28 / 04 / 2024

binada iskan yoksa ne olur

binada iskan yoksa ne olur

Bir binaya iskan belgesi, yapının inşaat çalışmaları tamamlanıp; oturulacak düzeye getirildikten sonra, projeye uygun olarak yapıldığının tespiti halinde veriliyor. Peki, binada iskan yoksa ne olur?

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

İskan raporuna dair pek çok soru yöneltilmektedir. Onlardan biri de “Bir evin iskanı yoksa ne olur?” sorusudur. İşte iskana dair merak edilen detaylar!

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

Konut alma aşamasında olan vatandaşlar, bazı terimlerin anlamını araştırıyor. Kimi ev ilanlarında iskansız olduğu belirtiliyor. Peki, bir evin iskanı yoksa ne olur?

'Fiber altyapı yoksa iskan da verilmesin'

Kentsel dönüşümün fiber altyapı oluşturmak için fırsat olduğunu söyleyen Turkcell CTO'su İlker Kuruöz, kentsel dönüşüm sürecinde fiber altyapısı olmayan binaya iskan verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Ferdi iskan zorunlu mu?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan binada dairelerde oturumun başlaması için iskandan sonra, ferdi iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki, ferdi iskan zorunlu mu?

İskan yoksa elektrik nasıl ödenir?

Yapıların yasal olarak kullanılabilmesi için iskan belgesinin alınmış olması gerekiyor. Ancak iskan belgesi olmayan yapılar bazı olanaklardan mahrum kalıyor. Peki, bir binada iskan yoksa elektrik nasıl ödenir?

İskan alınmamış bina için ne yapılmalı?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısında müteahhitin iskan almadığı binada oturan okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısı;

Oturma ruhsatı yoksa ne olur?

Oturma ruhsatı, inşaat çalışmaları sona eren ve tasdikli projesine uygun olarak inşa edilen binada yasal olarak oturuma izin verildiğini gösteren belgeye deniyor. Peki, oturma ruhsatı yoksa ne olur?

İskan almak kimin görevi?

İskan belgesi, inşaat çalışmaları sona eren ve tasdikli projesine uygun olarak inşa edilen binada yasal olarak oturuma izin verildiğini gösteriyor. Peki, iskanı kim alır? İskan almak kimin görevi?

Binada iskan yoksa ne olur?

Bir binaya iskan belgesi, yapının inşaat çalışmaları tamamlanıp; oturulacak düzeye getirildikten sonra, projeye uygun olarak yapıldığının tespiti halinde veriliyor. Peki, binada iskan yoksa ne olur?

İskanı kim alır?

İnşaat çalışmaları sona eren ve tasdikli projesine uygun olarak inşa edilen binada yasal olarak oturuma izin verildiğini gösteren belge olan iskanı kim alır? İskan nasıl alınır?

Reysaş GYO Çayırova'da 7.931 metrekarelik depo iskanı aldı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yaptığı açıklamaya göre portföyünde bulunan Kocaeli İli Çayırova İlçesi 2087 Ada 3 Parsel üzerindeki 7 bin 931 metrekarelik lojistik deponun iskanı aldı...

Kısmi iskan nasıl alınır?

İskan, bir yapının onaylı projesine uygun olarak yapıldığını gösteren resmi yapı kullanma iznine deniyor. Kısmı iskan ise, kullanıma hazır alanlar için alınabiliyor. Peki, kısmi iskan nasıl alınır?

Fatih'te 2 katlı binada çökme meydana geldi!

Fatih Derviş Ali Mahallesi Vaiz Sokak'ta 2 katlı binada çökme meydana geldi. İstanbul Fatih'te, iki katlı müstakil binada çökme meydana gelmesi sonucu 2'si çocuk 4 kişi yaralandı.

binada iskan yoksa ne olur Haberi

binada iskan yoksa ne olur

Binada iskan yoksa ne olur?

Bir yapının  inşaat çalışmaları tamamlanan binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten; ruhsat bilgilerini, tapu kaydını, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren belge iskan belgesi olarak karşımıza çıkıyor.


Tanımdan da görüldüğü üzere iskan belgesi yapının inşaat çalışmaları tamamlanıp; oturulacak düzeye getirildikten sonra, projeye uygun olarak yapıldığının tespiti halinde veriliyor. 


Ancak bazı durumlar, iskan alınmasına engel olabiliyor. Müteahhitin inşaatı projesine uygun yapmaması, skk borcu bulunması gibi nedenler, iskan belgesini almasına engel teşkil ediyor. Hal böyle olunca yapı, resmi olarak inşaat niteliğinde kalıyor. Peki, binada iskan belgesi yoksa ne olur?


İskan  ruhsatı yoksa ne olur?

Binada iskan yoksa, bu durumun ev sahiplerine ve kiracılarına bazı dezavantajları oluyor. Örneğin;


İskanın olmaması halinde elektrik, doğalgaz ve su gibi abonelikler mesken...