28 / 04 / 2024

BİGMEV Başkanı Muzaffer Çilek

BİGMEV Başkanı Muzaffer Çilek

Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ticareti geliştirmek ve Bosna Hersek'teki Türk yatırımlarını arttırmak amacıyla 2010 yılında kurulan Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı, faaliyetleriyle iki ülke arasında "köprü" vazifesi görüyor.

Bosna Hersekli iş adamları Bursa Büyükşehir Stadı İnşaatı'nı gezdi!

Bosna Hersek ile ilişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı (BİGMEV), Bosna Hersek'te sanayisi gelişmiş bir şehir olan Graçanica'nın iş adamları ile Bursalı iş adamlarını Bursa'da bir araya getirdi...

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de ortağıydı... Watergarden AVM yabancı bankanın oldu! 

Ortakları arasında TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin de yer aldığı Ataşehir’deki Watergarden Alışveriş Merkezi'nin tek sahibi Albaraka Türk Katılım bankası oldu.

'Şehitliğin üzerine villa yapıldı' iddiasına Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den yanıt: Yazıklar olsun! 

Büyükçekmece'deki 144 villalık projeyle ilgili 'Şehitliğin üzerine villa yapıldı'' iddiasına Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'den tepki geldi. Akgün ''Yazana da çizene de televizyonda konuşana da yazıklar olsun'' dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Beklenen büyük deprem için İstanbul'da kayda değer çalışma yapılmadı!

Beklenen büyük İstanbul depremi tüm Marmara bölgesini tedirgin ederken, alınan önlemler de tartışma konusu oluyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, büyük deprem için kayda değer bir çalışma yapılmadığının altını çizdi.

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı 2024'ten umutlu! İnşaat sektöründeki büyüme topyekün genişlemeye işaret ediyor!

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı inşaat sektörünün yüzde 8,1 genişlemesinin topyekun bir büyümeye işaret ettiğine dikkati çekti.

Merkez Bankası Başkanı Erkan: 'Böyle bir faizle dövize geçmek matematiksel olarak saçma!' dedi ortalık birbirine girdi

Merkez Bankası Başkanı Erkan, Kur korumalıda vadesi dolanların bir kısmının dövize yöneldiğini belirterek '' Böyle bir faizle dövize geçmesi matematiksel olarak saçma." ifadesini kullanması ilevatandaşlardan yorumlar gelmeye başladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan metrobüs yolu açıklaması! 2024 yılında tamamlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu metrobüs yolunda yapımı tamamlanan  birinci ve ikinci etap beyaz yol çalışmalarını inceleyerek, yaklaşık 53 kilometreyi aşan bir kısmını tamamlandığını kalan yolların ise 2024 yılında tamamlanacağını açıkladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’tan kentsel dönüşüm açıklaması! ‘Kentsel dönüşüme ihtiyaç var’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gaziakdemir Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmaların şeffaf ve herkese açık bir şekilde devam ettiğine vurgu yaptı. Başkan Aktaş, “Bursa’nın kentsel dönüşüm çalışmalarına ihtiyacı var. Kırmadan, dökmeden ve büyük bir anlaşmayla geldiğimiz bir nokta var

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den uyarı: Müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın!

Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Dr. Hasan Akgün'den vatandaşlara uyarı geldi. Akgün "Bizlerle görüşmeden hiçbir şekilde müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın" dedi.

IMF Başkanı Georgieva'dan flaş açıklama: Orta vadeli büyüme beklentileri zayıf kalıyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, özellikle imalat sektöründe faaliyetin yavaşladığını vurgulayarak, "İleriye bakıldığında, orta vadeli büyüme beklentileri zayıf kalmaya devam ediyor." şeklinde konuştu.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı açıkladı! Karar kesin! Euro işte tam olarak böyle olacak!

Avrupa Merkez Başkanı (ECB) Başkanı Christine Lagarde'den haziran ayında yapacağı faiz toplantısı ile ilgili açıklama geldi.  Euro yükselecek mi, düşecek mi? Euro işte tam olarak böyle olacak!

Satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz tek tek açıkladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili atılan adımları tek tek açıkladı ve fiyatların düşürüleceğini vurguladı. 

Avrupa Merkez Bankası Başkanı'ndan net karar geldi! Tarih netleşti! Euro böyle olacak! Acil bakın!

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'den net karar geldi! Tarih netleşti! Euro böyle olacak! Acil bakın!

Avrupa Merkez Bankası Başkanı'ndan net açıklama geldi! Euro böyle olacak! Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar acil...

Piyasaların gözü Avrupa Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Avrupa Merkez Bankası Başkanı'ndan mart ayında yapılması beklenen faiz artışı ile ilgili net açıklama geldi! Euro böyle olacak!

BİGMEV Başkanı Muzaffer Çilek Haberi

BİGMEV Başkanı Muzaffer Çilek

BİGMEV Başkanı Muzaffer Çilek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri ve Bosna Hersek'teki yatırım potansiyeline değindi.


Türkiye ile Bosna Hersek'in iyi ilişkilere sahip iki dost ülke olduğunu söyleyen Çilek, bu iyi ilişkilerin daha da arttırılması ve Bosna Hersek'in Türk iş adamlarına sunduğu fırsatların daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.


Çilek, BİGMEV'in de 2010 yılında bu çerçevede kurulduğunu aktararak, "Türkiye'de okumuş Boşnak gençler ve Bosna Hersek'te okumuş Türk gençlerle oluşturduğumuz, her iki ülke insanını da tanıyan bir ekiple iş dünyası arasında bir köprü, bir arayüz oluyoruz." diye konuştu.


Söz konusu ekibin, kuruluştan bugüne önemli tecrübeler edindiğine işaret eden Çilek, "Dolayısıyla Bosna Hersek'in hangi kantonunda, hangi bölgesinde ne gibi fırsatlar var, hangi sektörlerde nasıl teşvikler var, hangi projeler var...