08 / 08 / 2024

biga bandırma arasına Chemport mu kurulacak

biga bandırma arasına Chemport mu kurulacak

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın, bir yıl önceden verdiği ‘fizibilitesini getirin’ talimatıyla 5 milyar euroyu bulabilecek projenin fizibilitesi tamamlandı. Timur Erk,”Sanayi Bakanımız Fikri Işık’a da sunum yapıldı" dedi.

Elazığ-Diyarbakır arasına hızlı tren geliyor!

Türkiye'de ulaştırma alanında çalışmalar tüm hızı ile sürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Elazığ-Diyarbakır arasına hızlı tren müjdesini verdi. 

Ulaştırma Bakanı açıkladı! İstanbul-Ankara arasına yeni otoyol projesi...

İstanbul ve Ankara arasına yeni otoyol geleceği duyuruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yaptığı açıklama kapsamında otoyolun nerelerden geçeceği de bellirlendi. İşte haberin detayları...

Yenikapı-Bandırma Feribotlarında Uygun Fiyatlar!

2023 yılında Bandırma-İstanbul feribot seferlerinin fiyatları açıklandı. Yenikapı Bandırma feribotları promosyon sınıftaki biletler 320 TL'den başlamaktadır. İDO'nun sunduğu hizmetler arasında online bilet satışıyla birlikte en uygun fiyatlar da bulunmaktadır. İşte feribot fiyatları…

Bandırma'da inşaat malzemeleri satan iş yerinde yangın!

Balıkesir Bandırma Örnek Sanayi Sitesi'nde inşaat malzemeleri satan bir iş yerinde henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. Yangına yaklaşık 10 itfaiye aracı müdahale ediyor.

Kale Grubu Bandırma'da arazi satın aldı!

Kale Grubu, yatırımlarına hız kesmeden devam edeceğini açıkladı. Firma, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde yeni fabrika kurmak için arsa satın aldı. 

Halkalı-Kapıkule arasına yeni demiryolu hattı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Halkalı-Kapıkule arasına yeni bir demiryolu hattı inşa edeceklerinin müjdesini verdi. Turhan, yeni projenin ihale aşamasında olduğunu Eylül'de tekliflerin toplanacağını söyledi.

Bandırma'ya kapalı spor salonu müjdesi!

Yatırımlarına son sürat devam eden Bandırma Belediyesi, Paşakent Mahallesi'nde hayata geçirilen Bandırma Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzu'nun temelini attı.

Bandırma'nın çehresi değişiyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bandırma Ordu Caddesi esnafına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Uluslarası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması sonuçlandı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yeralan "Bandırma Tasarım Parkı” uluslararası açık kentsel tasarım yarışmasını kazanan ekipler belli oldu.

Bandırma Edincik TOKİ'de konut teslimleri başlıyor!

Balıkesir Bandırma Edincik'te yer alan 316 adet konutun teslimleri başlıyor. Balıkesir Bandırma Edincik 2. Etap’ta inşa ettirilen proje çerçevesinde; konutların teslim işlemleri 09 – 20. 01.2017 tarihleri arasında gerçekleşecek.

TOKİ Bandırma Edincik'te 2. Etap konutlarına başlıyor!

TOKİ, Bandırma´ya bağlı Edincik Mahallesi´nde gerçekleştirilecek 2. etap konut projesi hakkında açıklama yaptı.

TOKİ Balıkesir Bandırma-Edincik'te konut teslimleri başlıyor!

İdaremizce Balıkesir Bandırma Edincik 2. Etap’ta inşa ettirilen proje çerçevesinde; konutların teslim işlemleri 09 – 20. 01.2017 tarihleri arasında yapılacak.

Bandırma'daki asansörler denetleniyor!

Bandırma Belediyesi ile RoyalCert firması arasında yapılan iki yıllık protokol kapsamında ilçedeki tüm asansörlerin denetimi yapılıyor.

biga bandırma arasına Chemport mu kurulacak Haberi

biga bandırma arasına Chemport mu kurulacak


Kimya ihtisas bölgesi somutlaşıyor. 5 milyar euroyu bulabilecek projenin Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın, bir yıl önceden verdiği ‘fizibilitesini getirin’ talimatıyla fizibilitesi tamamlandı. Babacan, bu kez projenin başlatılması talimatı verdi. Bu gelişmeleri Kimya Sanayicileri Derneği Başkanı Timur Erk anlattı. Erk,”Sanayi Bakanımız Fikri Işık’a da sunum yapıldı. Sanayi Bakanlığı’nda teknik komite kurulduğunu öğrendik” dedi.


Bu projenin önemi şuradan geliyor: Türkiye, akaryakıt, yağlar vs. hariç kimyasallar dış ticaretinde 25 milyar dolar açık veriyor. Bu bölge, özellikle ithalata konu olan bu ürünleri, ara girdileri üretmeyi amaçlıyor. Erk’in analizine göre bu 25 milyar dolarlık açığın en azından yarısının üretilmesi mümkün... Kimya İhtisas Bölgesi işte bunu yapacak. Bu projenin başka bir özelliği daha var: Türkiye’de şimdiye kadar kurulmuş bütün ihtisas bölgelerinden daha komplike bir yapıya sahip...