04 / 05 / 2024

bina derinliği ne demek

bina derinliği ne demek

Bina derinlikleri azami (40.00) m.‘yi geçmemek ve hiç bir yerde arka bahçe sınırına (3.00/) m. den fazla yaklaşmamak şartı ile; I = L -(K + H/2 ) formülü ile hesaplanıyor. Peki bina derinliği ne demektir?

Bina derinliği nasıl hesaplanır?

Ön cephe hattı ile arka cephe hattının en uzak noktası arasındaki dik hattın uzaklığı olan bina derinliği nasıl hesaplanır? Yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Beşiktaş Cemevi binası Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne tahsis edildi!

Beşiktaş Belediyesi ve Beşiktaş Cem Kültür Evi ve Sosyal Yardımlaşma Derneği arasında Beşiktaş Cemevi binasının tahsisi için protokol imzalandı. Bina, 10 yıl süreyle Beşiktaş Cem Kültür Evi ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne tahsis edildi.

Adana Sarıçam TOKİ Emekli kura çekilişi ne zaman?

Toplamda 300 adet konutun emekliler için satışa çıkarıldığı projede ev tipleri 2+1 şeklinde dizayn edildi. Peki Adana Sarıçam TOKİ Emekli kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Balıkesir Manyas Evleri kura çekilişi ne zaman?

Toplamda 500 adet konutun emekliler için satışa çıkarıldığı projede ödemelere göre 240 aya varan vade sağlanıyor. Peki TOKİ Balıkesir Manyas Evleri kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Emekli Kastamonu Merkez kura çekilişi ne zaman?

Konutların 2+1 şeklinde tasarlandığı projede başvuru ücreti 500 liradır. Projede 240 aya varan vade sağlanıyor. Peki TOKİ Emekli Kastamonu Merkez kura çekilişi ne zaman?

Karatay Akçelebi Konutları kura çelişi ne zaman?

KARATAY Belediyesi öncülüğünde kurulan toplu konut hamlelerinin 23’üncü halkasını oluşturan 984 dairelik AKÇELEBİ Konutları vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Peki Karatay Akçelebi Konutları kura çelişi ne zaman?

TOKİ Adana Sarıçam Buruk Mahallesi Emekli kura çekilişi ne zaman?

Başvuru bedelinin 500 lira olarak belirlendiği projede 300 adet daire emeklilere özel satışta. Peki TOKİ Adana Sarıçam Buruk Mahallesi Emekli kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü kura çekilişi ne zaman?

Toplamda 250 adet dairenin emekliler için satışa çıkarıldığı TOKİ Eskişehir Tepebaşı projesinde daireler 2+1 olarak tasarlandı. Peki TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Balıkesir Manyas Emekli kura çekilişi ne zaman?

Dairelerin 2+1 olarak tasarlandığı projede TOKİ Balıkesir Manyas toplamda 500 adet daire emekliler için satışa çıkarılıyor. Peki TOKİ Balıkesir Manyas Emekli kura çekilişi ne zaman?

TAV Havalimanları rotasını Nijerya ve Fildişi'ne çevirdi!

Türk firmalarının gözdesi haline gelen Afrika'ya yatırımlar başladı. TAV rotasını Nijerya ve Fildişi'ne kaydırırken MNG Holding eğitim, tarım, enerji ve sağlık alanlarında yatırım yapmak için Nijerya'da görüşmelere başladı

Konut devlet desteği ne zaman verilecek?

Konut devlet desteği yönetmeliği olan Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik, 26 Şubat 2016 tarihinde 29636 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik gereğince konut devlet desteği ne zaman verilecek?

TOKİ Balıkesir Manyas Emekli Evleri kura çekilişi ne zaman?

Başvuru değerinin 500 lira olarak kabul edileceği projede ödemelere göre 240 aya kadar vade imkanı sunuluyor. Peki TOKİ Balıkesir Manyas Emekli Evleri kura çekilişi ne zaman?

Silopi'de 342 bina ve işyeri ağır hasar gördü!

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör saldırıları nedeniyle ev, iş yeri ve kamu binaları ile camilerde meydana gelen hasarın 82 milyon lira olduğu tespit edildi. Toplam 342 bina ve iş yeri ile 2 camide ağır hasar oluştu.

Ev alacaklara devlet desteği ne zaman ödenecek?

İlk defa ev alacaklara devlet finansal destek sağlıyor. 7/4/2015 tarihi itibariyla tamamı kendi adına kayıtlı konut sahibi olmayan kimseler, devlet desteği alabiliyor. Peki, ev alacaklara devlet desteği ne zaman ödenecek?

bina derinliği ne demek Haberi

bina derinliği ne demek

Bina derinliği ne demek?

Bina derinliği; Binanın ön cephe hattı ile arka cephe hattının en uzak noktası arasındaki en fazla yaklaşabileceği sınırına deniyor.


Bina derinliği hesabı..

Bina derinlikleri azami (40.00) m.‘yi geçmemek ve hiç bir yerde arka bahçe sınırına (3.00/) m. den fazla yaklaşmamak şartı ile;


I = L -(K + H/2 ) formülü ile hesaplanır.


Burada;

I = Bina derinliği

L = Parsel derinliği

K = Ön bahçe mesafesi

H = Bina yüksekliğini gösterir.


Ancak;

1. (Değişik bent:RG-1/6/2013-28664) Formülün kullanılması sonucunda (10,00) m. den az çıkan parsellerde, bina derinliği talep üzerine arka bahçe mesafesi (3,00) m. den az olmamak üzere (10,00) m. ye çıkartılabilir. 


Uygulama imar planında aksine bir hüküm bulunmuyorsa parsel derinliğinin (10,00) m. den az çıkması ruhsat düzenlemesine engel değildir. Ancak her durumda bu Yönetmeliğin arka bahçe mesafesi...