11 / 05 / 2024

bina yönetiminde kullanılan defterler

bina yönetiminde kullanılan defterler

Bina yöneticisinin düzenlemiş olduğu kat malikleri genel kurul toplantılarında alınan kararların kaydedilmesi gerekiyor. Bu yüzden bina yöneticisinin defter tutması gerekiyor. Peki, bina yönetiminin tutması gereken defterler neler?

Kargodan paket beklerken dolandırılmayın! Kullanılan dolandırıcılık yöntemleri için hemen bakın!

Kaspersky uzmanları Türkiye, Orta Doğu ve Afrika'daki kurye hizmetlerinde kullanılan yeni bir dolandırıcılık dalgasını tespit etti. Siber suçlular kurye şirketlerini sıklıkla kullanan müşterileri hedef alıyor.

BOTAŞ resmen açıkladı: Sanayide kullanılan doğal gaza indirim!

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, sanayide kullanılan doğal gaz fiyatında, 1 Mayıs' tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, yüzde 52,43 ile yüzde 63,63 oranında indirim yapıldı.

10 ilde binlerce bina yıkıldı! Kredi ile ev alanların durumu ne olacak? Depremzedeler dikkat!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle binlerce bina yıkıldı. Bu binalar arasında kredi ile satılan konutlar da yer alıyor. Peki kredi ile konut alanlar ne yapacak? İşte ayrıntılar...

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bina yıkımlarında, akredite kuruluşlardan alınmış "uygun test raporlu" toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar kullanılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Son Dakika.. BOTAŞ evlerde kullanılan doğal gaza büyük zam yaptı! Sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan gaza da zam

Konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 35, sanayide kullanılana yüzde 50, elektrik üretiminde kullanılana ise yüzde 44.3 zam geldi. BOTAŞ, uluslararası gelişmelere bağlı olarak yaşanan dalgalanmalar nedeniyle getirilen zammın, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacağını bildirdi.

Bina yıkımlarında yeni dönem 2022'de başlıyor!

1999 depreminin ardından tartışılmaya başlanan ve 2010 yılından sonra hızlandırılan kentsel dönüşüm çerçevesinde Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 700 bin bina yıkıldı. Bütün bu sürecin sonunda yıkımlara ilişkin yönetmelik bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Üsküdar'da önlem alınmadan yapılan bina yıkımına tepki!

İstanbul Üsküdar'da herhangi bir önlem almadan yapılan bina yıkımı çevrede oturan vatandaşların tepkisine neden oldu.

Metruk Bina Veri Tabanı ile 62 bin bina yıkımı gerçekleştirildi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremle mücadele kapsamında kullanılan Metruk Bina Veri Tabanı programı ile 62 bin yapının yıkımının gerçekleştiğini dile getirdi. 

Bina ve tesis yönetiminde acil yapılması gerekenler!

İTU İşletme Mühendisi, İAU Emlak Yönetimi mezunu, İSG Uzmanı, Kat milkiyeti ve Yönetim Mevzuat Danışmanı ve Eğitmeni Bilirkişi Ozan Özen, bina ve tesis yönetiminde sektörün önünü açacak çözümleri açıkladı. Özen, "Bina ve Tesis Yöneticiliği başlığında da yapılacaklar listesi hep artıyor" dedi.

Ümraniye'de çevreyi tehdit eden metruk bina yıkıldı!

Ümraniye'de uçucu madde bağımlıları tarafından kullanılan sahipsiz bina, Ümraniye Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından yıkıldı.

Merkez Bankası swap işlemlerinde kullanılan TL faizini yükseltti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) swap işlemlerinde kullanılan Türk lirası faizini yüzde 11,75'e yükseltti.

Çeşme'de sit alanına inşa edilen taş bina yıkıldı!

İzmir Çeşme'de deniz kenarı ve sit alanına yapılan taş bina yıkıldı.

2019'da kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredileri TBMM'de!

2019 yılında kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredilerine ve kira yardımları meclis gündemine taşındı. CHP'li Taşdoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

bina yönetiminde kullanılan defterler Haberi

bina yönetiminde kullanılan defterler

Bina yönetiminin tutması gereken defterler!

Kat maliklerinin özel durumlar dışında yılın belli günlerine bina yöneticisi tareafından düzenlenen toplantılara katılması gerekiyor. Katılamayacak olan kat malikleri ise katılamayacaklarını bina yöneticisine önceden bildirmesi ve yerine vekil göndermesi gerekiyor. 


Bina yöneticisi tarafından düzenlenen ve kat maliklerinin katılmakla yükümlü oldukları bina genel kurul toplantılarında konuşulan konuların, alınan kararların kayda alınması ve bu belgelerin saklanması gerekiyor. Bina yöneticisinin tutmakla yülkümlü olduğu tek bir defter bulunuyor o da ''Genel Kurul Karar Defteri'' olarak karşımıza çıkıyor.


Bina  yöneticisinin kat malikleri katılımıyla gerçekleştirdiği kat malikleri toplantısında alınan kararların genel kurul defterine net bir şekilde işlenmesi gerekiyor. Kat malikleri toplantısında birde tutanak tutulması gerekiyor. Bu tutanakta konuşulacak konular, gündem maddeleri, alınan kararlar, dilek ve isteklerin açıkça belirtilmiş olması gerekiyor. Bina yönetimiyle ilgili...