27 / 04 / 2024

Bina vergisinin mükellefi kimdir

Bina vergisinin mükellefi kimdir

Bina vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu esaslarına göre Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar bu vergiye konu oluyor. Peki bina vergisinin mükellefi kimdir?

Nevşehir Belediyesi'nden yeni konut hamlesi! Kat karşılığı bina yapım ihalesi yapılacak!

Nevşehir Belediyesi, kat karşılığı bina yapım ihalesi yapılacağını duyurdu. İşte ihaleye ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Vakıflar'dan Kocaeli'de bina yapımı karşılığı kiralama ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Kocaeli'de 21 yıl süreli bina inşaatı yapım karşılığı kira ve işletme ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 5 Aralık tarihinde yapılacak.

O ilde iki katlı bina ve müştemilat satılacak: 65 milyon TL'ye!

Şırnak İli Cizre Belediye Başkanlığı, Şırnak Cizre Şah Mahallesi'nde yer alan avlulu iki katlı kargir bina ve müştemilatı satışa çıkardı. Satış ihalesi 10 Mart 2023 tarihinde saat 15:00'te yapılacak.

Belediye iki katlı kargir bina ve müştemilat satacak! İhalesi 27 Aralık'ta!

Şırnak İli Cizre Belediye Başkanlığı, iki katlı kargir bina ve müştemilat satacak. Söz konusu gayrimenkulün satış ihalesi 27 Aralık 2022 tarihinde yapılacak.

Belediye iki katlı bina ve müştemilat satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Şırnak Belediyesi'nden Avlulu iki katlı kargir bina ve müştemilatının satışı açık teklif usulüyle 15 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak. 

Cizre Belediyesi iki katlı bina ve müştemilat satıyor! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Şırnak İli Cizre Belediye Başkanlığı, Şah Mahallesi'nde yer alan iki katlı kargir bina ve müştemilatı satışa çıkardı. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması başvuruları başladı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması başvuruları başladı.

Şırnak Cizre'de 36 milyon TL'ye satılık iki katlı bina ve müştemilat!

Şırnak Cizre Belediyesi, Şırnak Çizre'de yer alan iki katlı bina ve müştemilatını toplam 36 milyon TL muhammen bedelle satıyor...

Hazır bina alımında dikkat çeken detay!

İndirimli Kurumlar Vergisi uygulaması 2009'dan bu güne uygulanmakta olan bir vergi uygulaması olmasına rağmen birçok konuda tereddütleri giderilemedi. Hazır bina alımında da bu tereddütler sürüyor...

Milyonlarca mükellefi ilgilendiriyor! Yarın son gün!

Milyonlarca mükellefi ilgilendiren borç yapılandırması taksitinden birinci geçici vergi dönemine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerine, emlak vergisinin birinci taksit ödemelerinden bazı sektörlerde yapılan KDV indirimlerine kadar birçok ödemede son güne gelindi.

Merkez Bankası'nın İstanbul'daki bina yapım işi ihalesi TBMM'de!

Merkez Bankası'nın İstanbul'daki bina yapım işi ihalesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Erdoğdu, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

4.5 milyon mükellefi ilgilendiriyor!

4.5 milyondan fazla gelir vergisi mükellefi için beyan dönemi bugün başlıyor. Peki, kira geliri ne kadar olanlar gelir vergisi mükellefi sayılıyor? İşte detaylar..

Emlak vergisi bildirim örneği 2021!

Emlak vergisinin mükellefi taşınmazın bir başkasına devredilmesi durumunda değişiyor. Gayrimenkulün yeni sahibi emlak vergisi bildirimini yapmak zorunda. İşte emlak vergisi bildirim örneği 2021...

Bina vergisinin mükellefi kimdir Haberi

Bina vergisinin mükellefi kimdir

Bina vergisinin mükellefi kimdir?

Bina vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu esaslarına göre Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar bu vergiye konu oluyor. Peki bina vergisinin mükellefi kimdir?


Kimler bina vergisi öder?

Bina vergisinin mükellefleri aynı kanun kapsamında açıklanıyor. Buna göre, ilgili taşınmazın maliki, eğer varsa intifa hakkına sahip olan kişi ya da taşınmazı maliki gibi tasarruf eden kişiler vergi mükellefi oluyor.


Aynı zamanda bina vergisi mükellefi taşınmaz üzerinde intifa hakkı sahibi olan kişi varsa o vergi yükümlüsü oluyor. Eğer taşınmazın intifa hakkı sahibi yoksa taşınmazı maliki gibi kullanan kişi mükellef yerine geçiyor.


Emlak Vergisi Kanunu Madde 23 

"Bu Kanunun 33 üncü maddesinde (8 numaralı fıkra hariç) yazılı vergi değerini tadil eden nedenlerin bulunması halinde (geçici ve daimi muafiyetten faydalanılması hali dahil) emlâk vergisi...