25 / 12 / 2024

Bina ortak karar protokolü örneği

Bina ortak karar protokolü örneği

Bir binanın kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli olarak ilan edilmesi halinde, yapı yıkılıyor. Peki, kentsel dönüşüm bina ortak karar protokolü nedir?

Bina ortak karar protokolü maddeleri!

Bina ortak karar protokolünde ileride oluşabilecek riskleri ortadan kaldırmak için açık ve net bir şekilde alınan kararlara yer verilmesi gerekiyor. İşte bina ortak karar protokolü maddeleri..

Bina ortak karar protokolü nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde yıkılan bir evin yeniden nasıl ve kim tarafından yapılacağı; hangi dairede kimin oturacağının tespitinin yapılması gerekiyor. Peki, bina ortak karar protokolü nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde bina ortak karar protokolü!

Kentsel dönüşümde bina ortak karar protokolü nedir? Bina ortak karar protokolünde hangi maddelere yer veriliyor? Bina ortak karar protokolü nasıl karara bağlanıyor? İşte sorularınızın yanıtı...

Bina ortak karar protokolü nasıl hazırlanır?

Riskli olarak ilan edilen yapıların yıkılması sonucunda, arsa sahibinin buraya tekrar bir yapı inşa etmeye karar vermesi durumunda, bina ortak karar protokolünün hazırlanması gerekiyor. Peki bina ortak karar protokolü nasıl hazırlanır?

Bina ortak karar protokolü nedir?

Kentsel dönüşüm ile birlikte riskli olarak ilan edilen yapıların yıkılıp tekrar inşa edilmesi halinde bina ortak karar protokolünün hazırlanması gerekiyor. O halde bina ortak karar protokolü nedir?

Kredi ve kredi kartı borçlarında yeni dönem 1 Kasım’da başlıyor! Yapılandırma kimleri kapsıyor?

Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun ortak kararıyla, kredi kartı ve kredi borçlarında yapılandırma imkanı 1 Kasım tarihi itibarıyla devreye girecek.  1 Kasım itibarıyla borcunu ödemekte zorlananlara yeni bir ödeme planı getirilecek.

Prof. Dr. Ece Ceylan Baba: Atıl yapılar için kentsel dönüşüm projeleriyle ortak çözümler üretilmeli!

Atıl durumdaki yapıların binaları kamusal yaşama kazandırmaya yönelik çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Ece Ceylan Baba: ''Kentler büyüdükçe daha fazla mekan ve bina ihtiyacı doğuyor. Bu noktada, kentsel dönüşüm projeleriyle ortak çözümler üretmek önem kazanıyor” dedi.

Belediyenin 50 yapı için yıkım kararına yürütmeyi durdurma kararı çıktı! 

Ankara'da Çankaya Belediyesi'nin, Boztepe Mahallesindeki tek ve 2 katlı müstakil yaklaşık 50 kadar bina için, konut olarak kullanılmasının yapısal risk oluşturduğu gerekçesi ile aldığı yıkım kararının yürütmesi mahkeme tarafından durdurulduğu kaydedildi. 

Çankaya Belediyesi’nin 50 yapı için verdiği yıkım kararına yürütmeyi durdurma kararı!

Çankaya Belediyesi'nin, Boztepe Mahallesindeki tek ve 2 katlı müstakil yaklaşık olarak 50 kadar bina için, konut olarak kullanılmasının yapısal risk oluşturduğu gerekçesiyle aldığı yıkım kararına yürütmeyi durdurma kararı geldi.

1938 yılında Çemberlitaş bahçe içine alınması için 6 dükkan ve iki bina istimlak edilmiş! 

1938 yılında Çemberlitaş'ın bahçe içine alınmasına karar verilmiş. Fakat bu kapsamda tam şeklini alabilmesi için bahçenin etrafındaki 6 dükkan ve iki bina istimlak edilmiş.

Kentsel dönüşümde tebligat için kapı kapı dolaşma bitti: Bina tahliyesine 90 gün sınırı geldi!

Kentsel dönüşümde yeni dönem başladı. Yıkılmasına yüzde 51 oy çokluğuyla karar verilen bina için hak sahiplerine İstanbul ya da Almanya gibi adreslerde kapı kapı dolaşarak tebligatta bulunulmayacak. Önceden 6-9 aya uzayan bina tahliyesi süresine de 90 gün sınırı geldi. İşte ayrıntılar...

7 banka ortak karar aldı! ATM'lerde yeni dönem başladı...

Türkiye'nin önde gelen 7 bankası, ortak bir karara imza atarak yeni bir döneme başladılar.  Alınan karar kapsamında en önemli amaçlardan biri de müşteri memnuniyetini artırmak. ATM'ler hakkında alınan bu ortak karar bankacılık sektöründe büyük yeniliklere yol açacak. 

1937 yılında Karaköy'den Tophane'ye kadar uzanan cadde üzerindeki binalara yıkım kararı! İşte nedeni!

1937 yılında Karaköy'den Tophane'ye kadar uzanan cadde asfalt olarak yenilenmesine ve caddenin iyi bir görüntüye kavuşması için de etrafındaki bina ve eski barakaların yıkılmasına karar verilmiş.

1933 yeni bina kanunu! Binaların kat sayısına Belediye karar verecek!

1933 yılında yeni bina kanununa göre her caddedeki binaların kat adedinin belediye tarafından belirleneceği belirtilmiş.

1942 yılında yol parası kaldırılarak, bina ve kazanç vergilerine eklenmiş!

1942 yılında yol parasının memleket kazanç sahiplerinden alınması usulünün adalete uygun olmamasından dolayı kaldırılmasına ve bina ve kazanç vergilerine eklenmesine karar verilmiş. 

1941 yılında bina vergilerine yapılan yüzde 10 zam iptal edilmiş! 

1941 yılında bina vergilerine yüzde 10 zam yapılacağına karar verilmiş fakat bugünkü adıyla İçişleri Bakanlığı tarafından iptal edilmiş. 

1939 yılında binalar için iskan kararı: Her bina için önceden iskan belgesi alınacak!

1939 yılında her yeni yapılan bina için kritik karar alınmış. Binalara yerleşilmeden önce iskan belgesinin alınması gerekliymiş.

Avrupakent GYO, Tema İstanbul'dan 6 adet dükkan ve Halkalı'dan 3 katlı bina alıyor!

Avrupakent GYO, Tema İstanbul'dan 6 adet dükkan ve Halkalı'dan bina satın alınmasına karar verdi. İşte o satın alma ile ilgili tüm detaylar...

Bina ortak karar protokolü örneği Haberi

Bina ortak karar protokolü örneği

Kentsel dönüşüm bina ortak karar protokolü nedir?

Çarpık yerleşim ve riskli binalardan oluşan, altyapısı yetersiz bölgelerin, afet ve deprem risklerine karşı hızlı bir şekilde, halkın ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde kentsel planlama ilkelerine uygun olarak yenilenmesine kentsel dönüşüm deniyor.


Bir yapının kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli olarak ilan edilmesi halinde, yapı yıkılarak yok ediliyor. Bu durumda söz konusu arsa sahibinin ne yapacağına karar vermesi gerekiyor.  Seçenekler arasında arsanın olduğu gibi satılması veya yerine bina yaptırılması yer alıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onay yazısının tebliğinden sonra, kat maliklerinin arsa paylarının oranına göre en az 2/3 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerine  onaylatılması gerekiyor. 


Alınan kararlar, protokolü imzalamayan ya da toplantıya katılamayan hisse sahiplerine, 15 günlük süre içinde alınan karara uymamaları halinde Sermaye Piyasası Kurulunun lisanslı değerleme...