11 / 05 / 2024

bila bedel ne demektir

bila bedel ne demektir

Bila, birlikte kullanıldığı kelimeye olumsuzluk anlamı katıyor. Peki bilabedel ne demektir, detayları...

Konut rayiç bedel sorgulama 2023! Evin rayiç bedeli nasıl hesaplanır? İşte e-Devlet, Gelir İdaresi sorgulama adımları...

'Rayiç bedel ne demek? Evin rayiç bedeli nasıl öğrenilir? 2023 rayiç bedel nasıl hesaplanır?' sorularının yanıtları merakla araştırılıyor. İşte e-Devlet ve Gelir İdaresi rayiç bedel hesaplama 2023... 

Kaç ay kira ödenmezse icralık olunur? Kira öderken açıklamaya ne yazılır?

Kira, bir mülkün, konutun, bir taşıtın ya da benzeri şeylerin sahibi tarafından, bir süre için ve belli bir bedel karşılığında, başkasının kullanımına verilmesine denilmektedir. Peki Kira öderken açıklamaya ne yazılır? İşte detaylar!

Tapu bağış harcı 2022 ne kadar oldu?

Bağış, hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık alınmaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemine deniyor. Bu işlem tapu devirlerinde de yapılabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2022 ne kadar oldu?

Tapu bağış harcı 2022 ne kadar?

Tapu devir işlemleri bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2022 ne kadar?

Yapı kayıt belgesi bedel iadesi formu!

İmar barışından yararlanmak isteyen yüz binlerce vatandaşın yapı kayıt belgesi iptal edildi. Peki yapı kayıt belgesi iptal edilenler imar barışı mağdurları ne yapacak? Yapı kayıt belgesi bedel iadesi formu nasıl hazırlanıyor? İşte tüm merak edilenler...

Rayiç bedel nedir, nasıl hesaplanır?

Taşınmaz mal sahibi vatandaşların özellikle alım satım yapacakken önemli bir unsur olarak ortaya çıkan rayiç bedel hakkında akıllarda pek çok soru bulunuyor. Peki Rayiç bedeli nedir, ne işe yarar?

İmar barışından toplanan para ne olacak?

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alınabilmesi için belli oranlarda bedel ödemesi yapılıyor. Peki, imar barışından toplanan para ne olacak?

İmar barışında metrekare fiyatı ne kadar?

Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Belge alınırken belli oranlarda bedel ödemesi de yapılıyor. Peki, imar barışında metrekare fiyatı ne kadar?

İmar affı için ne kadar ödenecek?

İmar affı kapsamında alınacak Yapı Kayıt Belgesi için belli oranlarda bedel ödenmesi gerekiyor. Peki, imar affı için ne kadar ödenecek?

Rayiç bedel artışı konut sektörünü etkiledi!

Hürriyet Gazetesi yazarlarında Uğur Gürses bugünkü yazısında rayiç bedel artışının konut sektörüne etkilerini kale aldı. İşte o haber...

Gayrimenkulde rayiç bedel yerine standart fiyat dönemi!

Gayrimenkul alım-satımda yeni bir dönem başlıyor. Abartılı fiyatların önüne geçek düzenleme geliyor. Fiyatlar rayiç yerine standart bedel ile belirlenecek.

İzmir emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi için ödenecek bedel şehirden şehire değişkenlik gösterebiliyor. Peki, İzmir'deki mükellefler gayrimenkulleri için ne kadar emlak vergisi öder? İzmir emlak vergisi ne kadar?

Deprem sigortası ne kadar 2016?

Deprem sigortası olan DASK için ödenmesi gereken bedel, taşınmazın türüne ve büyüklüğüne göre hesaplanıyor. Peki, deprem sigortası ne kadar 2016? İşte deprem sigortası fiyatları 2016..

bila bedel ne demektir Haberi

bila bedel ne demektir

Bilabedel ne demektir?

Bilabedel ne demektir sorusunu yanıtlamadan önce, bila ne demek sorusunu yanıtlamak yararlı olacaktır. 


Bila kelimesi Arapça kökenli olup, "sız, siz" eki anlamında kullanılıyor. Bila, birlikte kullanıldığı kelimeye olumsuzluk anlamı katıyor.


Peki bilabedel ne demektir?

Bilabedel, bedelsiz anlamına geliyor. 



Işıl Seren...