02 / 05 / 2024

binada çıkma yasak mı

binada çıkma yasak mı

Planlı Alanlar İmar Tip Yönetmeliği’nin 1 Haziran’da yürürlüğe girecek uygulama 2 yıl süre ile erteledi. Peki erteleme kapsamına hangi esaslar giriyor? Yönetmeliğe göre binalarda çıkma yasağı ertelendi mi?

Dikkat o saatte yasak var! 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı hangi illerde?

Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altı genç ve çocukların sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı.

65 yaş üstü için sokağa çıkma yasağı var mı? 

Kovid-19 ile mücadele kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlar için bir süre sokağa çıkma yasağı uygulanmış sonra belirli günlerde dışarı çıkma izni verildikten sonra bu yasak tamamen kaldırılmıştı. Konu ile ilgili son dakika açıklaması Bursa’dan geldi...

İzmir'de 2 bin 234 binada hasar tespit çalışması yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de meydana gelen şiddetli depremin ardından 2 bin 234 binada 28 bin 100 bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarının yapıldığını açıkladı.

İzmir'deki deprem sonrası Avcılar'da bir binada çatlak meydana geldi! 

İzmir'de dün öğle saatlerinde meydana gelen 6.6 şiddettindeki deprem İstanbul'un bazı bölgelerinde de hissedildi. Seferihisar açıklarında meydana gelen deprem sonrasında Avcılar'da bir binada çatlak meydana geldi. 

Tunç Soyer: 20'ye yakın binada yıkım ihbarı var!

İzmir açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "20'ye yakın binada yıkım ihbarı var. Bayraklı'ya ulaşmaya çalışıyoruz. En kritik bölge Bayraklı, Bornova görülüyor" dedi.

Beyoğlu'nda 2 katlı metruk binada çökme!

İstanbul Beyoğlu'nda, boş olduğu öğrenilen 2 katlı binada çökme yaşandı.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı geri gelebilir!

Avrupa'da koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle yeni yasaklar devreye girdi. Türkiye'de ise yeni yasakların devreye girmesine son 15 gün kaldı. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı, yaş gruplarına saat kısıtlaması yeniden gündeme gelebilir.

Bursa'da 405 bin binada kaçak kat artışı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi,  İnsansız Hava Aracı (İHA) ile yaptığı aramalarda yaklaşık 405 bin binada kat artışı belirledi.

Hobi bahçelerine yasak geliyor!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri için bölünmesini engelleyecek olan düzenleme gün sayıyor. Tarım ve orman arazileri bölünerek kurulan ruhsatsız hobi bahçelerine yasak geliyor.

Hangi illerde 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlaması var?

Koronavirüs vaka sayısında artış yaşanan illerin Valileri, koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik bazı kısıtlamalar getirildiğini açıklamıştı. Peki, Türkiye genelinde hangi illerde sokağa çıkma yasağı var? İşte 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı olan iller...

Giresun'da kentsel dönüşüm kapsamında 28 binada 96 bağımsız bölüm tespit edildi!

Giresun'da kentsel dönüşüm kapsamında 28 binada 96 bağımsız bölüm tespit edildi, 11 binada toplamda 20 bağımsız bölüm yıkıldı.

Bakan Albayrak: Türkiye üst lige çıkma hedefinden sapmadan yoluna devam ediyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi'ndeki yükselişe ilişkin, "Türkiye üst lige çıkma hedefinden sapmadan yoluna devam ediyor." ifadesini kullandı.

Adana'da sarmaşık kaplı binada daire fiyatları 1 milyon TL'yi aştı!

Bu binayı gören durup bir daha bakıyor. Adana'da sarmaşıklarla kaplı bina herkesin ilgisini çekiyor. 10 katlı binada konut fiyatları 1 milyon TL'yi aştı...

binada çıkma yasak mı Haberi

binada çıkma yasak mı

Binalarda çıkma yasağı ertelendi mi?

Planlı Alanlar İmar Tip Yönetmeliği’nin 1 Haziran’da uygulamaya girecek geçici 6. maddesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından iki yıl süre ile erteledi. Peki 6. madde ne diyor? Binalarda çıkma yasağı ertelendi mi?


Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik gereğince, 1 Haziran 2014’te yürürlüğe girecek olan madde, 1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe girecek.


Ertelenen madde ne diyor?

Eylül 2013'te yapılan düzenleme kapsamında 1/1000’lik parsellerde yapılacak inşaatlarda öne çıkmalar, yana çıkmalar ve arkaya çıkmalarla ilgili yasaklayıcı hükümler bulunuyordu.


Ertelenen madde:

Geçici 6. maddesi (Değiştirilmeden önceki hali)

“1 Haziran 2013 tarihinden önce yapı ruhsatı almak için yapılan müracaatlarla bu tarihten en fazla bir yıl önce olmak üzere belirli parsellere yönelik olarak; yıkım ruhsatı başvurusunda bulunmak, riskli yapı...