05 / 05 / 2024

Bilimsel projeler yarışması nedir

Bilimsel projeler yarışması nedir

Plastik atıkları değerlendirerek, depremde can kaybını engellemeyi ve çevre sorunlarına çözüm bulmayı hedefleyen, Emir Berk Suyunu, “Çevre Dostu Plastik Beton” projesiyle, İspanya'da yapılan Bilimsel Projeler yarışmasında dünya 3.sü oldu.

Salacak Kentsel Tasarım Yarışması sonuçlandı!

İBB Etüd Projeler Daire Başkanlığı ile İstanbul Planlama Ajansı iş birliğiyle gerçekleştirilen Üsküdar “Salacak Kentsel Tasarım Yarışması” sonuçlandı.

Duvarın Ötesinde Mimari Proje Yarışması’nın kazananları belli oldu!

San Deco tarafından ilk defa gerçekleşen Duvarın Ötesinde Mimari Proje Yarışması’nın kazananları belli oldu. Yarışmaya 46 farklı üniversiteden 143 öğrenci 102 projeyle katıldı. Yapılan jüri değerlendirmesinin ardından ödüle sahip olan projeler kamuoyuna sunuldu.

Taksim için tasarım yarışması başladı: Ödül 50 bin euro!

İBB tarafından düzenlenen Taksim Kentsel Tasarım Yarışması'nın takvimi açıklandı. Yarışmaya katılmak için projeler 10 Mayıs tarihine kadar teslim edilebilecek...

Mahalle Tasarımı Fikir Yarışması'nda ödül alacak projeler belirlendi!

İller Bankası A.Ş tarafından düzenlenen Mahalle Tasarım Fikir Yarışmasında son aşamaya gelindi.

2. Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması Ödülleri 5 Mayıs'ta verilecek!

II. Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışmasında dereceye giren projeler belli oldu.Ödüller 5 Mayıs'ta düzenlenecek törenle teslim edilecek..

İzmir'den iki proje en prestijli gayrimenkul yarışmasında!

Türkiye'nin en prestijli gayrimenkul yarışması 'Sign of the City Avvards'ta İzmir'in iki devi, devam eden projeler arasında beş dalda finale kaldı.

Ankara Halk Ekmek fabrika satış mağazası proje yarışması düzenliyor!

Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası A.Ş Genel Müdürlüğü yeni açılacak olan fabrika satış mağazası için fabrika satış mağazası proje yarışması düzenliyor. Hazırlanan projeler en geç 10.02.2016 Çarşamba günü teslim edilecek.

TESKİ Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması sonuçlandı!

Hizmetlerini daha kaliteli sürdürebilmek ve halka daha iyi hizmet edebilmek adına, yapılacak olan yeni TESKİ hizmet binası için düzenlenen Mimari Proje Yarışması sonuçlandı. İşte dereceye giren projeler...

Van İpekyolu Belediyesi’nden Mimari Proje Yarışması!

Van’ın İpekyolu Belediyesi’nin hayata geçireceği 12 projenin ilk ayağı olan ‘Yeni Belediye Hizmet Binası Projesi’ için jüri üyelerini belirlendi. Projeler için, mimari proje yarışması düzenleniyor

Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması'nda derece alan projeler belli oldu!

Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması jüri değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 49 Projenin incelendiği toplantıda dereceye giren projeler belli oldu. Dereceye giren projelere 15 Ekim de İl Bank sosyal tesislerinde toplam 154 Bin TL ödül dağıtılacak.

Söke Belediyesi kentsel yenileme proje yarışması sonuçlandı!

13 projenin değerlendirdiği Söke Belediyesi İmar Planlamasına Esas Kentsel Yenileme Eksenli Fikir Projesi Yarışması kapsamında dereceye giren projeler belirlendi.

Emir Suyunu plastik beton projesiyle dünya 3'ncüsü oldu!

Plastik atıkları değerlendirerek, depremde can kaybını engellemeyi ve çevre sorunlarına çözüm bulmayı hedefleyen, Emir Berk Suyunu, “Çevre Dostu Plastik Beton” projesiyle, İspanya'da yapılan Bilimsel Projeler yarışmasında dünya 3.sü oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tasarım Koridorları yarışması düzenledi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen ve Türkiye genelinde 77 projenin başvurduğu “ Tasarım Koridorları ” ulusal fikir yarışmasında ödül kazanan projeler belli oldu.

Bilimsel projeler yarışması nedir Haberi

Bilimsel projeler yarışması nedir

İspanya'nın Barselona şehrinde gerçekleşen 121 projenin yarıştığı MAGMA isimli uluslararası proje yarışmasında Avcılar Okyanus Koleji Fen Lisesi öğrencisi Emir Berk Suyunu ve danışman öğretmen Nilay Kutluk Dünya 3.lüğü ödülünü alarak ülkemize döndü.


İspanya'nın Barselona şehrinde 26-29 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleşen 16. Magma Exporecerca Jove Bilimsel Projeler Yarışması’na Avcılar Okyanus Fen Lisesi’nden Emir Berk Suyunu, Eco-Friendly Plastic Concrete (Çevre Dostu Plastik Beton) isimli Çevre projesi ile katıldı.


Genel Proje Koordinatörü Duygu Celebcioğlu, Proje Danışmanı Nilay Kutluk ve Fen Lisesi 3. Sınıf öğrencisi Emir Berk Suyunu bir yıl boyunca çalıştıkları proje ile çevre sorununa çözüm aradılar. Atık plastikleri değerlendirdikleri “Çevre Dostu Plastik Beton Projesi” ile toplamış oldukları plastik atıkları küçük boyutlara getirdiler. Akçansa Beton Fabrikası ArGe laboratuvarlarında bir seri deney gerçekleştirdiklerini belirten...