07 / 05 / 2024

binada iskan

binada iskan

İskan belgesi, bir binada oturumun başlaması için izin verildiğini gösteren belgedir. Peki söz konusu iskan oturma izni nasıl alınır? Detayları haberimizde...

Ferdi iskan zorunlu mu?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan binada dairelerde oturumun başlaması için iskandan sonra, ferdi iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki, ferdi iskan zorunlu mu?

İskan yoksa elektrik nasıl ödenir?

Yapıların yasal olarak kullanılabilmesi için iskan belgesinin alınmış olması gerekiyor. Ancak iskan belgesi olmayan yapılar bazı olanaklardan mahrum kalıyor. Peki, bir binada iskan yoksa elektrik nasıl ödenir?

İskan alınmamış bina için ne yapılmalı?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısında müteahhitin iskan almadığı binada oturan okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısı;

Binaya iskan alınmazsa ne olur?

İnşaat çalışmaları biten bir yapı için, yapı kullanma izni olarak da bilinen iskan izninin belediyeden alınması gerekiyor. Peki, binaya iskan alınmazsa ne olur? İşte yanıtı..

İskan almak mecburi mi?

Yapı inşaatı için öncelikle yapının bağlı olduğu belediyeye mimari proje ile birlikte iskan alınması gerekiyor. Peki, iskan almak mecburi mi? Müteahhitin iskanı alması mecburi mi?

Yeni Cumhurbaşkanlığı binasına iskan izni çıktı!

Söğütözü'nde Başbakanlık olarak yapımına başlanan, ardından Cumhurbaşkanlığı'na tahsis edilen bina için TOKİ tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan iskan ruhsatı başvurusu sonuçlandırıldı. Başvuruyu değerlendiren Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanlı

Karaman'da 3 katlı binada yangın çıktı!

Karaman'da 3 katlı binada yangın çıktı. Karaman'da bir evde çıkan yangında, anne ve 3 çocuğu hayatını kaybetti, dumandan etkilenen baba tedavi altına alındı.Olayla ilgili soruşturma başlatıldı...

Kanada'da 3 katlı binada patlama meydana geldi!

Kanada'nın Montreal kentinde, 3 katlı bir binada meydana gelen patlamaya, LPG tüpünün neden olduğu açıklandı. Öte yandan, patlamada yaralanan 5 kişiden 2'sinin hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi...

İskan dışı alanlarda uygulanacak esaslar!

İskan dışındaki alanlarda, gerekli şartlara uyulmak kaydıyla bir ailenin oturmasına mahsus bağ ve sayfiye evleri, kır kahvesi, lokanta ve bu tesislerin müştemilat binaları yapılabiliyor. İşte iskan dışı alanlarda uygulanacak esaslar..

Bursa'da mühürlenen 7 katlı binada inşaat yeniden başladı!

BURSA'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in işçileri önlem almadan çalışırken görüp uyarmasıyla mühürlenen 7 katlı binada ısı yalıtım çalışmaları, önlemlerin alınmasının ardından yeniden başladı.

İskan almak kimin görevi?

İskan belgesi, inşaat çalışmaları sona eren ve tasdikli projesine uygun olarak inşa edilen binada yasal olarak oturuma izin verildiğini gösteriyor. Peki, iskanı kim alır? İskan almak kimin görevi?

Binada iskan yoksa ne olur?

Bir binaya iskan belgesi, yapının inşaat çalışmaları tamamlanıp; oturulacak düzeye getirildikten sonra, projeye uygun olarak yapıldığının tespiti halinde veriliyor. Peki, binada iskan yoksa ne olur?

İskanı alınmamış evin tapu masrafı!

Tapu masrafları, taşınmaz alım satım işlemlerinin gerçekleşmesi için tapu dairesinin bildirdiği banka hesabına yatırılması gereken hizmet bedeli oluyor. Peki, iskanı alınmamış evin tapu masrafı ne kadardır?

binada iskan Haberi

binada iskan

İskan oturma izni nasıl alınır?

Yapı kullanma izni olarak da bilinen iskan oturma izni, yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra alınabiliyor. İskan belgesi olmayan yapıların yasal olarak kullanılmasına izin verilmiyor. Peki iskan oturma izni nasıl alınır?


İskan oturma izninin alınabilmesi için belediyelerin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimlerine başvurulması gerekiyor. İskan oturma izni nasıl alınır, işte yanıtı;


İskan oturma izni nasıl alınır?

Yapı müteahhidinin belediyeye başvurulması halinde, yetkililer gerekli incelemeleri yapar. Yapının daha önceden tasdiklenen projesine uygun olması durumunda ve bölgenin imar planlamasına aykırı olmaması halinde ve diğer istenen belgelerde bulunan kriterler göz önünde bulundurularak bu belge veriliyor. Bu durumda iskan için gerekli belgeleri sıralamak da faydalı olacaktır.


Belediyeden belediyeye değişmekle birlikte, iskan oturma izni belgesi için genellikle aşağıdaki belgeler isteniyor.


İskan için gerekli evraklar..

* Yapı Kullanma İzni...