05 / 05 / 2024

beylikdüzü yakuplu kentsel dönüşüm

beylikdüzü yakuplu kentsel dönüşüm

İstanbul’un gecekondu yapılaşmasının olmadığı nadir ilçelerinden biri olan Beylikdüzü’nün yapı stoğu oldukça genç. Bölgede sadece 3 mahalle dönüşüm kapsamında yenilenecek. İşte Beylikdüzü kentsel dönüşüm detayları…

Beylikdüzü'nün 3 mahallesine dönüşüm müjdesi! Avrupai bir kente dönüşecek!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yaptığı açıklamada çok büyük bir kentsel yenilenme projesini hayata geçireceklerini belirterek, projenin Beylikdüzü’nün üç mahallesini ve yaklaşık 150 bin nüfusun yaşadığı bir bölgeyi kapsayacağını söyledi.

Beylikdüzü'nün 3 mahallesine kentsel dönüşüm müjdesi!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü'nde büyük bir kentsel yenilenme projesini hayata geçireceklerinin sinyalini verdi. 

Beylikdüzü Yakuplu, Gürpınar ve Adnan Kahveci Mahallelerinin plan tadilatı askıda!

Beylikdüzü ilçesi, Yakuplu, Gürpınar ve Adnan Kahveci Mahallesinin Kuzeyine 1/5000 ölçekli 13.01.2023 tasdik tarihli plan notu ilavesine ilişkin plan tadilatı askıya çıkarıldı.

KİPTAŞ Güngören, Bağcılar ve Beylikdüzü projelerinde son durum!

KİPTAŞ Güngören, Bağcılar ve Beylikdüzü projelerinde son durum ne? İşte kentsel dönüşüm projeleri olarak hayata geçirilen projelerde son dakika gelişmeleri...

Beylikdüzü Yakuplu 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Beylikdüzü ilçesi, Yakuplu Mahallesi, 442 ada, 6 ve 11 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli 19.04.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Beylikdüzü Belediyesi'nden büyük fırsat! 9 konut satıyor!

İstanbul İli Beylikdüzü Belediye Başkanlığı, Beylikdüzü Yakuplu'da yer alan 9 adet konutu satışa çıkardı. Merakla beklenen ihale 14 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Beylikdüzü Gürpınar'da kentsel dönüşüm için yüzde 74 uzlaşma sağlandı!

KİPTAŞ ve Beylikdüzü Belediyesi ortaklığı ile hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yapılan uzlaşma görüşmelerinde yüzde 74 anlaşma sağlandı. 

Beylikdüzü Gürpınar Dönüşüm Projesi'nin temeli 2022'de atılıyor!

Beylikdüzü Belediyesi Gürpınar'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Çalışmalara yönelik açıklama yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt 2022'de temel atılacağını dile getirdi. 

Beylikdüzü Gürpınar'da kentsel dönüşüm başladı!

Beylikdüzü Belediyesi Gürpınar'da kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı. Çalışmalar dahilinde Gürpınar Mahallesi Siteler Bölgesi’nde bulunan Doğa Apartmanı'nın yıkımı gerçekleşti.

Beylikdüzü Yakuplu 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Beylikdüzü İlçesi, Yakuplu Mahallesi, 0 ada 113 parsel ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 26.07.2021 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği askıya çıkarıldı.

Beylikdüzü Yakuplu 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Beylikdüzü ilçesi, Yakuplu Genel Revizyon Nazım ve Uygulama İmar Planlarına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.02.2021 tasdik tarihli plan notu tadilatı. Ş.PLN askıya çıkarıldı.

Beylikdüzü Belediyesi Meclisi’nde kentsel dönüşüm çıkmazı!

Beylikdüzü'nün Gürpınar ilçesinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları Beylikdüzü Belediyesi Meclisi’nde görüşüldü. Mecliste  Gürpınar Mahallesi’ndeki riskli yapılara yönelik plan notu değişikliği teklifine AKP’li Meclis üyeleri ‘hayır’ dedi.

KİPTAŞ Beylikdüzü'nde dönüşüme girdi!

KİPTAŞ, Beylikdüzü'nün Gürpınar Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattı.  Dönüşüm çalışmaları ile 7 bloktan oluşan 260 dairelik site yenilenecek

beylikdüzü yakuplu kentsel dönüşüm Haberi

beylikdüzü yakuplu kentsel dönüşüm

İstanbul’un gecekondu yapılaşması olmayan nadir ilçelerinden biri olan Beylikdüzü, özellikle 1999 Marmara Depremi sonrası büyümeye başlıyor. Deprem sonrasında eski ve çürük yapılardan kaçarak Beylikdüzü’ne gelen vatandaşlar ile büyük göç alan ilçe, metrobüs inşaatı ile de ikinci göç dalgasına uğruyor. 




Genç ilçenin yapı stoğu da genç

Son yıllarda popüleritisi artan ve nitelikli konut projelerinin merkezi haline gelen Beylikdüzü’nde yapı stoğu da oldukça genç. 2008 yılında ilçe statüsüne kavuşan Beylikdüzü, Adnan Kahveci, Barış, Büyükşehir, Cumhuriyet, Dereağzı, Gürpınar, Kavaklı, Marmara, Sahil ve Yakuplu olmak üzere toplam 10 mahalleden oluşuyor.