04 / 05 / 2024

Bilgi Kartları

Bilgi Kartları

Uluslararası gazetelerden Telegraph, İstanbul’u ‘‘yeryüzünün cenneti “ olarak tanıttı

Çalık Enerji şirket genel bilgi formunu yayınladı!

Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. şirket genel bilgi formunu yayınladı.

Mardin'de çevre mevzuatı hakkında bilgi verildi!

Mardin'de çevre mevzuatı hakkında bilgi verildi. Mardin'de Büyükşehir Belediye Başkanlığı10 ilçe başkanlığı, organize sanayi bölgesi ile ilçe ticaret odası başkanlığındaki görevli teknik personele, çevre mevzuatı hakkında bilgi verildi.

YDA İnşaat şirket genel bilgi formunu yayınladı!

YDA inşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. şirket genel bilgi formunu yayınladı.

Zeytinburnu Bilgi Evleri’ne ödül!

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri, bu sene sekizinci kez düzenlenen Belediye Oscarları’nda ödül aldı. Yılın Belediye ve Yerel Yönetim Projeleri ödül töreni Kazlıçeşme Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Özel Çevre Koruma Bölgeleri gerekli bilgi ve belgeler!

Özel Çevre Koruma Bölgeleri sınırları içerisinde yer alan her ölçekteki yürürlükte olan planlar gereği proje uygunluk görüşü başvurularında istenen bilgi ve belgeler nelerdir? Tam metni...

Zeynel Abidin Tamer Bilgiç Odaş Elektrik Şanlıurfa İşletme Müdrü oldu!

Odaş Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Zeynel Abidin Tamer Bilgiç Odaş Elektrik Şanlıurfa İşletme Müdrü oldu.

Göltaş Çimento yatırımcı ilişkileri birimi hakkında bilgi verdi!

Göltaş Göller Bölgesi Çimento sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Göltaş Çimento yatırımcı ilişkileri birimi hakkında bilgi verdi.

Yapı Bilgi Modellemesi (BIM), inşaat sektörüne kazanımlar getirebilir!

Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) uygulamaları, Türkiye'nin yükselen yıldızı inşaat sektöründe katma değer yaratabilir. BIM, inşaata başlamadan önce proje hakkında her türlü bilgiyi analiz imkanı sağlıyor.

Ümraniye Bilgi Evi yapım işi ihalesi 29 Aralık'ta!

Ümraniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü; Huzur Mahallesi'nde yapılacak muhtarlık hizmet binası ve bilgi evi yapım işini 29 Aralık'ta ihaleye çıkarıyor. İşin süresi 120 gün olarak belirlendi.

Ulusal yeşil bina bilgi sistemi nedir?

Yer seçimi, tasarım, inşaat, işletme, bakım, tadilat, yıkım ve atıkların bertarafını kapsayan yaşam döngüsü boyunca sürdürülebilir ve çevreye asgari düzeyde zarar veren binaya deniyor. Peki, ulusal yeşil bina bilgi sistemi nedir?

Konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu nedir?

Tüketici Kanunu gereğince, tüketicilere kredi kullandırılmasından önce konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formunun da verilmesi gerekiyor. Peki, konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu nedir? Konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu nasıl olmalı?

Ekspertera Danışmanlık Bilgi Teknoloji Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ekspertera Danışmanlık Bilgi Teknoloji Ticaret Anonim Şirketi, Fırat Sezginsoy, Alp Sezginsoy tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 2 Aralık'ta Beşiktaş, Bebek Mahallesi, Küçük Bebek Caddesi'nde kuruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi çalışmaları başladı!

Bilgi güvenliği farkındalıklarını arttırmak amaçlı Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi çalışmaları kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) çalışmaları başladı.

Bilgi Kartları Haberi

Bilgi Kartları

Uluslararası gazetelerden Telegraph, İstanbul’u ‘ ‘yeryüzünün cenneti “ olarak tanıtırken, Le Monde "İstanbul: Bir vazgeçilmez”, The Times "İstanbul’un saklı hâzineleri" başlığını kullandı. The Guardian ise İstanbul'u Avrupa'nın yeni eğlence başkenti ilan etti.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hazırlanan "Bilgi Kartları" kitabından derlenen bilgiye göre, The Guardian, New York Times, The Economist, Financial Times, Die Welt, Le Monde, Telegraph, The Times, Brookingis Enstitute, Deutsche Bank'ın da aralarında bulunduğu dünyanın en saygın gazete, dergi ve düşünce kuruluşları, son yıllarda dünya kentleri arasında yükselen bir değer haline gelen İstanbul'un

tarihi, turistik, kültürel, sosyal, ekonomik ve çevresel özelliklerine atıfta bulundu.

2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul, Alman gazetesi Die Welt'e göre gelecekte dünyanın yeni başkenti olacak. Fransız filozof Comte’nin açıklamalarına atıfta bulunarak hazırlanan makale, gazetenin internet sitesinin...