23 / 05 / 2024

Bina çıkmaları yasağı

Bina çıkmaları yasağı

Bina çıkma payı, binalarda döşemelerin uzantısı olarak yapılan, parsel sınırları dışına taşmayan, en az bir ucu serbest, mesnetli olan açık veya kapalı olan derinliği uygulama imar planıyla belirlenen yapı elemanları olarak tanımlanıyor...

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

İlk rakamlar açıklandı! İşte yıkılan ve hasarlı bina sayısı

Türkiye’yi yasa boğan ve asrın felaketi diye nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremin yitirdiğimiz can sayısının ardından bina kaybı bilançosu da ortaya çıkıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Murat Kurum, depremde yıkılan veya hasar gören bina sayısını açıkladı.

Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine 31 yeni bina inşa edilecek!

Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine toplamda 31 yeni bina hayata geçirilmesi için onay verildi.

Bina yüksekliklerine sınır geldi!

Değerli Konut Vergisi ile İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa bugünkü 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanuna göre, imar planlarında bina yükseklikleri de serbest olarak belirlenemeyecek.

Bina çıkma mesafeleri!

Bina çıkmaları, binanın üst kısımlarında yer alan çıkıntılı kısım olarak ifade ediliyor. Binalarda taban alanı dışında kendi bahçe hudutları dışına taşmamak şartı ile binanın her cephesinde açık ve kapalı çıkma yapılabilir.

Konya'ya 1 milyon TL'lik kira yardımı!

Mehmet Yazıcıoğlu, 2012’de çıkan Kentsel Dönüşüm Yasası uyarınca Konya’da yıkılma tehlikesi taşıyan bin kadar bina sahibinin yasa hükümlerinde sağlanan ayrıcalıklardan yararlanmak üzere müdürlüğe başvurduğunu söyledi.

Bina ön cephe uzunluğu nedir?

Bina ön cephe uzunluğu nedir?: Bina ön cephe uzunluğu; çıkmalar dahil olmak üzere parselin kot aldığı yol tarafındaki cephe uzunluğuna deniyor. Peki, bina ön cephe uzunluğu ne kadar olmalı?

Bina çıkmaları mantolama masrafı kime aittir?

Anagayrimenkulde mantolama uygulaması yapıldığını düşünelim. Bina çıkmalarında yapılacak mantolama masrafı 1. kat malikine mi aittir yoksa tüm kat maliklerine mi? Bina çıkmaları mantolama masrafı kime aittir?

Kadıköy'de pazar günleri inşaat yasağı başlıyor!

Kadıköy Belediyesi'nin twitter adresinden paylaştığı bilgiye göre kentsel dönüşüm nedeniyle yoğun olarak başlayan bina yıkma ve inşaat çalışmaları gürültülerinden dolayı Kadıköy Belediyesi, ilçede Pazar günleri inşaat yapma yasağı getirdi.

Bina çıkmaları!

Binalarda azami bina alanı dışında bazı şartların oluşması halinde bina çıkmalarına izin verilebiliyor. Söz konusu bina çıkmaları haberimizde yer alıyor...

Afet Yasa Tasarısı ile ilgili tüm detaylar!

'Afet Yasa Tasarısı'na göre hangi binalar yıkılacak Sağlam bina ne olacak Yedi kişinin verdiği 'yıkım' kararına itiraz mümkün mü

Çürük bina yapan müteahhit ömür boyu yasaklı olacak!

Başbakan Erdoğanın verdiği talimat üzerine, çürük binalarla ilgili dönüşüm projesi hazırlıklarına başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çürük bina yapan müteahhit ve firmalara ömür boyu inşaat yasağı da dahil ağır yaptırımlar getirmeye hazırlanıyor

Adana İstinaf Mahkemeleri için kiralık bina aranıyor

Erdoğan Böcek, Adana İstinaf Mahkemeleri için kiralanması düşünülen bina ile projesi süren yeni Adliye Sarayı arazisinde incelemelerde bulundu

Bina çıkmaları yasağı Haberi

Bina çıkmaları yasağı

Bina çıkma payı!

Bina çıkma payı, binalarda döşemelerin uzantısı olarak yapılan, parsel sınırları dışına taşmayan, en az bir ucu serbest, mesnetli olan açık veya kapalı olan derinliği uygulama imar planı veya yönetmelikle belirlenen yapı elemanları olarak tanımlanıyor.


Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği gereğince; Teras çatılarda yapılacak en çok (0.90) m. yüksekliğinde kâgir korkuluk, bina yüksekliğine dahil değildir. Duman ve hava bacaları ile son kattaki bağımsız bölümlerle irtibatlı piyeslerin aydınlatılması amacıyla yapılacak pencereler hariç olmak üzere çatı örtüsü üstünde hiçbir çıkma ve çıkıntı yapılamaz. Ancak, Türk Standardı 863 şartlarının gerektirdiği hallerde asansör kulelerinin çatı örtüsünü aşmasına izin veriliyor.


Çıkmalar

Madde 36 – (Değişik:RG-8/9/2013-28759)

Binalarda taban alanı dışında kendi bahçe hudutları dışına taşmamak şartı ile binanın her cephesinde açık ve kapalı çıkma yapılabilir.

Ancak:

A - Kapalı Çıkmalar;

1)...