02 / 05 / 2024

bina projesi protesto edildi

bina projesi protesto edildi

Alibeyköy Karadolap Mahallesi'ndeki, Afet Toplanma Bölgesi ve Çocuk Parkı'na Eyüp Belediyesi tarafından bir yıl önce gelen ihale kararıyla 42 katlı bir bina yapılacağı söylendi.

Erzurum'da riskli olduğu için tahliye edilen 7 bina yıkıldı!

Erzurum'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi kapsamında riskli 7 bina belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Diyarbakır Bağlar Dönüşüm Projesi kapsamında ilk bina yıkıldı!

Merakla beklenen Diyarbakır Bağlar Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk binanın yıkımı gerçekleştirildi.

KİPTAŞ'ın Eyüpsultan'daki dönüşüm projesi İBB önünde protesto edildi!

İstanbul Eyüpsultan'daki kentsel dönüşüm projesiyle ilgili KİPTAŞ'la anlaşmayan bazı vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) karşısında toplanarak protesto gösterisi gerçekleştirdi.

KİPTAŞ'ın dönüşüm projesi İBB önünde protesto edildi!

Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi sakinleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve KİPTAŞ'ın kentsel dönüşüm sürecinde kendilerine adaletsiz bir sözleşmeyi dayattığını iddia ederek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde protesto gösterisinde bulundu.

Bakırköy'de 100 bina dönüşecek! 

Bakırköy Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında raporunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sundu. Rapora göre ilçede 100 bina dönüşecek. 

Türkiye’de bina stoku, sanayi binaları hariç 9.4 milyona ulaştı!

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı TurSEFF Projesi’nin Direktörü Dr. Murat Sarıoğlu, Türkiye’de bugünkü bina stoku sanayi binaları hariç 9.4 milyon binaya ulaştığını söyledi.

Mardin'de 200 yıllık bina restore ediliyor! 

Mardin'de 200 yıllık bina restore ediliyor. Kültürel Mirasın Korunmasında Kapasite Geliştirme projesi kapsamında restore edilen bina Mardin Müzesi'ne devredilecek. Restorasyonun Ekim ayında tamamlanması bekleniyor. 

Bursa Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi için 68 bina yıkıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kalan riskli alandaki 5 katlı binayı kamulaştırarak yıktı.

Türkiye'de deprem riski taşıyan bina kalmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Hedefimiz yılda 300 bin kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirmek. Bu sayede inşallah önümüzdeki 20 yıl içerisinde Türkiye'de deprem riski taşıyan bina kalmamış olacak." dedi. 

Sultangazi’de 'meydan projesi' protestosu!

Sultangazi’deki bir mahallede yapılması planlanan meydan projesi vatandaşları tedirgin ediyor. Evlerinin olduğu alana, meydan dışında AVM ve otopark da yapılacağını ifade eden mahalleliler, protesto yürüyüşü düzenledi.

Nef, iki yeni projesi için Bina Tamamlama Sigortası’nı hayata geçirdi!

Sektördeki en yüksek kredi notu olan A+ notuna sahip olan Nef, şimdi de iki yeni projesi Nef Reserve Kandilli ve Nef Reserve Gölköy için Bina Tamamlama Sigortası’nı hayata geçirdi.

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 55 bina yıkıldı!

Bursa'nın Soğanlı bölgesinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi kapsamında

Tabakhane dönüşüm projesi için 672 bina kamulaştırıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 672 binanın kamulaştırma işleminin tamamlandığı belirtildi.

bina projesi protesto edildi Haberi

bina projesi protesto edildi

Alibeyköy Karadolap Mahallesi'ndeki, Afet Toplanma Bölgesi ve Çocuk Parkı'na Eyüp Belediyesi tarafından bir yıl önce gelen ihale kararıyla 42 katlı bir bina yapılacağı söylendi. Birçok müteahhitin, elinde hiçbir belge olmadan parkı satın aldığını iddia ettiği ortaya çıktı. Mahalleli parkın rant alanı yapılmak istenmesi karşısında bu sabah itibariyle, parka çakılan demirlerin sesleriyle uyanıp, direnişe geçti. Mahalleli, parka kendilerinin fidan diktiğini, salıncak yaptıklarını ve parkın kendilerine ait olduğunu belirterek, 'burayı rant alanı yapmalarına izin vermeyeceğiz' dedi. 1 polis aracı, 2 akrep ve 1 TOMA'nın geldiği parkta, mahalleliler ateş yakarak ve davul çalarak direnişlerini sürdürdü. Yine parkın 100 metre ilerisinde bulunan boş araziye de daha önceden bina yapılma kararı alındığı, halkın direnerek buna engel olduğu öğrenildi. Ancak bu arazi için de aynı...