04 / 05 / 2024

Beykoz Küçüksu mesire alanına otopark mı yapılacak

Beykoz Küçüksu mesire alanına otopark mı yapılacak

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, 'uçurtma ve çayır alanı' yapılması planlanan Küçüksu mesire alanının ücretli otopark yapılması için İSPARK'a tahsis edilmesi yönündeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi kararını iptal etti.

Bakanlık mahkeme kararlarını tanımadı, rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin elektrik sayaçları söküldü!

Türkiye Diyanet Vakfı’na ait olan ve Üsküdar Küçüksu'da yer alan 29 Mayıs Sitesi’nde kentsel dönüşüm gerekçesiyle riskli olmamasına rağmen tahliyeye zorlanan site sakinlerinin şimdi de elektrik sayaçları söküldü.

Üsküdar Belediyesi beş katlı bina ve dört arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, Üsküdar Ahmediye, Murat Reis, Validei Atik, Güzeltepe ve Küçüksu'da yer alan beş katlı bina ve dört arsayı satışa çıkardı.

Beykoz Göksu Evleri'nde tapu anlaşmazlığı!

İstanbul’un en kıymetli yerlerinden olan Beykoz'da konumlanan Göksu Evleri'nde tapu krizi gündemde. Kooperatif üyelerinden bazıları, basına yansıyan haberlerde yaşananların bütün tarafıyla anlatılmadığını belirtti ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Beykoz Göksu Evleri'nde tapu krizi!

İstanbul Beykoz'da, çok sayıda ünlü ismin de oturduğu Göksu Evleri'nde yaşayanlar, imar barışından faydalanarak kat mülkiyeti tapularını almak amacıyla kooperatif yönetimine yetki tanıdı. 

Emlak vergisinde İstanbul'da hangi ilçeler öne çıkıyor?

İstanbul'da emlak vergisine yapılacak zamlar belli oldu. En çok verginin arttığı Beykoz Göksu'da yüzde 393.78'lik zam yapıldı.

Üsküdar Küçüksu Çocuk Köyü inşası bu yaz başlıyor!

Üsküdar Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Küçüksu Çocuk Köyü, inşaatı bu yaz başlıyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, köyün Üsküdar'da eşi benzeri olmayacağını dile getirdi. 

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Küçüksu Parkı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Küçüksu Parkı Şubesi bugün Beykoz'da 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Hünerci Konaklama Mesire Gıda Tarım Hayvancılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hünerci Konaklama Mesire Gıda Tarım Hayvancılık Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Hünerci tarafından kuruldu.

Üsküdar Küçüksu 1/500 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Üsküdar İlçesi, Küçüksu Mahallesi, 2636 ada, 4 parsel ile 946 ada, 8 parselin doğusunda kalan tescil dışı alan ve 946 ada, 4 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı tadilatı askıda...

Küçüksu koruma amaçlı 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Üsküdar İlçesi, Küçüksu Mahallesi, 1336 ada, 4 parselin Güneybatısı ile 969 ada, 7 ve 8 parsel arasında kalan alana ilişkin Koruma Amaçlı 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıda...

NEF Sultanmurat ile Küçüksu’da dönüşüme başlıyor!

2010’dan bu yana en küçük alanları bile değerlendirerek, büyük işlere imza atan Nef, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda bulunan Sultanmurat ve Küçüksu’da kentsel dönüşüme başlıyor…

Boğaziçi Kandilli Evleri'nde 3.1 milyon TL'ye icradan satılık villa!

İstanbul İli Üsküdar İlçesi, Küçüksu Mahallesi, Rasathane Cadddesi üzerinde yer alan Boğaziçi Kandilli Evleri'nde bahçeli villa 3 milyon 100 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Tarihi Beykoz Kışlası Bezmialem Vakıf Üniversitesi'ne devredildi!

Tarihi Beykoz Kışlası'nın Bezmialem Vakıf Üniversitesi'ne devredildiği bildirildi. Kışla sağlık alanında araştırmalar yapılmak üzere devredildi. 

Beykoz Küçüksu mesire alanına otopark mı yapılacak Haberi

Beykoz Küçüksu mesire alanına otopark mı yapılacak

 İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’nde bulunan tarihi Küçüksu Kasrı karşısındaki Küçüksu Mesire alanı 14 Aralık 1974 tarihli Eski Eserler Anıtlar Kurulu’nun kararıyla Boğaziçi Sit Alanı öngörünüm bölgesine alındı. Ardından Küçüksu Mesire alanı 1983 yılında onaylanan Boğaziçi Sahil Şeridi ve Öngörünüm Bölgesi Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı’nda ‘ağaçsız mesire alanı’ kapsamına dahil edildi. 2013 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan, ‘Küçüksu Mesire Koruma ve Çevre Düzenlemesi Projesi’ kapsamında Küçüksu Mesire alanının, ‘uçurtma ve çayır alanı’ olarak düzenlenmesi kararlaştırıldı. Ancak Küçüksu Mesire alanı çevredeki vatandaşlar tarafından otopark olarak kullanılınca 22 Ekim 2013 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nün (UKOME) kararıyla Küçüksu Mesire alanının ücretli açık otopark yapılması kararlaştırıldı. Küçüksu Mesire alanı 2013 yılında İSPARK’a devredildi.

Şubat 2014 yılında Küçüksu Mesire...