27 / 04 / 2024

bina TSE standartları

bina TSE standartları

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, binaların engellilere uygun inşa edilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Enerji sektörü yeşil bina standartlarıyla tanıştı!

Enerji sektörü yeşil bina standartlarıyla tanıştı. Bursagaz’ın Genel Müdürlük binası, Bursa kent merkezinde LEED-çevre dostu bina sertifikası alan ilk bina olarak kayda geçti.

Berker by Hager, konutta konfor standartlarını maksimuma taşıyor!

Rezidans, villa, AVM, otel ve konutlara özel akıllı bina sistemleri ile teknolojiyi yaşam alanlarına entegre eden Berker by Hager, yenilikçi yaklaşımıyla projelerin konfor standartlarını maksimuma taşıyor.

Panorama 1326 Bursa Müzesi altın belgeli ilk bina olacak!

Osmangazi Belediyesi'nin vizyon projelerinden biri olan Panorama 1326 Bursa Tarih Müzesi, Bursa'nın güvenli yeşil bina kategorisinde TSE tarafından verilen 'Altın Belgeli' ilk binası olacak.

Bursa Panorama 1326 Tarihi Müzesi ilk altın belgeli bina olacak!

Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’ya değer katacak vizyon projelerinden biri olan Panorama 1326 Bursa Tarih Müzesi, Bursa’nın güvenli yeşil bina kategorisinde TSE tarafından verilen ‘Altın Belgeli’ ilk binası olacak.

URTİM’in iskeleleri TSE tarafından onaylandı!

Türkiye’nin alanında lider üreticilerinden URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri A.Ş., yıllardır ürettiği güvenli iskeleleri, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) TS EN 12810 Ürün Uygunluk belgesini de aldı.

Ümraniye Belediye Binası Güvenli Yeşil Bina mı olacak?

Ümraniye Belediyesi Hizmet Binası, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından “Güvenli Yeşil Bina’’ sertifikası kapsamında belgelendirme çalışmaları için incelemeye alındı.

Kayseri'de güvenli yeşil bina projesi tanıtıldı!

Türk Standartlar Enstitüsü (TSE) Kayseri İl Koordinatörlüğü, Danışma Kurulu Toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılan TSE Yapı Malzemeleri Sektör Müdürü Osman Özdemir,”Güvenli Yeşil Bina Projesiyle, güvenli yapılar ortaya çıkacak” dedi.

Bursa Yenişehir TSE Otomotiv Test Merkezi için acele kamulaştırma!

Bursa Yenişehir İlçesinde tesis edilecek Yenişehir TSE Otomotiv Test Merkezi'nin yapımı amacıyla, proje güzergahına isabet eden alanlarda Türk Standartları Enstitüsü tarafından acele kamulaştırma yapılacak...

Beykoz’daki asansörler TSE kontrolünden geçecek!

Beykoz Belediyesi, ilçedeki tüm asansörlerin bakım ve güvenliği için Türk Standartları Enstitü (TSE) ile işbirliği protokolü imzaladı. İmzalanan protokol 13 Şubat 2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.

Konutta TSE standardı neleri kapsıyor?

TSE Başkanı Hulusi Şentürk, konut sektörünün ürettiği evlerin kalitesine yönelik ciddi problem ve şikâyetler olduğu ifade ederken kurumun bu konuda standartların belirlenmesi adına bir çalışma grubu oluşturduğu ifade etti.

Konuttaki net-brüt tartışmasına TSE ayarı!

İlanda brüt 250 diyor. Fakat eve baktığınızda görüyorsunuz ki taş çatlasa 120 metrekare. TSE de bunun için 'standart' hazırlığında.. TÜRK Standartları Enstitüsü Başkanı Şentürk'ten konut alacaklara müjde..

Üsküdar'daki asansörlerin denetimini TSE yapacak!

Üsküdar Belediyesi, ilçedeki ruhsatlı asansörleri denetleyen Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile 2 yıllık daha protokol imzaladı. İmza törenine TSE adına Marmara Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev katıldı...

Üsküdar'daki asansörlere TSE kontrolü!

​​​Üsküdar Belediyesi, 2012'den beri ilçedeki ruhsatlı 4346 asansörü denetleyen Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile 2 yıllık daha protokol imzaladı. Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, "Amacımız Üsküdar’da bakımsız kontrolsüz asansör kalmasın" dedi.

bina TSE standartları Haberi

bina TSE standartları


CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, binaların engellilere uygun inşa edilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Tanrıkulu önergesinde "Türkiye'de İmar Yasası 1997 yılında değiştirilmiş ve yapıların engellilere uygun inşası zorunlu tutulmuştur." diyerek 3 soru sordu.


Tanrıkulu'nun soruları

1. TOKİ tarafından yapılan veya yaptırılan binalarda TSE'nin standartları uygulanmakta mıdır?


2. 1997 yılından sonra yapılan binaların denetiminde 3194 sayılı İmar Yasası hükümleri dikkate alınmakta mıdır?


3. TSE standartlarına ve dolayısıyla engellilere uygun olmayan şekilde kamu ve özel binalarını inşa edenler, bunların projelerini onaylayanlar hakkında ne gibi işlem...