19 / 05 / 2024

bina amortismanı hesaplama

bina amortismanı hesaplama

Duran binalarda aşınma ve eskime nedeniyle oluşan değer düşüşüne amortisman deniyor. Amortisman hesabında kullanılacak olan oranlar devlet tarafından her yıl belirleniyor. İşte, binalarda amortisman oranı 2015!

Amortisman nedir? Amortisman hesaplama nasıl yapılır?

Amortisman nedir, Amortisman hesaplama nasıl yapılır? İşte amortisman konusuna dair merak edilenler!

TAKS ve KAKS (Emsal) nedir, hesaplama nasıl yapılır?

TAKS KAKS oranları, bir arsa üzerinde inşa edilecek bina için önem teşkil ediyor. Peki, TAKS ve KAKS (Emsal) nedir, hesaplama nasıl yapılır? İşte detaylı bilgiler...

6 katlı bina maliyeti 2019!

2019 yılında 6 katlı bir bina inşaatı için ortalama ne kadara mal olacak? İşte inşaat maliyetleri ve 6 katlı bina maliyeti hesaplama örneği..

4 katlı bina maliyeti 2019!

2019'da 4 katlı bir bina yapımı ne kadara mal olacak? Betonarme ve 1. sınıf inşaat olarak hayata geçirilecek yapının inşaat maliyeti ne kadar hesaplanacak? İşte hesaplama örneği..

Bina inşaat maliyeti hesaplama 2019!

2019 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri açıklandı. İşte bina inşaat maliyeti hesaplama 2019 örneği..

Taş bina inşaat maliyeti hesaplama 2018!

2018 yılının inşaat maliyet bedelleri dün Resmi Gazete'de yayımlanarak belirlendi. İşte taş bina inşaat maliyeti hesaplama 2018...

Bina inşaat maliyeti hesaplama 2018!

2018 yılında uygulanacak bina inşaat maliyet bedelleri bugün açıklandı. Peki, 2018'de mesken inşaatı ne kadara mal olacak? İşte bina inşaat maliyeti ve bina inşaat maliyeti hesaplama örneği..

Bina inşaat maliyeti hesaplama 2016!

2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, 26 Ağustos 2015 tarihinde açıklandı. Peki, 2016 yılında inşa edilecek bir binanın maliyeti ne kadar olur? İşte bina inşaat maliyeti hesaplama 2016...

İnşaat metrekare maliyeti hesaplama 2016!

2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edildi. Peki, inşaat metrekare maliyeti hesaplama 2016 nasıl olur? İşte metrekare maliyetleri..

İnşaat maliyetleri hesaplama 2016!

2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edildi. Peki, inşaat maliyetleri nasıl hesaplanır? İşte inşaat maliyetleri hesaplama 2016 formülü..

Bina enerji performansı hesaplama yöntemi nedir?

Bir binanın enerji performansının belirlenmesi; Binanın m2 başına düşen yıllık enerji tüketiminin belirlenmesi, Bu değere göre CO2 salımının hesaplanması ile gerçekleşiyor. Peki, bina enerji performansı hesaplama yöntemi nedir?

Bina emlak vergisi hesaplama örneği!

2015 yılı için vergi ödemeleri devam ediyor. Bina sahibi olup ne kadar emlak vergisi ödemesi gerektiğini bilmeyenler vergi oranları ve taşınmazın değeri ile hesaplama yapabiliyor. İşte bina emlak vergisi hesaplama örneği...

Emlak vergisi hesaplama programı 2015!

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte emlak vergisi hesaplama programı 2015...

bina amortismanı hesaplama Haberi

bina amortismanı hesaplama

Binalarda amortisman oranı 2015!

Amortisman; duran binalarda aşınma ve eskime nedeniyle oluşan değer düşüşü olarak karşımıza çıkıyor. Devlet tarafından her yıl sonunda, bir sonraki yıla ilişkin amortisman hesaplamalarına dahil edilecek tutarlar belirleniyor.


Uygulamada amortisman, iktisadi kıymetlerin değerlerinin bu kıymetlerin kullanılabileceği sürede yok edilmesi, diğer bir deyişle iktisadi kıymetin değerinde meydana gelen azalmanın gider/maliyet unsuru olarak kayıtlara alınması işlemi oluyor. 


Binalarda amortisman oranı 2015!


Amortismana Tabi İktisadi Kıymetler Faydalı Ömür (Yıl) Normal Amortisman Oranı

Binalar

Ticari, sınai, zirai ve mesleki işletmelerin idare binaları ile bunların sağlık ve sosyal hizmetlerinde kullandıkları binalar, ticarethane, muayenehane, yazıhane, banka, sigorta, pansiyon, otel, okul, hamam, banyo binaları, tiyatro ve benzeri eğlence yerleri, depo, ardiye, kapalı spor sahaları binaları, spor sahalarındaki tribünler ve benzeri hizmetlere tahsis olunan sair binalar, ikamete...