29 / 04 / 2024

Beyoğlu binalar depreme dayanıklımı

Beyoğlu binalar depreme dayanıklımı

İBB ve Beyoğlu Belediyesi ekipleri, Tarlabaşı Bulvarı Zambak ve Kurabiye sokaklarındaki tadilat yapılan boş binaların yıkımı için bölgeye geldi. Ekiplerin uyarısıyla bu binaların yanındaki çökme tehlikesi bulunan binalar tahliye edildi.

Yeni kentsel dönüşüm yasasında ilk adım Beyoğlu Belediyesi'nden geldi: Binaların fotoğrafları çekiliyor! 

Kentsel dönüşümde yeni bir dönemi başlatacak yasal değişikliğin Meclis’ten jet hızıyla geçtiği gün, Beyoğlu Belediyesi de çalışmaları başlattı. İşte detaylar..

Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde yeni süreç!

Bir süredir şehir yenileme projesi süren Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi 3550. adada beklenen süreç için düğmeye basıldı ve önceden tebliğ edilen hukuki sürede evlerini tahliye etmeyen hak sahiplerinin binalarında elektrik, su ve doğalgaz erişimi kesildi. 

Beyoğlu'ndaki depreme dayanıksız binalar yenileniyor!

İstanbul'un gözde ilçelerinden olan Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm kapsamında yer almayan bölgelerdeki yüzlerce riskli binanın yenilenmesi için hazırlanmış olan Plan Notu Teklifi, Beyoğlu Belediyesi Meclisi’nden sonra İBB Meclisi'nde de görüşüldü.

Beyoğlu'na mahalle bahçeleri inşa edilecek!

İstanbul Beyoğlu Belediyesi Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Piyalepaşa 1.Etap'ta tamamlanan konutlarının teslimi ardından eski binaların yer aldığı alana mahalle bahçesi inşa edecek. 

İBB'nin aldığı TÜRGEV binaları Beyoğlu Belediyesi'ne geri mi verilecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), TÜRGEV'den geri aldığı binalar meclis kararıyla Beyoğlu Belediyesi'ne verilmek isteniyor. CHP İBB Meclis üyesi İnan Güney konuya ilişkin, "CHP'liler buna müsaade etmeyeceğiz" dedi...

Beyoğlu 2020-2024 Stratejik Planı ve 2020 bütçesi meclise sunuldu!

2020-2024 Beyoğlu Belediyesi Stratejik Planı meclise sunuldu. Çalışmada depreme hazırlık süreci ile ilgili, "Yurttaşların sürekli eğitim alabilecekleri ve tatbikat yapabilecekleri, yeterli alana sahip bir afet bilinçlendirme ve eğitim parkı yapmak." maddeleri yer aldı...

Beyoğlu'ndaki binalar restorasyonla hayata dönüyor!

Kulaksız, Okmeydanı ve Örnektepe bölgelerini ziyaret ederek vatandaşlarla buluşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Beyoğlu’nda işler yolunda. İlçemizin dört bir yanında hiçbir ayrım yapmaksızın aynı yatırımları yapıyoruz.” diye konuştu.

Beyoğlu’nda tarihi binalar kurtarılıyor!

Beyoğlu’nda yıllara yenik düşerek tehlike oluşturan tarihi binalar kurtarılmaya çalışılıyor. Bölgede bulunan 650 bakımsız tarihi binadan 278’i yenilendi.

Beyoğlu Narmanlı Han'ın restorasyonunda son durum ne?

Beyoğlu'ndaki tarihi Narmanlı Han'da yürütülen restorasyon çalışmaları görüntülendi. Görüntülerde, binaların bir kısmının içinin tamamen boşaltıldığı, sadece dış duvarların kaldığı görülüyor.

Beyoğlu'nda çökmek üzere olan çok bina var!

BEYOĞLU’nda önceki gün çöken iki binanın enkazı görevliler tarafından kaldırıldı. Esnaf, “Yıkılan binaların altındaki dükkânlarda tadilat çalışması yapılıyordu. Çökme bu yüzden olabilir. Çevrede benzer onlarca bina var. Tehlike saçıyorlar” dedi.

Beyoğlu'ndaki hasarlı bina tamamen yıkıldı!

İBB ve Beyoğlu Belediyesi ekipleri, Tarlabaşı Bulvarı Zambak ve Kurabiye sokaklarındaki tadilat yapılan boş binaların yıkımı için bölgeye geldi. Ekiplerin uyarısıyla bu binaların yanındaki çökme tehlikesi bulunan binalar tahliye edildi.

Beyoğlu 70’lik Pub'a depreme dayanıksız raporu!

İSTANBUL Beyoğlu’da bulunan "70’lik Pub" isimli mekanın kapısına, 6306 sayılı Afet yasası dayanak gösterilerek depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kilit vuruldu.

Beyoğlu esnafı kentsel dönüşüme tepkili mi?

Beyoğlu’nda “dönüşüm” kararlarından bir tanesi Zambak Sokak’taki Çinçin Restoran’da yaşandı. Beyoğlu'ndaki yapılar tek tek, "Depreme dayanıksız" raporlarıyla sessiz bir dönüşüme sokulduğu ortaya çıktı.

Beyoğlu binalar depreme dayanıklımı Haberi

Beyoğlu binalar depreme dayanıklımı

Beyoğlu'nda, 2 binanın çökmesinin ardından hasarlı binalar belediye ekiplerince tamamen yıkıldı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi ekipleri, Tarlabaşı Bulvarı Zambak ve Kurabiye sokaklarındaki tadilat yapılan boş binaların yıkımı için bölgeye geldi. Ekiplerin uyarısıyla bu binaların yanındaki çökme tehlikesi bulunan binalar tahliye edildi.


Ekipler, kepçe ve dozerlerle çöken binaları yıkarken, güvenlik şeridiyle kapatılan alanda hafriyat çalışmaları sürüyor.


Beyoğlu'nda 5 katlı bir bina...