09 / 05 / 2024

bina çatısı

bina çatısı

Binanızın çatısına yaptıracağınız su yalıtımıyla yemyeşil bir bahçeye de sahip olabileceğinizi biliyor musunuz? Çatınızdan kar ve yağmur suları sızmazken, rengarenk sevdiğiniz çiçeklerinizi dilediğiniz gibi büyütebilirsiniz...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bina çatılarına yeni standart uyguluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bina çatılarına yeni standart uyguluyor. Bundan sonra çatılarda sergi salonu kurulmasına izin verilecek...

Elazığ'da depremde hasarlanan 5 katlı binanın çatısı çöktü! 

Elazığ'da 5 katlı apartmanın çatısı çöktü, bina sakinleri tahliye edildi. Çatının, 24 Ocak'ta meydana gelen merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde hasar aldığı belirtildi...

Ordu'daki fırtına binanın çatısını uçurdu!

Ordu’da fırtına nedeniyle 4 katlı binanın çatısı uçtu. Tedbir amacıyla bina sakinleri evlerinden çıkartıldı.

Şişli'de çatısında çökme meydana gelen bina mühürlendi!

Şişli Gülbağ Karanfil Sokak'ta çatısı çöken 6 katlı bina mühürlendi. Mühürlenen binada oturan vatandaşlar tahliye ediliyor.

Binali Yıldırım, Kapalıçarşı çatısında restorasyonu inceledi!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Kapalıçarşı’nın çatısına çıkıp restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 36,7 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak-Aralık 2018 dönemine ilişkin "yapı izin istatistikleri"ni açıkladı. Verilere göre, yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 36,7 azaldı.

Şişli'de gecekondunun çatısı çöktü!

Şişli'de yoğun yağış nedeniyle bir gecekondunun çatısında çökme meydana geldi. O sırada evde uyuyan İbrahim Dinç eşi, Vidan Dinç ve 3 aylık bebeği çöken çatının altında kaldı.

Erciyes Üniversitesi'nde inşaat halindeki kongre binasının çatısı çöktü!

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi yerleşkesinde inşaatı süren 6 katlı kongre merkezinin çatısında henüz belirlenemeyen nedenle çökme meydana geldi...

Enerji Kimlik Belgesi alan bina sayısı 742 bini aştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, binaların enerji kullanımı, yalıtım özellikleri, ısıtma ve soğutma sistemlerinin verimi ile sera gazı salınımını gösteren Enerji Kimlik Belgesi verilen bina sayısı 742 bin 940 oldu.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı azaldı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23,5 azalış kaydetti.  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak-mart dönemine ilişkin yapı izin verilerini açıkladı. 

Çatısına güneş sistemi kuran 10 bin TL kazanacak!

Binasının çatısında elektrik üretip, ihtiyaç fazlası elektriğini sisteme satanlara vergi muafiyeti getirildi. Buna göre çatısında en az 21 metrekarelik boş alan bulunan vatandaş, 14 bin dolara çatısına güneş enerjisi sistemi kurarak yılda yaklaşık 10 bin TL kazanabilecek. 

Alya Grandis çatısında geniş daire seçenekleri sunuyor!

Alya Grandis projesinin çatısında yer alan penthouse daireleri, ebeveynleri ile yaşamak isteyenler, hobilerini yaşamlarına taşımak isteyenler, homeofis düzeninde mesleklerini yerleşim bütünü içinde değerlendirmek isteyenler gibi farklı gruplara hitap ediyor..

Enerji Kimlik Belgesi alan bina sayısı 674 bine ulaştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca binaların enerji kullanımı, yalıtım özellikleri, ısıtma ve soğutma sistemlerinin verimini içeren Enerji Kimlik Belgesi alan bina sayısı 674 bine ulaştı. 

Kapalıçarşı'nın çatısına son kiremitler konuluyor!

Kapalıçarşı'da 3 aşamada gerçekleştirilecek restorasyonun çatı ve alt yapı çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı. Kapalıçarşı'nın çatısında artık kırmızı kiremitler bulunuyor...

bina çatısı Haberi

bina çatısı

Çiçek yetiştirmek için artık bahçeye ihtiyacınız yok. Çatınızda dilediğiniz gibi bir bahçe oluşturmak sizin elinizde. Bunun için yapmanız gereken tek şey çatınıza bahçe çatı uygulamasıyla su yalıtımı yaptırmak. Kar ve yağmur sularıyla su yalıtımınız mücadele ederken, siz de çiçeklerinizi istediğiniz gibi büyütebilirsiniz. 


Hızlı kentleşmeyle birlikte yeşil alanların azaldığına dikkat çeken Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karahan, bahçelerin artık çatılara taşındığını belirtti. Bugüne kadar binaların unutulan ve çoğu zaman değerlendirilmeyen çatılarının bahçe çatı uygulamasıyla yeşil birer alana dönüştürülebileceğini vurgulayan BİTÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karahan: “Bahçe çatı uygulaması, binalara değer katan ama uygulaması bir o kadar incelik isteyen bir iş. Sürekli su, nem, toprak içinde çözünen kimyasallar ve bitki köklerinin yıpratıcı etkilerine maruz kalacak olan bahçe...