29 / 04 / 2024

biden abd rusya petrol

biden abd rusya petrol

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 109,41 dolardan işlem görüyor. Dün 114,83 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 107,71 dolar seviyesinde tamamladı. Piyasa petrol fiyatlarına kilitlenmişken ABD Başkanı Biden'dan sürpriz bir çıkış geldi.

Petrolde Biden rüzgarı! Petrol fiyatları düşmeye başladı! Brent petrol bugün ne kadar?

Petrol fiyatları, ABD Başkanı Joe Biden'ın yönetiminin bu hafta İsrail'i ziyaret etmeyi planlamasıyla düşüşe geçti. Bugün brent petrol ne kadar oldu? 17 Ekim 2023 brent petrol fiyatı.

Biden, beklenen imzayı attı, hükümetin kapanması önlendi!

ABD Başkanı Joe Biden, hükümetin kapanmasını önleyecek geçici bütçe tasarısını imzaladı. Biden, “Milyonlarca çalışkan Amerikalıya gereksiz acı verecek gereksiz bir krizi önlemiş olduk” ifadesini kullandı.

ABD, temiz enerji için 20 milyar dolarlık finansman açıkladı!

Başkan Biden önderliğindeki ABD, temiz enerji yatırımlarını desteklemek amacıyla 20 milyar dolarlık yeni finansman imkanını duyurdu. İşte ayrıntılar...

ABD Hazine Bakanlığı'ndan açıklama: ‘Rusya’nın petrol geliri büyük ölçüde düştü!’

ABD Hazine Bakanlığı’ndan Rusya’nın petrol gelirlerine ilişkin açıklama geldi.  Bakanlık, tavan fiyat uygulamasından sonra Rusya'nın petrol gelirlerinin büyük ölçüde düştüğünü duyurdu.

ABD- Çin ticaret savaşlarında gerginlik büyüyor! Huawei'ye ihracat lisansı iptali

Biden yönetimi, ABD şirketlerinin çoğu ürünü Çinli Huawei'ye ihraç etmesi için lisans iznini durdurdu.

ABD'den üst düzey yaptırım ziyareti!

Avrupa Birliği ülkelerinin Rusya'ya karşı yeni yaptırımları görüştüğü bugünlerde ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarının Türkiye ziyareti dikkat çekti.

Ticarette dengeler değişiyor! O ülkeler ABD’nin dolar tekeline karşı kazan kaldırdı!

Ülkeler arası ticarette ABD dolarının kullanımı bazı ülkelerin tepkilerine neden oluyor. Rusya ve Çin gibi ülkeler ise uluslar arası ticarette dolar tekelini kırmak için adımlar atmaya başladı.

ABD ve AB’nin yaptırımları sonuç verdi. Rusya’nın en büyük devlet bankası adeta çakıldı!

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ile birlikte başlayan savaşta ABD ve AB tarafından Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlar sonucu Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın net karı, yüzde 75,7 azalarak 300,2 milyar rubleye geriledi.

Rusya'dan kripto para atağı! İran ile ortaklaşa yapacaklar

Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırım Rusya ve İran arasında yeni yatırım ve kazanç yolları sağlamaya sevk etti. Ticaret amaçlı kullanmak için altına dayalı kripto para üreteceği açıklandı.

Rusya’nın gaz kozu işe yaradı! Bir ülke yaptırımları kaldırdığını açıkladı

Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş sonrası hem ABD hem de AB ülkelerinin yoğun yaptırımlarıyla karşı karşıya kalan Rusya elindeki gaz kozunu kullanmaya başlamıştı. Kış öncesi donmaktan korkarak yaptırımlardan vazgeçen ilk ülke Hollanda oldu.

Türkiye’ye Rusya ile ticaret baskısı artıyor! Ekonomide ipler gerildi

Rusya’ya Türkiye üzerinden yapılan ticaretin hızlanması, Rusya’ya yaptırımlar uygulayan Avrupa ve ABD’yi kızdırdı. Amerikan hükümetinden bir heyet Türkiye’ye gelerek Türk iş insanlarını ve de Ankara yönetimini yaptırımlar konusunda uyardı.

Rusya tavan fiyat düzenlemesine takılmadan petrol ihraç edebilir!

G7 ülkeleri, Rusya’ya karşı yaptırımlarına devam ediyor ve Rus petrolünün fiyatını sınırlayacak tavan fiyat düzenlemesine yakında geçmeyi planlıyor. Ancak ABD'li kaynaklar, Moskova'nın tavan fiyat politikasına takılmadan petrol satabileceğini belirtti.

Biden'dan yeni hamle geldi!

ABD Başkanı Joe Biden, yerli EV pil üretimi için 2,8 milyar dolarlık sübvansiyon sağlanacağını açıkladı.

biden abd rusya petrol Haberi

biden abd rusya petrol

ABD Başkanı Joe Biden, ABD’nin stratejik rezervlerinde yer alan petrole değinerek, "Bugün, önümüzdeki 6 ay boyunca günde 1 milyon varil petrolün serbest bırakılmasına izin veriyorum" açıklaması yaptı. Rusya'nın Avrupa'ya sattığı petrol ve doğal gazın parasını ruble ile alacağını açıklmasının ardından ABD Başkanı Biden'ın yaptığı çıkış petrol piyasasında brent petrolün fiyatını aşağı çekecek bir hamle olarak değerlendirildi. Biden'ın 6 ay boyunca günde bir milyon varil petrol satışına izin verdiğini açıklaması sonrası 107,06 dolar civarında işlem gören brent petrolün varil fiyatnın aşağı düşerek 100 doların altına gelmesi bekleniyor. Biden'ın ofisinden yapılan açıklamada söz konusu kararla ilgili, "Müttefikler ve ortaklarla istişareden sonra, Başkan, önümüzdeki altı ay boyunca her gün ortalama bir milyon varil daha piyasaya sürerek, tarihin en büyük petrol rezervi salınımını açıklayacak. Bu sürümün...