06 / 05 / 2024

beytepe yüksek yoğunluklu yapılaşma

beytepe yüksek yoğunluklu yapılaşma

Kamu yararına aykırılığı nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Beytepe Mahallesi’nde yüksek yoğunluk yapılaşma için 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nda değişiklik öngören meclis kararını iptal etti.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Karadeniz'e yüksek hızlı tren geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tüm Türkiye'yi yüksek hızlı tren hatlarıyla sarmak için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını kaydetti. 

İzmir Karabağlar'a yüksek yoğunluklu yeni imar planı!

İzmir’in Karabağlar ilçesi için hazırlanan plan hayata geçirilir ise 2-3 katlı binaların yerini 15-20 katlı binalar alacak, nüfus 3 katına çıkacak.

AOÇ'deki imar planı değişikliği yargıdan döndü!

Atatürk Orman Çiftliği'nde 'spor alanı' amaçlı plan değişiklikleri, yüksek yoğunluklu yapılaşma içerdiği nedeniyle Ankara 7. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Dünyadaki şehirlerin hepsi yüksek binalı, trafikli ve stresli!

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, şehirlerin hepsinin yüksek binalar, çok katlı yollar ve yoğun trafikle stresli şehirler haline geldiğini söyledi..

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu yerleşkesinin ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara’nın Çankaya İlçesi Beytepe Mahallesi’nde hayata geçireceği Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu yerleşkesinin ihalesi yapıldı.

Yüksek puanlı öğrenciler merkez ilçelere yoğunlaştı!

İÜ İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Şeker, en iyi okulların Fatih, Kadıköy, Üsküdar, Kartal, Bakırköy, Beşiktaş ve Şişli’de olduğunu ifade ederek, bu bölgelerin tercih edilme oranı yüksek dedi.

I-Crown Inverter Salon Tipi Klima'nın yüksek teknolojisine yoğun ilgi!

TLC Klima’nın Türkiye distribütörü olduğu Gree Electrical’ın Crown serisinden I-Crown Inverter Salon Tipi Klima’nın tasarımı ve yüksek teknolojisi ile konutlarda da yoğun talep gördüğü bildirildi.

Mamak Mavi Göl projesi iptal!

Ankara 7. İdare Mahkemesi, daha önce yürütmeyi durdurma kararını verdiği, Mavi Göl'ün bulunduğu alana ilişkin yüksek yoğunluklu yapılaşmayı öngören işlemi kamu yararına aykırı olması nedeniyle iptal etti.

Adana'da yüksek katlı binalar yıkılacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün yüksek katlı binalar için gerekli yoğunluk artışına karşı olması arsa sahipleri ile müteahhitleri kara kara düşündürüyor.

Ankara Maltepe Havagazı Fabrikası arazisi imara mı açılıyor?

Ankara'da 1933 yılında kurulan Maltepe Elektrik ve Havagazı Fabrikası arazisi yüksek yoğunluklu yapılaşmaya açılıyor. Araziye gökdelen trafik yoğunluğu dikkate alınmadan 4 emsalli yüksek yapılaşma hakkı verildi.

Beytepe'deki yüksek yoğunluklu yapılaşmaya yargı dur dedi!

Kamu yararına aykırılığı nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Beytepe Mahallesi’nde yüksek yoğunluk yapılaşma için 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nda değişiklik öngören meclis kararını iptal etti.

Ankara Mimarlar Odası'ndan İncek'teki 38 katlı konut projesine tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara’da hızla inşa edilmeye başlanan kamu yararına aykırı projeleri deşifre etmeye devam ediyor. Şube, İncek Kızılcaşar'da yapılması planlan yüksek yoğunluklu projenin arka planını masaya yatırıldı.

ULI Gayrimenkul'ün konferansında İstanbul tartışıldı!

ULI raporunda, “iyi planlanmış” yoğunluğun kentlere önemli avantajlar sağlayabileceği belirtilirken, İstanbul “kötü yüksek yoğunluklu kent” kategorisinde görünüyor.

beytepe yüksek yoğunluklu yapılaşma Haberi

beytepe yüksek yoğunluklu yapılaşma

Mimarlar Odası Ankara Şubesi,  Çankaya İlçesi Beytepe Mahallesi köy yerleşik alanı ve çevresine ilişkin olarak 1/5000 ölçekli nazım imar planında değişiklik yapılmasına ilişkin 29.11.2014 tarih ve 2142 sayılı meclis kararına yapılan itirazların kısmen kabulü ile kısmen reddine ilişkin 13.02.2015 366 sayılı meclis kararının, kamu yararı ve planlama ilkelerine aykırı olduğu gerekçesiyle, iptali için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne dava açmıştı.

Gökçek’e geçmiş olsun 

Ankara 13. İdare Mahkemesi 9 Mayıs 2016 tarihinde aldığı kararla, söz konusu meclis kararının imar mevzuatı, şehircililik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararı açısından hukuka uygun olmadığını belirterek, dava konusu işlemin iptaline karar verdi. 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi düzenlediği basın toplantısında kararı değerlendirdi.

Beytepe  Mahallesi’nin seyrek yoğunluklu konut bölgesi gerektiğine dikkat çeken Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Ankara Büyükşehir...