05 / 05 / 2024

bina aidatları neden yüksek

bina aidatları neden yüksek

Konut projelerinde aidat değerleri kira değerleri ile yarışır hale geldi. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerdeki projelerde aidatlar metrekare bazında 18 liraya kadar çıktı. En düşük aidat değeri ise metrekare başına ortalama 0.33 lira ile Ankara'da bulunuyor.

Konut sitelerinde aidat krizi: Neden aidatlara sınır gelmedi, neden denetim yapılmıyor?

Konut sitesi aidatlarında yaşanan fahiş aidatlar her sene gündeme geliyor. Peki neden denetim yapılmıyor? 

İstanbul'da konut sitesi aidatları 2 yılda yüzde 300 arttı! Beşiktaş, Şişli, Üsküdar... İlçe ilçe aidatlar açıklandı!

Mega kent İstanbul'da konut sitesi aidatlarındaki yükselişler vatandaşların tepkilerine neden olurken, son 2 senedeki zamlar yüzde 300'e yaklaştı. Peki hangi ilçede konut sitesi aidatları ne kadar?

Türkiye'de neden dönüşüm yapılamıyor? Bina dönüştürmek resmen açmaza girdi! 

Deprem ülkesi olması sebebiyle Türkiye’de kentsel dönüşüm meselesi sık sık gündeme geliyor. Peki Türkiye'de neden dönüşüm yapılamıyor? İşte detaylar...

Sayıştay'dan son dakika açıklaması: Binlerce bina ve köprü uygunsuz yapılmış! Hangi ilde kaç bina riskli?

Pek çok şehirde can ve mal kaybına neden olan taşkınlarla ilgili Sayıştay tarafından önemli veriler aktarıldı. Peki hangi ilde kaç bina riskli? İşte Sayıştay tarafından açıklanan o rakamlar..

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

Konut sitesi aidatlarına asgari ücret oranında artış kapıda! Tesis yönetim sektörü tepkili!

Asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük yükselişin, apartman ve site aidatlarına da aynı oranda zam olarak yansıtılması ile ilgili hazırlıklar, tesis yönetim sektörü tarafından tepkiye neden oldu. 

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Depremde en çok hangi katlar zarar görür? Depremde binanın ilk neresi çöker? Bir bina depremde neden çöker?

Kahramanmaraş merkezli ve ülkenin yüreğine ateş saçan depremlerden sonra vatandaşlar depremde nerelerin güvenli olduğu ve binada ilk nerelerin çökeceği araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Yüksek aidatlar ev sahibi ve kiracıları isyan ettirdi!

Ev sahibi ve kiracılar “geçici yönetim” tarafından alınan yüksek aidattan dolayı isyan bayrağını çekti. Peki aidatlar neden bu kadar yüksek? “Geçici yönetim” krizi nasıl çözülecek? İşte ayrıtılar....

Konut sitelerindeki fahiş aidatlar TBMM gündeminde!

Yeni yılla beraber elektriğe, doğal gaza ve asgari ücrete yapılan zamlar; site aidatlarının yüzde 40 ile yüzde 50 arasında yükselmesine neden oldu. Sitelerdeki fahiş aidat zamları TBMM gündemine taşındı.

Rızabey Apartmanı'nın yerine bina inşa edilmesine tepki!

İzmir'de 118 kişinin yaşamını yitirdiği 30 Ekim depreminin simgelerinden olan Rızabey Apartmanı'nın yerine yeniden bina inşa edilmedi tepkilere neden oldu.

Üsküdar'da önlem alınmadan yapılan bina yıkımına tepki!

İstanbul Üsküdar'da herhangi bir önlem almadan yapılan bina yıkımı çevrede oturan vatandaşların tepkisine neden oldu.

199 bina için 22 yıllık süre bitti!

22 yıl önce Gölcük'te yaşanan 7.4 büyüklüğündeki deprem, çok geniş alanda hissedilmiş ve İstanbul'un Avcılar ilçesinde de yıkımlara neden olmuştu. Depremde Avcılar'da orta hasarlı olduğu tespit edilen 245 bina için verilen süre doldu.

bina aidatları neden yüksek Haberi

bina aidatları neden yüksek

Konut projelerinde aidat değerleri kira değerleri ile yarışır hale geldi. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerdeki projelerde aidatlar metrekare bazında 18 liraya kadar çıktı. En düşük aidat değeri ise metrekare başına ortalama 0.33 lira ile Ankara'da bulunuyor. 


100 metrekarelik bir ev için İstanbul'da maksimum bin 800 lira aidat talep edilirken, Ankara'da bu değer 33 liraya kadar geriliyor.İzmir'de ise en düşük aidat metrekare başına 0.80 lira, ortalama 2.51, en yüksek ise 5.25 lira olarak tespit edildi. Toplu konutların sayısıyla birlikte artan site yönetimleri ise minimum aidatla maksimum hizmet vermek için birbiriyle yanşıyorUzmanlar aidatların ekonomik olmasının ilk adımının inşaat başlamadan hazırlanan yönetim planından geçtiğine dikkat çekiyor. 


MALİYETLER AİDATLARA YANSITILIYOR 

Son yıllarda site tarzı yaşamın yaygınlaşması ve sosyal donatıların artmasıyla aidatlar el yakıyor....