02 / 05 / 2024

Beykoz Kundura yenileme

Beykoz Kundura yenileme

Beykoz Kundura'nın sanat merkezine dönüşme süreci devam ediyor. Lita Yapım Evi ve Tarih Vakfı’nın işbirliğiyle başlayan sözlü tarih projesi 2 yıldır sürüyor.

Beykoz’un tarihi yapıları otel olacak!

Beykoz Kundura Fabrikası'nın özelleştirme ihalesini kazanan şirket fabrika binalarını otele dönüştüreceğini açıkladı. 

Beykoz Tokatköy Şehr-i Sitare projesi İBB'den geçti!

Beykoz’un ilk kentsel yenileme projesi Tokatköy Şehr-i Sitare projesine yönelik hazırlanan ortak hizmet protokolü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden geçti. 

Beykoz'da kentsel dönüşüm için oylama yapıldı!

Beykoz Belediye Meclisi'nde Beykoz Tokatköy Mahallesi 487 ada 3 parselde Kentsel Yenileme Projesi için oylama yapıldı.

Beykoz Kundura sanat merkezine dönüşüyor!

Beykoz Kundura'nın sanat merkezine dönüşme süreci devam ediyor. Lita Yapım Evi ve Tarih Vakfı’nın işbirliğiyle başlayan sözlü tarih projesi 2 yıldır sürüyor.

Beykoz'daki Ziya Ünsel Ortaokulu koruya takıldı!

İstanbul Beykoz'daki Ziya Ünsel Ortaokulu yenileme çalışması koru engeliyle karşı karşıya geldi.Vehbi Koç Vakfı'nın yıkıp yeniden inşa edeceği okul inşaatı için koru içinden kamyonların geçeceği, orada inşa edilen tarihi tünel ve yollara zarar verebileceği gerekçesiyle izin verilmedi.

Beykoz Kundura Fabrikası arazisinin değeri ne kadar?

30 milyon dolara satılan İstanbul'da film seti olarak kullanılan Beykoz Kundura Fabrikası arazisinin değerinin 3 milyon dolar olduğu belirtildi.

Beykoz Kabakoz Köprüsü tamamlandı!

Beykoz Belediyesi’nin İBB ile birlikte yürüttüğü, Kaynarca ve Anadolu Feneri arasında geçişi sağlayan Kabakoz Köprüsü’nde yenileme çalışmaları sona erdi.

Beykoz'da asfalt yenileme çalışmaları başladı!

Beykoz'un yollarını güzelleştirecek ve konfora kavuşturacak asfalt yenileme çalışmaları başladı. İBB ekipleri ve Beykoz Belediyesi ekipleri tarafından toplam 200 bin ton asfalt serilecek.

2003 yılında Beykoz Kundura özelleştirilecekmiş!

2003 yılında Sümer Holding'in, Beykoz Kundura'nın özelleştirmesine yönelik pazarlık görüşmeleri yapılmış. Büyük bölümü deniz kenarında olmak üzere 182 dönüm arazisi olan işletmeye, 29 milyon 750 bin dolar teklifte bulunulmuş.

Beykoz Deri Kundura’nın şirin sokakları yenileniyor!

Beykoz Deri Kundura’nın şirin sokakları yenileniyor. Beykoz’un şirin, mütevazı sokaklarına ev sahipliği yapan Yalıköy Mahallesi’nin Derikundura mevkisi hummalı bir çalışma ile yeni bir çehreye kavuşuyor.

Beykoz Belediye Meydanı’na güvenli ve doğal zemin!

Beykoz Belediye Meydanı ilçedeki meydan yenileme çalışmaları kapsamında yenilenerek yağışlı havalara karşı güvenli zemine ve doğal bir görünüme kavuşuyor. İşte o Beykoz Belediyesi meydan çalışması...

Beykoz Belediyesi cadde ve sokakları yeniliyor!

Beykoz Belediyesi’nin vatandaşların hayatını kolaylaştırmak, yaya güvenliği ve araç trafiğini düzenlemek amacıyla başlattığı çevre ve kaldırım yenileme çalışmaları devam ediyor. Kavacık’tan başlatılan çalışmayla ilçe sokak sokak yenileniyor...

Beykoz Belediyesi, Yavuz Sultan Selim ve Anadolu Caddeleri'ni yeniliyor!

Beykoz Belediyesi, Çubuklu Mahallesi Yavuz Sultan Selim ve Anadolu Caddelerinde kaldırım yenileme çalışmaları yürütüyor. İlçede bu yıl 25 bin metrekare parke taşı döşenmesi planlanıyor. Kavacık’tan başlayan çalışmalar diğer mahallelerde de devam ediyor.

Beykoz Kundura yenileme Haberi

Beykoz Kundura yenileme

Lita Yapım Evi ve Tarih Vakfı’nın işbirliğiyle Beykoz'da hayata geçirilen restorasyon projesi devam ediyor. 2 yıldır süren proje kapsamında Beykoz Kundura'nın sanat merkezine dönüştürülüyor. 


Bu yıl ilk kez düzenlenecek Beykoz Kundura Restore Film Günleri’nde ise dünya sineması klasikleri restore edilmiş kopyalarıyla, arşivlerde saklı kalmış, yeniden keşfedilen filmler izleyiciler ile 5-13 Ağustos tarihleri arasında...