29 / 04 / 2024

Bilge Tonyukuk Yazıtları nerede

Bilge Tonyukuk Yazıtları nerede

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Vali Muammer Türker, Moğolistan'daki Bilge Tonyukuk Yazıtları'na ulaşımı kolaylaştıracak karayolunun inşaatında incelemelerde bulundu. Bilge Tonyukuk Yazıtları'na giden karayolu Eylül sonunda tamamlanacak

Şehir Hatları'nda yaz tarifesi başladı mı? Şehir Hatları'nda yaz tarifesi ne zaman başlayacak? 

Şehir Hatları'nda yaz tarifesi başladı mı? Şehir Hatları'nda yaz tarifesi ne zaman başlayacak sorularının yanıtları İstanbullular tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Şehir Hatları'nda yaz tarifesi başladı mı? 

Prefabrik evler yazın sıcak olur mu?

Prefabrik evlerin ısınma sorunu olur mu, Prefabrik evler yazın sıcak olur mu? sorularının yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

Öğrencilere yurt müjdesi! KYK yurtları yaz aylarında ücretsiz olacak! İşte yaz aylarında açık olacak ücretsiz yurtlar!

Milyonlarca öğrenci yaz aylarında açık olan yurtları araştırmaya başladı. Peki yaz aylarında hangi yurtlar açık olacak? Hangi illerdeki öğrenci yurtları yaz aylarında açık kalacak? İşte öğrencilerin merak ettiği o soruların yanıtları...

3 maddede site yönetimlerinde zorunlu kayıtlar/defterler!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "3 maddede site yönetimlerinde zorunlu kayıtlar/defterler" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Manisa’nın 2 bin yıllık deprem gerçeği! 

Manisa'nın Yuntdağı bölgesinde bulunan Aigai Antik Kenti'nde yapılan kazılarda, milattan sonra 17 yılında meydana gelen büyük depreme yönelik yazıtlar bulundu. Kazı Başkanı Doç. Dr. Yusuf Sezgin, "Milattan sonra 17 depremini ‘Batı Anadolu'nun başına gelmiş en büyük felaket' olarak isimlendiriliyor."

14 maddede sitelerde tutulacak kayıtlar!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "sitelerde tutulacak kayıtlar" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

6 maddede site yönetimlerinde zorunlu kayıtlar!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site yönetimlerinde zorunlu kayıtlar/defterler" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Göçebelerin gayrimenkul alımlarına özel düzenleme getirilmeli!

Keleşoğlu Holding Pazarlama ve Satış Koordinatörü Bilge Özdemir, Suriye gibi göcebeleştirilen ülke vatandaşlarına gayrimenkul alımlarında özel düzenlemeler getirilmesini istedi. Bilge Özdemir yazılı bir açıklamada bulundu. İşte o yazı:

Bilge Özdemir'den 15 Temmuz darbe girişimi açıklaması!

Keleşoğlu Holding Pazarlama ve Satış Koordinatörü Bilge Özdemir bugün " durmak yok, yola devam " konusunu ele alan bir yazı yazdı. İşte Bilge Özdemir'in o yazısı...

AÜ gayrimenkul yönetimi yüksek lisans kayıtları için son gün 24 Temmuz!

Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Anabilim Dalı Yüksek Lisans ve Doktora Programları yaz dönemi kayıtları 24 Temmuz 2016 Pazar günü tamamlanıyor.

Bilge Tonyukuk Anıt alanı çalışması başladı!

Bilge Tonyukuk Anıtı Moğol-Türk ortak arkeolojik kazı çalışması projesinin 2016 sezonu açılış töreni gerçekleştirildi. Moğolistan genelinde önemli projelere imza atan TİKA, projelerine yenilerini ekleyerek faaliyetlerini sürdürüyor.

Adnan Ertem: Anıtlar Yüksek Kurulu 3 yıldır restorasyonu bekletiyor!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem “Hala buranın müze olduğunu hatta kilise olduğunu yazıp, söylüyorlar. Burası bir camidir. Cami olarak vakfedilmiştir. Anıtlar Yüksek Kurulu 3 yıldır restorasyon projemizi bekletiyor." dedi.

Ankara'daki anıtlar belediye tarafından temizleniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara’nın simge anıtlarını temizliyor, çirkin görüntüleri ortadan kaldırıyor. Kent Estetiği Dairesi ekipleri, Milli Egemenlik Parkı’nın (Meclis Parkı) duvarlarına yazılan yazıları sildi, Güven Anıtı’nı da baştan aşağı temizl

Bilge Tonyukuk Yazıtları nerede Haberi

Bilge Tonyukuk Yazıtları nerede


Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Vali Muammer Türker, Moğolistan'daki Bilge Tonyukuk Yazıtları'na ulaşımı kolaylaştıracak karayolunun inşaatında incelemelerde bulundu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığınca ihale edilen Moğolistan'daki Bilge Tonyukuk karayolu yapımı işi, tamamlanmak üzere. 


Moğolistan'ta temaslarda bulunan Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Vali Türker, eylül ayının sonunda bitirilecek yolun inşaatında incelemelerde bulundu. Türker, karayolunu yapan Türk firmasının şantiyesini de ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.


Moğolistan'ın yerel standartlarının üzerinde yapıldığı belirtilen 11 kilometrelik karayolunun tamamlanmasıyla, akademisyenler ve turistlerin Tonyukuk Yazıtları'na ulaşımı kolaylaşmış olacak.


Göktürk anıtlarından ilki olan Tonyukuk Yazıtları'nın 730-731 yıllarında dikildiği belirtiliyor. 


Dört yönlü iki taş üzerinde Göktürkçe yazılmış Bilge Tonyukuk Yazıtları, Türkçe'nin en eski örneklerinin başında...