28 / 04 / 2024

Binalar Eğitim Tarihi Müzesi inşaatı

Binalar Eğitim Tarihi Müzesi inşaatı

Aydın Ortaklar mahallesinde yer alan 4 eski lojman restore edilecek. Binalar Eğitim Tarihi Müzesi'ne dönüştürülecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin depremlere karşı okul yapılarını denetledi! Okul binaları depreme hazır mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kayseri'de okul yapılarının olası depremlere karşı hazırlık durumlarını inceleyerek değerlendirmelerde bulundu.

Son Dakika Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı! 2024 LGS tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen LGS kapsamındaki merkezi sınavının 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı resmen duyurdu! 10 personel alınacak! Başvuru şartları belli oldu! Tarih açıklandı...

Milli Eğitim Bakanlığı yeni yayımladığı ilana göre, bünyesinde çalıştırmak üzere toplamda 10 personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuru şartları ve tarihi açıklandı...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer müjdeyi açıkladı! Görevde yükselmek isteyenler sıra sizde! Tarih belli oldu!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer memurluk, şeflik, saymanlık ve şube müdürlüklerini ilgilendiren müjdeli haberi verdi. Görevde yükselme sınavı tarihi belli oldu. İşte ayrıntılar...

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Sözleşmeli Personel kadro dağılımı belli oldu! Son Başvuru 30 Mart 2023!

Milli Eğitim Bakanlığı Sözleşmeli Personel alımı yapacak. İlana son başvuru tarihi 30 Mart 2023 olarak belirlendi. İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları…

Darüşşafaka Eğitim Kurumları sınavı ne zaman? Son başvuru tarihi? Sınavlar hangi illerde yapılacak? Başvuru kriterleri?

Darüşşafaka Eğitim Kurumları giriş sınavı 21 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de yapılacak. Depremden etkilenen 11 ili de kapsayan ve toplam 37 ilde gerçekleştirilecek sınavda başarılı olanlar 8 yıllık tam burslu eğitim imkanına kavuşacak.

Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Üniversite açılış tarihi belli oldu mu?

Yaşanılan deprem felaketi sonrası üniversiteler uzaktan eğitime geçti. Pandemi döneminden alışılmış bir eğitim olan uzaktan eğitim 2023 bahar dönemi için yeniden geldi. Bu durumdan memnun olmayan öğrenciler ise okullarına yüz yüze kavuşma haberini bekliyor.

50 Millî Eğitim Uzman Yardımcısı alınıyor! İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı! Son başvuru tarihi 10 Şubat 2023!

Millî Eğitim Uzman Yardımcılığı için 50 kişi alınacak. Son başvuru tarihi 10 Şubat 2023 olan ilan için kadro dağılımı da belli oldu. Coğrafya branşından Almancaya kadar birçok alanda alım yapılacak. İşte detaylar…

MEB 750 eğitim müfettiş yardımcısı başvuruları nasıl yapılır? Eğitim müfettiş yardımcısı başvuru tarihi…

Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, yapacağı sözlü ve yazılı sınavın ardından 750 eğitim müfettiş yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. 160 Türk lirası başvuru ücretinin ödenmesinin ardından 16-27 Mayıs tarihlerinde MEB’in internet sayfasından başvurular alınacak. 

Milli Eğitim Bakanlığı afet bölgesindeki binaları eğitime hazırlamak için sahada!

Milli Eğitim Bakanlığı uzman ekipleri ve öğretmenler, Giresun'da selden etkilenen okulları yeni eğitim yılına hazırlamak amacıyla sahada çalışıyor.

Çorum'da restore edilen tarihi karakol binası aile eğitim merkezi oldu!

Çorum'da 1890 yılında karakol binası olarak inşa edilen bina gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla aile eğitim merkezi oldu...

TOKİ’den 14 bin 782 eğitim binası!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ), bugüne kadar inşası devam eden ve tamlanan eğitim binalarının sayısı 14 bin 782'ye ulaştı...

Ankara Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapatılıyor!

Ankara'daki Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kapatılıyor. Tarihi hastane devletin kendi arazisi ise kiracı olduğu Bilkent Şehir Hastanesi’ne devrediliyor.

Binalar Eğitim Tarihi Müzesi inşaatı Haberi

Binalar Eğitim Tarihi Müzesi inşaatı

Aydın'ın Germencik ilçesi Ortaklar mahallesinde 1944 yılında yaptırılan Fen Lisesi'nin bahçesinde bulunan 4 eski lojmanın Eğitim Tarihi Müzesi'ne dönüştürülmesi için Aydın Valiliği ile 11 Milli Eğitim Müdürlüğü çalışma başlattı. İki kurum tarafından Alternatif Turizm Projeleri kapsamında Güney Ege Kalkınma Ajansı'na 2015 yılında yapılan başvuru kabul edildi. Koruma Kurulu tarafından tarihi değer olarak tescillenen eski lojmanların müzeye dönüştürülmesiyle ilgili hazırlanan projenin tanıtım toplantısı yapıldı. 


11 Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yücel Mavi ve proje ortaklarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda Eğitim Tarihi Müzesi tanıtıldı. Müzede okula ait Cumhuriyet Dönemi eğitim materyalleri sergilenecek. Materyallerin sergilenmesiyle yerli ve yabancı turistlerin yöreye ve okula ziyaretleri hedefleniyor. 



Yeni...