02 / 05 / 2024

Bina engelli kullanımı

Bina engelli kullanımı

Kamuya açık alanların, binaların ve toplu taşıma araçlarının engelli kullanımına uygun hale getirilmesi için yapılan çalışmalar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

TOGG’dan özel girişim! TOGG engelli kullanıcılarını da unutmadı! İşte detaylar!

TOGG haberleri merakla takip ediliyor. TOGG çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Bu sefer de engelli kullanıcıları için bir adım attı. İşte detaylar!

Bina otoparklarında öncelikli kullanım hakkı kime ait?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yetersiz kalan otopark alanlarındaki kullanım önceliğini kaleme aldı. 

Binaların engellilerin kullanımı için yapılan çalışmalar mecliste!

Kamuya açık alanların, binaların ve toplu taşıma araçlarının engelli kullanımına uygun hale getirilmesi için yapılan çalışmalar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Türkiye'de hafif çelik bina kullanımı yaygınlaşıyor!

Karmod Genel Müdürü Hakan Durmaz, Türkiye'de hafif çelik bina kullanımının her geçen gün yaygınlaştığını belirtti. Durmaz, hafif çelik bina kullanımının yaygınlaştıkça kullanıma uygunluğu, dayanıklılığı ve ne kadar konforlu olduğunun öğrenildiğini söyledi..

Persan bina yalıtımında yüzde 50 tasarruf sağlıyor!

PERSAN Çatı, Cephe, Yalıtım Sistemleri, tarımdan gıdaya birçok sektörde kullanılan perlit madenini yalıtım malzemelerine uyarlıyor ve böylece ek yalıtım malzemesine ihtiyaç duyulmadan bina yalıtımında yüzde 50 tasarruf sağlanıyor.

Küre Dağları Milli Parkı engellilerin kullanımına uygun hale getiriliyor!

Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nün finansmanını yaptığı “Engelli Dostu Milli Park Projesi” ile Küre Dağları Milli Parkı engellilerin kullanımına uygun hale getiriliyor.

İnşaatlarda standart dışı beton kullanımına dikkat!

DEPREME dayanıklı bina inşa etmenin temel bileşenlerinden biri olan kaliteli beton, özel denetim firmaları aracılığı ile denetleniyor. İnşaatlarda standart dışı beton kullanımına dikkat edilmesi gerekiyor.

Ortak alan kullanım hakkı devri!

Taşınmazlarda bağımsız bölümlerin harici olarak maliklerin kullanımına ayrılan ortak kullanım alanları bulunuyor. Kat maliki haklarını başkaları için çekilmez hale gelecek derecede ihlal ederse ne yapılabilir? İşte, ortak alan kullanım hakkı devri!

Ortak alan kullanım hakkı nedir?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanılan alanlara ortak kullanım alanları deniyor. Peki, ortak alan kullanım hakkı nedir?

Güvenli doğalgaz kullanımı için 5 maddede kışa hazırlık!

Güvenli doğalgaz kullanımı için cihazların bakımı, bacaların temizliği ve tesisatların kontrolü düzenli olarak ve mutlaka İGDAŞ’tan yetkili Sertifikalı firmalara yaptırılması gerekiyor. İşte Güvenli doğalgaz kullanımı için 5 maddede kışa hazırlık...

Four Winds Residence projesinde akıllı bina teknolojisi kullanıldı!

TaşYapı, Bağdat Caddesi'nin merkezinde Four Winds Residence ile delüks ve kaliteli bir yaşamı hayata geçirdi. 44 dönüm arazi üzerine kurulan Four Winds Residence projesinde akıllı bina teknolojisi kullanıldı

İmalat sanayinde kapasite kullanımı Eylül'de yüzde 74.4 oldu!

İmalat sanayinde kapasite kullanım oranı (KKO) eylül ayında, geçen yılın aynı ayına göre 1 puan azalarak yüzde 74.4 seviyesinde gerçekleşti.KKO, ağustos ayında yüzde 74.7 seviyesindeydi.

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu uygulamaları hakkında yayınlanan son duyuru!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu uygulamaları hakkındaki duyuruyu bölge müdürlüklerine yolladı. İşte kanun uygulamaları hakkında dağıtılan duyurunun tam metni...

Bina engelli kullanımı Haberi

Bina engelli kullanımı

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, kamuya açık alanların, binaların ve toplu taşıma araçlarının engelli kullanımına uygun hale getirilmesi için yapılan çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanın Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

MHP'li Osmanağaoğlu, ''1 Temmuz 2005 yılında yürürlüğe giren 5378 sayılı Yasasın geçici 2. Maddesi kamuya açık alanların, binaların ve hatta toplu taşıma araçlarının 7 yıl içinde engellilere uygun hale getirilmesini emretmektedir'' diye konuştu.

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu'nun soruları:
1- 5378 sayısı Yasanın geçici 2. Maddesi kamuya açık alanların, binaların ve hatta toplu taşıma araçlarının 7  yıl içinde engellilere uygun hale getirilmesini emretmektedir. Yasanın bu hükmü çerçevesinde yayınlanan genelgelerin dışında neler yapılmıştır?

2- Kaç kentimizde kamu alanları, toplu taşıma araçları engellilerin erişme uygun hale...