons Gayrimenkul İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Integrated Business Solutıons Gayrimenkul İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi, Khaled Mohamed tarafından 100 bin TL sermaye ile 9 Mayıs'ta Başakşehir, Ayazma Mevkii 0-3 K.Yan Yol'da kuruldu.

Park Ayazma Villaları Tire’nin prestij projesi!

Batı Koop’un Tire Ayazma mevkii için projelendirdiği “Park Ayazma Villaları'nın inşaatının temeli törenle atıldı. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, giderek gelişen ilçeye özen gösterdiklerini söyledi.

Beykoz Belediyesi, Srebrenica’da bina yaptıracak!

Beykoz Belediye Meclisi, Srebrenica'da hizmet binası yaptırılması ve uyuşturucu madde bağımlısı 20 Beykozlu vatandaşın tedavisinin üstlenilmesini kabul ederken, Riva Beylikmandra mevkii imar planını, İmar Komisyonu'na havale etti.

Beykoz Ayazma mevkii 2B sorunu Haberi

Beykoz Ayazma mevkii 2B sorunu



MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, İstanbul'un Beykoz ilçesi Tokatköy Mahallesi Ayazma mevkiindeki yerleşim alanlarının 2/B kapsamı dışında tutulmasına ve tapu tahsis belgeleri iptal edilen vatandaşların durumuna ilişkin soru önergesi hazırladı. Yönter sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.


Yönter önergesinde "İstanbul Beykoz İlçesi Tokatköy Mahallesi Ayazma Mevkii 1960'lı yıllardan bu yana yerleşim bölgesidir. Bölge sakinlerine 24 Şubat 1984 tarih ve 2981 sayılı "İmar ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı İşlemler ve  6785 Sayılı İmar Kanununun Bir Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun" sonrasında tapu tahsis belgeleri dağıtılmış ve bölgenin yerleşim alanı olduğu resmi kurumlarca tescil edilmiştir. Bölgeye belediye ve diğer kamu kuruluşlarınca her türlü altyapı çalışmaları yapılmış, elektrik, su, kanalizasyon, telefon, toplu taşıma ve doğalgaz hizmetleri sunulmuştur." dedi.


1976 yılında yapılan harita ve...