28 / 04 / 2024

bina risk değerlendirmesini kim yapar

bina risk değerlendirmesini kim yapar

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanlar 1 Ocak 2013'ten itibaren risk değerlendirmesi yapmakla yükümlü oluyor. Peki, bina risk analizini kim yapar?

İnşaat maliyetleri Ekim'de yüzde 65,93 arttı! Bina maliyeti de katlandı!

TÜİK tarafından Ekim 2023'e ilişkin İnşaat Maliyet Endeksi rakamları açıklandı ve artış ortaya çıktı. İşte inşaat maliyet endeksinde ve bina inşaatı maliyet endeksinde son durum...

Manisa'daki 103 bin bağımsız bölümün risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle şehirdeki 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Manisa'nın röntgeni çekiliyor! Toplam 600 bin bağımsız yapıdan 103 bin adetine risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle, Manisa’daki 17 ilçede 600 bin bağımsız yapının depreme dayanıklılık testi için İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Ataşehir'de kentsel dönüşüm risk değerlendirme bürosuyla hızlanacak!

İstanbul Ataşehir'de yapılan depreme dayanıklılığı konusunda inceleme, güçlendirme ve yenileme taleplerindeki yoğunluk üzerine kurulmuş olan Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde Risk Değerlendirme Bürosu ile ilçedeki dönüşümler hızlandırıldı.

Konutta kriz çanları çalıyor! İnşaat maliyetleri arttı, konut arzı azaldı! 

TÜİK’E göre ilk çeyrekte inşaatına başlanan bina sayısında yüzde 9.2 azalma yaşandı. Sektör temsilcileri, yükselen maliyetlerin altını çizdi ve“Konutta arz krizi var ve çözülmezse bu durum barınma krizine dönüşecek” değerlendirmesini yaptı. 

Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar?

Jeofizik mühendislerinden "binalarda risk tespiti" uyarısı geldi. Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar? İşte uzaman isimden dikkat çeken açıklama...

Bina risk analizi ne kadar? Hemen bakın, fazla para ödemeyin

​​​​​​​Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından vatandaşlar yapılarını sağlamlığını merak ediyor. Risk tespitinde büyük soru işaretleri insanların kafasını karıştırıyor. Binaların risk analizi için verilen fiyatlar arasında büyük farklar oluşuyor.

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar artık bina risk raporu istiyor!

Deprem sonrası konutların sağlamlığı artık daha fazla sorgulanmaya başladı. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar kiracıların artık bina risk raporu istediğini söyledi...

Uzman isim, bina güçlendirmenin maliyetini çıkardı! O fiyat duyanları çok şaşırttı!

Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük deprem felaketinin ardından bina risk analizi yaptırmak için belediyelere yapılan başvurularda büyük bir artış oldu. Peki, riski binaların güçlendirilmesinin maliyeti ne kadar? İşte detaylar...

Doğal gaz desteği nedir, ne değildir? Düzenlemede çalışanları bekleyen büyük tehlike ne?

Doğal gaz yardımı ile ilgili düzenleme yürürlüğe girdi ancak bu konuda çalışanlarda "devlet tarafından herkese 1000 TL ödeneceği" algısı oluştu. Oysa işin aslı hiç de sanıldığı gibi değil! Üstüne üstlük çalışanın aleyhine gelişebilecek bir risk de söz konusu.

Değerli konutta beyanname dönemi sona eriyor! Son 5 gün!

Türkiye sınırları içinde bulunan ve bina vergi değeri 2020'de 5 milyon TL'yi aşan "mesken nitelikli taşınmazlar" için verilecek değerli konut vergisinin ilk taksiti 1 Mart tarihine kadar ödenebilecek.

Değerli Konut Vergisinde hedef 350 milyon TL!

Değerli Konut Vergisi kapsamında Türkiye’de bulunan mesken (konut) nitelikli taşınmazlardan bina vergi değeri 2021 yılı için 5 milyon 227 bin TL’yi aşanlar giriyor. Değerli konut vergisi için 2021 yılı bütçe gelirinde 350 milyon TL'lik hedef belirlendi.

Müteahhitler değerli konut vergisinden muaf mı?

Değerli konut vergisi uygulama esasları belli oldu. Düzenlemeye göre, 2020 yılı bina vergi değeri 5 milyon 227 bin TL ve üzerinde konutu bulunanlar binde 3 ile binde 10 oranında değişen vergi ödeyecek. 

bina risk değerlendirmesini kim yapar Haberi

bina risk değerlendirmesini kim yapar

Bina risk analizini kim yapar?

6331  sayılı  “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” çalışma ve sosyal hayatımızda önemli yenilikler ve yükümlülükler getirdi. Bu hükümlerin bir kısmı hemen, bir kısmı 6 ay sonra, bir kısmı ise 1 – 2 yıl sonra yürürlüğe giriyor. Daha sonra çıkarılan yönetmelik ve tebliğlerle kanun hükümlerine açıklamalar getiriliyor.


Apartmanlar ve siteler, çalışanların varlığı düşünüldükte birer işletme olup bu kanunun kapsamına giriyor. Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanlar 1 Ocak 2013'ten  itibaren risk değerlendirmesi yapmakla yükümlü olarak karşımıza çıkıyor. Apartmanların risk değerlendirmesi kapsamına girebilmesi  için sadece bir çalışanının bulunması yeterli oluyor. İşçi (yönetici, kapıcı vb) çalıştırmayan apartmanlar risk değerlendirmesi kapsamına girmiyor.


Apartmanlarda kat malikleri işveren olarak kabul ediliyor. Apartman yöneticisi de işveren vekili olarak tanımlanıyor.  Bu durumda risk değerlendirmesini...