04 / 05 / 2024

Bina girişleri

Bina girişleri

İmar kanunu bina cepheleri hükümlerine göre ayrık yapı nizamına tabi olan yerlerde veya bir parselde olup blok yapı nizamına tabi olan yerlerde yapılacak yapıların bina cephesi en fazla 40.00 metre olmalı...

1941 yılında bina vergilerine yapılan yüzde 10 zam iptal edilmiş! 

1941 yılında bina vergilerine yüzde 10 zam yapılacağına karar verilmiş fakat bugünkü adıyla İçişleri Bakanlığı tarafından iptal edilmiş. 

Dışişleri Bakanlığı’na bina yapılması için ayrılan arsanın satışına karar verildi!

Dışişleri Bakanlığı’na bina inşa edilmesi için ayrılan Ankara’nın rantı en fazla yerlerinden Çankaya’daki 132 bin metrekarelik arsanın satışına karar verildi.

Orman alanlarına girişler 31 Ekim'e kadar yasaklandı!

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle hava hallerinin orman yangınları açısından kritik olduğu dönemlerle sınırlı olmak üzere orman yangını için risk taşıyan bölgelerde 31 Ekim 2023 tarihine kadar orman alanlarına girişler yasaklandı.

Üstün yol tutuşu ile Porsche 911 Carrera 4S bayilerde alıcılarını bekliyor

Porsche 911 Carrera 4S, 911 serisinin ikonik tasarım dilini yansıtır. Özel ön ve arka tamponlar, geniş hava girişleri, keskin hatlar ve karakteristik farlar gibi detaylar, araca sportif ve çekici bir görünüm kazandırır.

EYT’de 3 yıl şartına takılanlar dikkat! Yeni düzenleme gelecek mi?

EYT çıktı fakat 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişleri olduğu halde bazı memur, esnaf ve çiftçiler 3 sene şartına takıldı. Genel Sağlık-İş, sorunun çözümü için Cumhurbaşkanlığı’na başvuru yaptı. İşte detaylar...

11 şehirdeki 1 milyon 430 bin 363 bina incelendi: 144 bin 595 bina ağır, 34 bin 747 bina orta hasarlı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, deprem bölgesindeki hasar tespitiyle ilgili konuştu. 11 şehirdeki 1 milyon 430 bin 363 bina incelendi: 144 bin 595 bina ağır, 34 bin 747 bina orta hasarlı!

Tchibo kış giyim modası ile soğuklara hazır! Peki ya siz? İşte 29 Eylül 2022 Tchibo fiyat listesi!

Tchibo kış giyim modasını satışa sundu. Cazip fiyatlarla satışa sunulan ürünlerin inovatif özellikleri dikkat çekiyor. Örneğin montlarda akıllı telefon için pratik cepler ve kulaklık için kablo girişleri bulunuyor. Ya da yağmurluğun yakası tek dokunuşla kapüşona dönüşebiliyor. İşte Tchibo fiyat list

Audi Q5 Ağustos fiyatları ne kadar? Hem lüks hem spor SUV! İşte 27 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Audi Q5, yüksek hava girişleri ve dikey nervürlü bir görünüme sahip düz, geniş, sekizgen radyatör koruyucu ızgarasıyla görünümüne güç katıyor. Peki Audi Q5 Ağustos fiyatları ne kadar? İşte 27 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Sezon açıldı plajlarda rakamlar 10 bin euroya dayandı

Türkiye’nin turizm başkentlerinden Bodrum’da sezonun açılmasıyla birlikte fiyatlar da tavan yaptı. Plaj girişleri 150 liradan başlarken bir lahmacunun fiyatı 200 liraları gördü. Öte yandan özel locaların fiyatları ise 10 bin Eurolara kadar çıkabiliyor.

Süleyman Soylu ve Abdulhamit Gül arasında metruk bina polemiği!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül arasında metruk bina polemiği devam ediyor. Süleyman Soylu'dan konuya ilişkin yeni bir açıklama geldi.

İçişleri Bakanlığı'ndan metruk bina kararı!

İçişleri Bakanlığı 81 kentin valisine metruk binalar ile ilgili genelge gönderdi. Genelgeye göre metruk binaların yerleşim birimi olarak gösterilmesine izin verilmeyecek. 

Vehbi Aluçlu'dan bina girişlerine deprem dayanım raporları asılsın önerisi!

Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Vehbi Aluçlu Malatya'daki çöken bina ile ilgili yaptığı açıklamada binaların girişlerine deprem dayanım raporlarının asılmasını önerdi.

Muğla'da 156 bina acil yıkılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muğla'da yangınlar nedeniyle 11 bin 844 haneden 36 bin 365 vatandaşın tahliye edildiğine vurgu yaparak "Toplam 156 bina acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı konumdadır. 77 konut da aynı kapsamdadır" diye konuştu.

Bina girişleri Haberi

Bina girişleri

İmar kanunu bina cepheleri!

İmar Kanunu hükümlerine dayanılarak hazırlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği hükümlerine göre, ayrık yapı nizamına tabi olan yerlerde veya bir parselde olup blok yapı nizamına tabi olan yerlerde yapılacak yapıların bina cephesi en fazla 40.00 metredir. 


Ancak imar planında aksine bir hüküm bulunmuyorsa 40 metreden daha fazla cephe uzunluğu yapılabilmesine ilişkin karar almaya o yer için uygulama imar planı ile tespit edilen yapı karakteri, mevcut doku ile uyumu ve cephe kütle etkisi de dikkate alınarak mimari estetik komisyonları yetkilidir. 


Bu yapılarda gereken mesafelerde ve yerlerde ilgili mevzuatına göre dilatasyon yapılması ve özel önlem alınması zorunludur. İkili, üçlü, dörtlü veya beşli blok yapılması gereken yerlerde, daha uygun çözüm yolları bulmak maksadı ile birkaç dar parseli birlikte mütalâa ederek o...