17 / 05 / 2024

bilgisayar korsanları imar planları çalınması

bilgisayar korsanları imar planları çalınması

Bilgisayar korsanlarının ( hacker) yeni hedefi yılda 100 milyar liranın döndüğü emlak sektörü oldu. Korsanlar, imar planlarını ele geçirerek, milyarlarca dolarlık vurgun yapmanın peşinde...

Bilgisayar korsanları halkın yardımlarını hedef aldı! Ahbap Derneği’ne rekor saldırı!

Bilgisayar korsanlarının hedefi Ahbap derneği oldu. Büyük siber saldırıda toplamda 400 bini aşkın saldırı yapıldığı öğrenildi. İşte detaylar…

iOS'un bu teknolojisi emniyeti üst düzeye çıkarıyor! Bunu yapmak artık çok zor hale geliyor

Apple bundan böyle Apple Kimliğinizi ve iCloud hesabınızı bilgisayar korsanlarına, casuslara ve kimlik hırsızlarına önlem olmak amacıyla en üst seviyede koruma sağlayarak  muhafaza etmemize imkan tanıyor.

T-Mobile da skandal! Milyonlarca kullanıcının bilgisi çalındı!

Bir kablosuz telekomünikasyon şirketi olan T-Mobile, bilgisayar korsanlarının veri ihlalinde yaklaşık 37 milyon faturalı ve ön ödemeli müşterinin bilgilerini çaldırdığını itiraf etti.

Bilgisayar korsanları iş başında! Mailleriniz tehlike altında olabilir!

Hackerların Gmail, Yahoo ve Outlook gibi mail servislerinin gelen kutularına erişebilmek için yeni bir araç geliştirdikleri iddia ediliyor. İşte detaylar...

TOGG'un resmi hesabına saldırı girişimi! Olayla ilgili resmi açıklama yapıldı

Türkiye'nin yüzde yüz yerli elektrikli otomobili TOGG'un resmi Twitter hesabına bilgisayar korsanları saldırı düzenledi. Hesap kısa bir süreliğine hackerların eline geçti. TOGG'dan yapılan açıklamada duruma hemen müdahale edildiği açıklandı.

Binance'den 1 milyar dolarlık sigorta!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Binance, kripto para platformlarına bilgisayar korsanlarının saldırılarına karşı sigorta fonu oluşturdu.

6 bin kişinin kripto parası çalındı!

Kripto para borsası Coinbase, bilgisayar korsanlarının 6 bin kişinin kripto parasının çalındığını açıkladı. 

Kripto para dolandırıcılıkları önlenebilir mi?

Bilgisayar korsanları düzenli şekilde yüzlerce milyon dolara denk gelen tutarlarda Bitcoin ve benzeri kripto para birimini çalıyor. 2014 yılından bu güne bu tür platformlara gerçekleştirilen onlarca saldırı sonucunda en az 1,6 milyar sterlinlik kripto paranın çalındığı öngörülüyor.

FBI operasyonla 2.3 milyon dolar değerinde Bitcoin'i ele geçirdi!

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI),ABD'li enerji şirketinin bilgisayar korsanlarına ödediği parayı düzenlediği operasyonla geri aldı. 

Gemlik Belediyesi'nde e-imar dönemi başlıyor!

Dijital dönüşüm çalışmalarına hız veren Bursa Gemlik Belediyesi, e-imar uygulamasını başlatıyor. Uygulama ile ilçenin imar bilgileri Gemliklilerin bilgisayar ve telefonlarına taşınacak.

Hackerların yeni hedefinde emlak sektörü var!

Bilgisayar korsanlarının ( hacker) yeni hedefi yılda 100 milyar liranın döndüğü emlak sektörü oldu. Korsanlar, imar planlarını ele geçirerek, milyarlarca dolarlık vurgun yapmanın peşinde...

İBB, Suudi Kral'ın Sevda Tepesi'ne ait imar planını açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tartışmalar neden olan Sevda tepesi imar planıyla ilgili açıklama yaptı

Esenyurt'un imar planı mecliste tartışılarak kabul edildi!

Esenyurt Belediyesi’nin imar planları İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde tartışmalı bir şekilde kabul edildi

bilgisayar korsanları imar planları çalınması Haberi

bilgisayar korsanları imar planları çalınması

Milyarlarca doların döndüğü emlak piyasası bilgisayar korsanlarının (hacker) da hedefi haline geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı il Müdürlükleri ile Belediyelerin İmar Müdürlükleri korsanlar tarafından kuşatıldı. Hackerler Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgesi'ndeki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlükleri ve belediyelere saldırıyor. Adalet Bakanlığının bu konuda çok sayıda soruşturma başlattığı öğrenildi. 


MİLYAR DOLARLIK RANT

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri bir şehrin geleceğini etkileyecek tüm imar planlarının hazırlandığı yer... Büyükşehir Belediyeler çoğu zaman burada alınan kararlara göre 1/5000 olarak tanımlanan detaylı imar planlarını hazırlıyor. Bu planların değeri ise biiyükşehirlerde milyarlarca dolara ulaşabiliyor. Zira kamulaştırma yapılacak alanlar, inşaat izinleri ve yeşil alanlar bu planlamanın ardından şekilleniyor. 


SALDIRILAR ARTIYOR


Bir belediye yetkilisi, "Yerli ve yabancı inşaat şirketleri, emlak spekülatörleri ve yatırımcılar açısından 1/5000'lik planlar hayati önem taşır. Yatırımcılar...