03 / 05 / 2024

bilecik sessiz köy

bilecik sessiz köy

Pazaryeri'nde 2006'da baraj kurulunca camisi ve 48 evi sular altında kalan Günyurdu köyünde, bu durumdan etkilenmeyen kısımda halen 15 hanede yaşam devam ediyor...

Bilecik'in sular altındaki sessiz köyü!

Pazaryeri'nde 2006'da baraj kurulunca camisi ve 48 evi sular altında kalan Günyurdu köyünde, bu durumdan etkilenmeyen kısımda halen 15 hanede yaşam devam ediyor...

Bilecik Lojistik Köy Projesi 2019'a kadar tamamlanmış olacak!

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yapımına başlanılan ve ilk etap çalışmaları sona eren Lojistik Köy projesinin 2019'a kadar tamamlanmış olacağı açıklandı.

TOKİ Bilecik Bözüyük başvuruları ne zaman bitecek?

TOKİ Bilecik Bözüyük başvuruları yarın başlıyor. 59 adet dairenin kurasız, başvuru önceliğine göre satışa çıktığı projede toplam 74 adet daire bulunuyor. Projedeki dairelerin fiyatları 74 bin 352 TL'den başlıyor.

Bilecik Bozüyük Lojistik Köy projesinde son durum!

Bozüyük Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent, mahkeme aşaması tamamlanan Bozüyük Lojistik Köy projesinin önümüzdeki aylarda hayata geçirileceğini belirtti.

Jiva Beach Resort Otel'de tatil köyü rahatlığında 5 yıldız lüksü!

Sessiz ve dingin bir tatil isteyenlerin ilk tercihlerinden biri olan ve özgün mimarisi ile Fethiye’nin en beğenilen otelleri arasında yer alan Jiva Beach Resort Otel, misafirlerine 5 yıldız lüksünü tatil köyü rahatlığında sunuyor.

Dudaş Köyü Altın Madeni projesi için halk toplantısı yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bilecik Dudaş Köyü'ne yapılacak olan Altın Madeni Açık Ocak İşletmesi için halkın görüşlerini almak üzere 20 Haziran'da halk katılım toplantısı düzenleyecek.

Bilecik'te Bozüyük Lojistik Merkezi için düğmeye basıldı!

Bilecik'te, Bozüyük Lojistik Merkezi projesi kapsamında bir taşınmaz kamulaştırılacak

Kadıköy'ün yeni sessiz ve saklı cenneti: Hush!

Kadıköy'deki Bahariye Caddesi'nde, Süreyya Operası'nın karşı sokağında bu yılın ilk aylarında açılan Hush; restoranı, barı ve sanat galerisiyle Anadolu yakasının yeni cazibe merkezlerinden biri olacak gibi görünüyor

Kadıköy İflas Müdürlüğü'nden satılık fabrika ve arsası!

Kadıköy İflas Müdürlüğü'nden, Bilecik'de taşınmaz ile üzerinde kurulu fabrika binası ve ekleri olan arsanın tamamını satışa sunuyor

Veryeriler İnşaat'tan Köy İçi Taş Evler projesi!

Veryeriler İnşaat, "Köy İçi Taş Evler" adlı yeni projesiyle taş evlerden oluşan köy kuracak

İBB'den Kadıköy'de satılık arsa!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kadıköy'deki konut alanı olan arsasını satışa çıkardı

Kadıköy-Kartal metrosu inşaatlarına başlandı!

Günde 1 milyon kişiyi taşıması hedeflenen Kadıköy-Kartal metrosunda istasyon inşaatlarına başlandı

İstanbul'un ilk kent müzesi Kadıköy'de kuruluyor!

Kadıköy Belediyesi, İstanbul'un ilk kent müzesini Kadıköy'de kurmaya hazırlanıyor

bilecik sessiz köy Haberi

bilecik sessiz köy

Bilecik Pazaryeri'nde 2006 yılında baraj kurulmasının ardından büyük bölümü sular altında kalan Günyurdu köyünde, son yağışların da etkisiyle su seviyesi yükseldi.

Günyurdu köyü, Osmanlı döneminin ilk yıllarında kurulan ve Kayı Boyu'nun Karakeçili aşireti mensuplarınca yerleşim yeri olarak seçildi. Köy 2005'te başlatılan baraj çalışmaları kapsamında su seviyesinde bulunması nedeniyle istimlak edildi. Bundan bir sene sonra da 48 ev ve köyün camisi sular altında kaldı.

Yıkık yapıların ve sular altında kalmış binaların bulunduğu köyde çok az sayıda kişi yaşıyor.

Günyurdu sakinleri için başka bir bölgede yeni evler inşa edilmesine rağmen doğup büyüdükleri yeri terk etmeyen köylüler, baraj yapımından etkilenmeyen kısımdaki 15 hanede yaşamlarını devam ediyor.

Yerleşkenin sular altında kalmasının ardından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) aracılığıyla 1 kilometre uzaklıkta inşa edilen 123 evde ise halen...