05 / 05 / 2024

beyoğlu kamulaştırma

beyoğlu kamulaştırma

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Vahap Munyar bugünkü köşe yazısında Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile röportaj yaptı. Munyar, röportajda Tarlabaşı kentsel dönüşümünü anlattı..

Acele kamulaştırma kararları TBMM'de!

Acele kamulaştırma kararları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Rize'de kamulaştırma işlemleri meclis gündeminde!

Rize ilinde Pazar caddesi bağlantı yolu projesi kapsamında yapılan kamulaştırma işlemleri meclis gündemine taşındı. Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Beyoğlu'nda acele kamulaştırma kararı!

İstanbul ili Beyoğlu ilçesi sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazlar için Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Uşak Merkez'de acele kamulaştırma!

Uşak Merkez Selvioğlu Göleti ve Sulaması işinin yapım amacıyla listede gösterilen taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Rize'deki kamulaştırma davaları TBMM gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize ve ilçelerinde kamulaştırma bedelinin değerinin altında belirlendiğine yönelik açılmış davaları ve kamulaştırma bedellerini meclis gündemine taşıdı..

Rize'deki düşük kamulaştırma bedelleri TBMM'de konu oldu!

Kamulaştırma bedellerinin belirlenmesine, bilirkişilerin seçimine ve Rize'de yapılan kamulaştırmalara ilişkin olarak CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye 6 soru sordu..

Sur'daki acele kamulaştırma kararına ilişkin 6 sorun TBMM'de!

İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde alınan kamulaştırma kararına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bekaroğlu sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Akkuyu Nükleer Enerji Santrali için alınan kamulaştırma kararları mecliste!

Mersin Milletvekili Durmuş Fikri Sağlar, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali ile ilgili olarak alınan acele kamulaştırma kararına ve çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Sağlar sorularını Başbakan Davutoğlu'na iletti.

Ardahan Durançam Barajı için kamulaştırma işlemine başlandı!

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Durançam Barajı projesinin kamulaştırma işleminin gerçekleştirilebilmesi amacıyla gerekli kamu yararı kararı için düzenlenen olurun, Eroğlu tarafından imzalandığı belirtildi.

Sivas Kevendüzü Göleti projesinin kamulaştırma yapılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla, Sivas'ın Divriği ilçesindeki Kevendüzü Göleti projesinin kamulaştırma işlemlerine başlanacak. Açıklamada, yöredeki çiftçilerin aynı topraklardan daha fazla gelir sağlayacağı belirtildi.

Muğla Menteşe Göleti kamulaştırma işlemleri başladı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla Kavaklıdere Menteşe Göleti ve Sulaması işinin kamulaştırma işlemlerine başlanıyor.

Kilis Alifakı Deresi Kuşaklama Kanalı için kamulaştırma yapılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla Kilis il merkezinden geçen Alifakı deresi kuşaklama kanalı işinin kamulaştırma işlemlerine başlanacağı bildirildi.

Antalya-Alanya Obaçayı Barajı için kamulaştırma başlıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla Antalya-Alanya Obaçayı Barajı’nın kamulaştırma işlemlerine başlanıyor. Eroğlu; 1 milyon 643 bin TL’ye mal olacak projenin en kısa zamanda hizmete alınacağı bildirildi.

beyoğlu kamulaştırma Haberi

beyoğlu kamulaştırma

BEYOĞLU Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Tarlabaşı360 projesini yönetim ofisinin terasından kentsel dönüşümün sürdüğü alanı işaret etti: - 8-9 yıl önce hak sahiplerini ikna turlarına Süryani Vakfı'yla görüşerek başlamıştım. Vakıf ilk andan itibaren Tarlabaşı'nda kentsel dönüşüme olumlu yaklaştı, destek verdi. Küçük bir konutun bile 30 ayrı sahibinin çıktığını belirtti: 


- Böyle durumlarda uzlaşma zorlaştı. 5366 sayılı kanun, bu aşamada kamunun devreye girmesine kapıyı açtı. İlk anda, "Devlet malımızı elimizden mi alacak?" tedirginlikleri doğsa da durumun öyle olmadığı anlaşıldı. 


Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin araya girdi: - Bizim yürüttüğümüz Tarlabaşı360 projesinde hak sahipleriyle uzlaşma oranı yüzde 80'i buldu. 

Projenin başından itibaren kaç davayla karşı karşıya kaldığını sordum. Demircan yanıtladı: - 200 dolayında dava söz konusuydu. Kamulaştırma davalarını kazandık. Danıştay safhasına kadar...