11 / 05 / 2024

biden benzin vergi

biden benzin vergi

ABD'de benzin fiyatlarının son yılların en yüksek seviyesi kabul edilen 5 doları görmesi Washington'ın federal benzin yasasını gözden geçirmesine neden oldu. Biden, benzinde uygulanan vergileri kaldırmayı gündeme aldı. Başkanın son kararı hafta sonunda açıklanacak

Akaryakıtta resmen zam yağmuru! Benzin ve motorinden sonra şimdi de LPG'ye zam geliyor!

Vergi, döviz kuru ve petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar adeta zam yağmurunu da beraberinde getirdi. Dün gece benzin ve motorine gelen zamlardan sonra bu gece de otogaza (LPG) zam geliyor. Akaryakıt fiyatlarına geçen hafta cuma günü de 1 TL'nin üzerinde zam gelmişti.

Benzin fiyatlarının düşürülmesine yönelik yeni duyuru yapacak!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, ülkedeki benzin fiyatlarının hala çok yüksek olduğunu belirterek, bu konuda gelecek hafta duyuruları olacağını duyurdu.

Biden'den flaş açıklama! 

ABD Başkanı Joe Biden, benzin fiyatlarını galon başına 1,60 doların altına alabileceğini, ancak Rusya ve Suudi Arabistan'ın yaptıkları nedeniyle gaz fiyatlarının yükseldiğini söyledi.

Benzin, motorin ve LPG’ye indirim gelecek mi? Araç sahiplerini üzen haber Meclis’ten geldi

Benzin, motorin ve LPG’ye son 1 yılda art arda gelen zamlar araç sahiplerini zor durumda bırakmıştı. Araç sahipleri vergi indirimi beklerken iktidardan dikkat çeken bir hamle geldi.

Benzin ve motorinde vergi indirimi olacak mı? Vergi indirimi gelirse benzin ve motorin kaç liraya düşer?

Benzin ve motorin fiyatlarına sık sık gelen zamların ardından vergi indirimi konuşulmaya başlandı. Peki benzin ve motorinde vergi indirimi olacak mı? İşte ayrıntılar...

Zamlar bel bükerken bir de vergi çıktı! Akaryakıt ve doğal gazdan ek vergi alınacak

2022 yılı bütçe kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifini Meclis'e sunuldu. Ek bütçede benzin, motorin ve tüp gaz gibi ürünlerden alınacak ek verginin arttırılması dikkat çekti. Kanun teklifinde petrol ve doğal gaz ürünlerinden 47 milyar TL ek vergi geliri elde edilmesi planlandı. 

ABD'de benzine vergi indirimi gündemde! Biden son kararını verecek

ABD'de benzin fiyatlarının son yılların en yüksek seviyesi kabul edilen 5 doları görmesi Washington'ın federal benzin yasasını gözden geçirmesine neden oldu. Biden, benzinde uygulanan vergileri kaldırmayı gündeme aldı. Başkanın son kararı hafta sonunda açıklanacak

Benzin ve motorinde indirim için büyük çılgınlık! Resmen harekete geçtiler, içini alkol oranını artıracaklar

ABD Başkanı Biden, benzin fiyatlarını düşürmek için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Bu haberin ardından harekete geçen ABD, yaz aylarında yüzde 15 etanol karışımlı benzin satmak için kolları sıvadı.

Akaryakıtta vergi indirimi müjdesi! Benzin ve LPG fiyatları düşecek mi?

Son zamanlarda gündemden düşmeyen akaryakıt fiyatları ile ilgili milyonlarca kişinin beklediği haber geldi. Gıda fiyatlarını etkileyen KDV indirimi akaryakıt fiyatlarına da yansıyacak mı? Akaryakıt fiyatlarında KDV indirimi olacak mı? Benzin ve LPG fiyatları düşecek mi? İşte detaylar...

Akaryakıt ve otogaza vergi indirimi müjdesi! Benzin ve dizele 2,05 lira, LPG’ye 85 kuruş indirim!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen KDV yani vergi indirimi ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Peki vergi indirimi akaryakıta yansıyacak mı? İşte detaylar...

Joe Biden'ın vergi planı Bitcoin'i 50 bin doların altına indirdi!

ABD Başkanı Joe Biden’ın sermaye kazancı vergilerini arttırma hedefinin dijital varlıklara yatırıma olumsuz etkisi olacağı ihtimali, Bitcoin ve diğer kripto paraların değerini düşürdü...

Joe Biden, vergi indirimi ve kira yardımını içeren destek paketini imzaladı!

ABD Başkanı Joe Biden, Senato'nun ardından Temsilciler Meclisi'nde de onaylanan, düşük gelirli ailelere vergi indirimi ve kira yardımını da içeren destek paketini imzaladı.

Pera GYO, geçici vergi beyannamesini bildirdi!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. geçici vergi beyannamesini bildirdi

biden benzin vergi Haberi

biden benzin vergi

ABD'de benzin fiyatları geçtiğimiz günlerde yeni rekorunu kırdı bir galon benzin 5 dolar oldu. Benzinde yaşanan artışlar ülkede son yıllarda görülen en yüksek fiyat olarak kayıtlara geçti. Bir galon litreyle ölçüldüğünde 3,8 litreye denk geliyor.

Amerikan Otomobil Birliği (AAA) verilerine göre, ülkede benzinin ortalama fiyatı geçen yıla kıyasla yüzde 60'ın üzerinde artış gösterdi.

Ortalama benzin fiyatı aylık bazda yaklaşık yüzde 14 artarken, benzin fiyatındaki haftalık artış yüzde 4'ü buldu.

KALİFORNİYA'DA 6 DOLAR 43 CENT OLDU

Bölgelere göre farklılık gösteren benzin fiyatları, Kaliforniya eyaletinde 6,43 dolara yükseldi.

Benzin fiyatlarında Kaliforniya'yı, 5,64 dolar ile Nevada, 5,56 dolar ile Alaska ve Illinois, 5,54 dolar ile Washington takip etti.

Ülkenin 21 eyaleti ile başkent Washington DC'de benzinin ortalama fiyatı 5 doların üzerinde kaydedildi.

ABD'de benzin fiyatları, son 8 haftada istikrarlı bir şekilde yükseliş göstererek rekor üstüne rekor kırmıştı.

Benzin fiyatlarındaki artışta,...