26 / 07 / 2024

beykoz Mültezem Cami

beykoz Mültezem Cami

ODTÜ’deki yol tartışmaları esnasında “Yol medeniyettir. Cami bile olsa yol oradan geçecekse o camiyi yıkar, o camiyi gider başka yerde inşa ederiz” sözü gerçek oluyor.

750 yıllık gök bilim medresesinin restorasyonu 3 senede tamamlanacak!

Anadolu Selçuklu döneminde gök bilim medresesi olarak kullanılan ve günümüzde cami olarak hizmet veren 750 senelik  Kırşehir Cacabey Camisi restore ediliyor...

Saadet Partisi'nden 'Kariye Müzesi cami olarak ibadete açılsın' açıklaması!

Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı üyesi bir grup, Kariye Müzesi’nin cami olarak ibadete açılması için çağrı yaptı. Fatih İlçe Başkanı Serenli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar Kurulundan milletin gönlünü ferahlatacak bir adım beklediklerini söyledi...

Putin’in Erdoğan’ı davet ettiği Kırım’daki cami 2020'de açılacak!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı davet ettiği Kırım’ın başkenti Simferepol’deki Cuma Camii 2020'de açılacak.

Kırım Cuma Camisi inşaatının yüzde 80'ini tamam! 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı açılışına davet ettiği Kırım'daki cami inşaatının yüzde 80'i tamamlandı. 

Beykoz Çavuşbaşı’nda yıkım tedirginliği!

Beykoz Elmalı Mahallesi’nde seçimden 3 gün önce yapılan yıkımın tartışmaları devam ederken Beykoz Belediyesi Zabıta ekipleri yıkım yapmak üzere Çavuşbaşı Düzkestane Köyü’ne doğru yola çıktı.

Beykoz'a 10 bin yeni konut müjdesi!

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın: “ Çevre Şehircilik Bakanlığımızın tüm ekibi Beykoz’daydı. Sağlıksız konutların sağlıklı konutlara dönüştürüleceğinin müjdesini veren Bakanlığımız, 4-5 yıl içinde Beykoz’da 10 bin konut yapılacağını söyledi" dedi.

Murat Aydın: Beykoz’da yatırım yapmak isteyen herkese destek olacağız!

Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la Beykoz’u ve çevresini incelediğini belirten Başkan Murat Aydın, 'Beykoz’un mülkiyet problemi neredeyse çözülmüştür' dedi.

Suriye El-Bab'da inşaatı yarım kalan cami için destek isteniyor! 

İMKANDER Gaziantep Temsilcisi Sait Gökdere Doğu Gutalıların El-Bab’da yapımına başladığı ve ekonomik imkanlar nedeniyle yarım kalan bin kişilik cami inşaatı için destek istedi.

Beykoz'a billur ve cam müzesi inşa ediliyor!

Beykoz’da cam tarihinin sergileneceği, gelecek kuşaklara aktarılacağı, ilçenin turizmi ve tanıtımına katkı sağlayacak olan “Beykoz Billur ve Cam Müzesi” kuruluyor.

Beykoz'un mülkiyet sorunu yüzde 90 çözülecek!

Beykozlular'la bir araya gelen AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, “Mülkiyet melesi, yüzde 90 çözülecek. İmar sorunu er ya da geç çözülecek” dedi.

Kuveyt'teki cami inşaatında Mısırlı 3 işçi öldü!

Kuveyt'te bir cami inşaatında çatının çökmesi sonucu Mısırlı 3 işçi hayatını kaybetti. 2 işçi de yaralandı...

Beykoz'un mülkiyet ve imar sorunu çözülecek!

Cumhur İttifakı AK Parti Beykoz belediye başkan adayı Murat Aydın, Beykoz’un en önemli sorunu olan imar ve mülkiyet sorunun çözüleceğini belirtti.

Beykoz Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi 2. ve 3. Etap imar planı askıda!

Beykoz İlçesi, Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi 2. Etap ve 3. Etap Koruma Amaçlı Revizyon Nazım İmar Planı'na ilişkin 1/5000 ölçekli 17 Aralık 2018 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı...

beykoz Mültezem Cami Haberi

beykoz Mültezem Cami


Başbakan Erdoğan’ın, ODTÜ yerleşkesinde yapılacak yeni yol tartışmalarında söylediği ‘Yol için cami de yıkılır’ sözü gerçek oluyor. Yol güzergahında bulunan Beykoz’daki caminin yenisi yapıldı, eskisi yıkılıyor.

Başbakan Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta Meclis’teki grup toplantısında  ODTÜ’deki yol tartışmaları esnasında “Yol medeniyettir. Cami bile olsa yol oradan geçecekse o camiyi yıkar, o camiyi gider başka yerde inşa ederiz” sözü gerçek oluyor. Beykoz’da yol ortasında kalan Kiremitdere Camii yenisi yapıldığı için önümüzdeki günlerde yıkılacak.


Yaklaşık 20 yıl önce ibadete açılan Kiremitdere Camii, Kiremitdere Caddesi’nin ortasında keskin virajın içinde olduğu için görüşü neredeyse sifıra düşürüyor ve birçok trafik kazasının meydana gelmesine yol açıyordu. Mahalle sakinlerinin anlatımına göre  Başbakan Erdoğan’da, Belediye Başkanlığı döneminde tesadüfen ikindi namazını Kiremitdere Camii’nde kılmış.


Başbakan uyarmıştı


Büyükşehir Belediye Başkanı olan Erdoğan, camiinin konumunu beğenmemiş,...