28 / 04 / 2024

Bilge Mimar Turgut Cansever sempozyumu

Bilge Mimar Turgut Cansever sempozyumu

İslam kültürünü başarıyla yorumlayan, dünyada üç kez Ağa Han Mimarlık Ödülü’ne layık görülen tek isim olan, Cumhuriyet döneminin özgün, çağdaş mimarı Turgut Cansever, kendi adına düzenlenen bir sempozyumla anılıyor.

Bilge Mimar Turgut Cansever sempozyumu 7 Mart'ta!

Mimarlığı ve kenti, İslam'ın tanımladığı bir varlık sorunsalı içinden kavramaya çalışmış bir bilge mimar Turgut Cansever sempozyumu 7 Mart 2015 tarihinde İstanbul Deniz Müzesi’nde gerçekleştirilecek.

Ondörtüç Pendik'te 448 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Ödüllü mimar Turgut Toydemir imzasına sahip olan ve İnsay Yapı tarafından hayata geçirilen Ondörtüç Pendik projesinde 1+1'ler 448 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor...

Turgut Cansever'in hayali, Sivas Kalesi Projesi ile gerçekleştirilecek!

Dünyada üç kez "Ağa Han Mimarlık Ödülü"nü alan ve "Bilge Mimar" olarak tanınan merhum Turgut Cansever'in hayali, Sivas Kalesi Projesi ile gerçekleştirilecek.

Mimar ve şehir planlamacısı Turgut Cansever anıldı!

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı olan İsmail Kara bugünkü yazısında, Mimar ve şehir planlamacısı olan rahmetli Turgut Cansever'i andı. İşte o haber...

Argos in Cappadocia: Dünya'nın En lüks tarihi oteli!

Mimar Turgut Cansever'in öncülüğünde, Uçhisar da antik bir manastır yerleşkesinin ve terk edilmiş bir köyün titiz restorasyonuyla hayata geçen Argos in Cappadocia, gerçek geleneksel deneyim ve lüksü ustalıkla bir araya getiriyor.

Mimar Turgut Cansever anıldı!

Mimar Turgut Cansever, Uluslararası Gençlik Derneğince (UGED) düzenlenen etkinlikle İstanbul'da anıldı. Etkinliğe mimar Mehmet Osmanoğlu ile Arka Kapak Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Yunus Emre Tozal konuşmacı olarak katıldı.

Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri Sergisi 12 Mayıs'ta!

Antalya Kepez Belediyesi Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri Sergisi 12 Mayıs 2016 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde açılıyor.

İkinci Ulusal Mimarlık Ödülleri sonuçlandı!

Antalya Kepez Belediyesi'nin, Antalya doğumlu 'Bilge Mimar' Turgut Cansever'in hatırasını yaşatmak amacıyla 2'ncisini düzenlediği Ulusal Mimarlık Ödülleri sonuçlandı.

Kocaeli Mimar Sinan ve Turgut Özal köprülerinde cam korkuluk ihalesi!

Adnan Menderes, Mimar Sinan ve Turgut Özal köprülerinde cam korkuluk yapılması için ihale yapıldı. İhaleye Uğur-Tem İnşaat tek başına katıldı

Receb Turgut kimdir?

Yüksek Mimar Receb Turgut kimdir? Receb Turgut, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Receb Turgut, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Receb Turgut...

İzmit'te Mimar Sedat Onaran Parkı açıldı!

İzmit Belediyesi tarafından Turgut Mahallesi İsmail Gaspıralı Caddesi’nde yaptırılan ve Mimar Sedat Onaran’ın adı verilen park düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Turgut Özçin kimdir?

İç Mimar Turgut Özçin kimdir? İç Mimar Turgut Özçin, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Turgut Özçin, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Turgut Özçin...

Sedadkent Sitesi satışa sunuldu!

1991 yılında bilge mimar Sedad Hakkı Eldem'in son imzası Sedadkent satışa sunulmuş, Sedadkent Sitesi 108 villadan oluşuyormuş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o özel haberi...

1991 yılında Sedadkent satışa sunulmuş!

1991 yılında bilge mimar Sedad Hakkı Eldem'in son imzası Sedadkent satışa sunulmuş. Kutlutaş Konut tarafından Boğaziçi'nde Büyükdere sırtlarında inşa edilen Sedadkent Sitesi 108 villadan oluşuyormuş.

Bilge Mimar Turgut Cansever sempozyumu Haberi

Bilge Mimar Turgut Cansever sempozyumu

İslam kültürünü başarıyla yorumlayan, dünyada üç kez Ağa Han Mimarlık Ödülü’ne layık görülen tek isim olan, Cumhuriyet döneminin özgün, çağdaş mimarı Turgut Cansever, kendi adına düzenlenen bir sempozyumla anılıyor. İstanbul’da, alanında uzman çok sayıda akademisyen, tarihçi ve yazarın katılacağı sempozyumda Bilge Mimar’ın düşünce dünyası, modern Türk mimarisi içerisindeki yeri ve yeni şehirler üzerine yaptığı özgün çalışmalar ile günümüz dünyasına uyarlanması tartışılacak.


Çevre duyarlılığının geliştirilmesi ve arttırılması için kurulan ve bu yıl 40. kuruluş yılını kutlayan Marmara Belediyeler Birliği (MBB) Şehir Politikaları Merkezi, Bilge Mimar Turgut Cansever Sempozyumu düzenliyor.


İstanbul Deniz Müzesi’nde 7 Mart Cumartesi günü saat 09:00’da başlayacak sempozyuma Türkiye’de İslamcılık denince ilk akla gelen isimlerden Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Kara, Beşir Ayvazoğlu, Mustafa Armağan, Korhan...