07 / 05 / 2024

binalara sonradan balkon yapılabilir mi

binalara sonradan balkon yapılabilir mi

Balkonsuz olarak ruhsatı alınan ve bu şekilde inşa edilen bir binaya sonradan balkon yapılabilir mi? Sonradan balkon nasıl yapılır? Sonradan balkon yapılabilmesi için gerekli olan prosedür nedir? İşte yanıtı..

Depremden hasarsız kurtaran sismik izolatör ne işe yarıyor? Binalara sonradan eklenebilir mi?

Türkiye’nin 10 ilini birden vuran deprem, binaların güçlendirilmesi gerçeğini bir kez daha acı şekilde hatırlatırken, depremde iki kamu hastanesinin ayakta kalmasını sağlayan sismik izolatör, en çok araştırılan konular arasında. Peki sismik izolatör nasıl çalışıyor, ne işe yarıyor?  

Binaya sonradan balkon yapılabilir mi?

Hürriyet köşe yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında binaya sonradan balkon yaptırılıp yaptırılamayacağını yazdı...

Çukurova Balkon’da öğretmenlere özel indirim fırsatı!

SON Grup Şirketleri’nden Çukurova Gayrimenkul, Kartal’da konumlanan deniz, adalar ve orman manzaralı projesi Çukurova Balkon’da Öğretmenler Günü’ne özel kampanya düzenledi.

Çukurova Balkon'da 350 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

İnşaat sektöründe 23 yıldır faaliyet gösteren SON Grup bünyesindeki Çukurova Gayrimenkul, Çukurova Balkon'da kampanya başlattı.

Çukurova Balkon’da yeni kampanya başladı!

SON Grup Şirketleri’nden Çukurova Gayrimenkul, Kartal’da konumlanan deniz, adalar ve orman manzaralı projesi Çukurova Balkon’da yeni bir kampanya başlattı.

Ar Çelik Kapı İnşaat Dekorasyon Cam Balkon Sistemleri Sanayi Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Ümraniye Şubesi açıldı!

Ar Çelik Kapı İnşaat Dekorasyon Cam Balkon Sistemleri Sanayi Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Ümraniye Şubesi bugün 50 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Cam balkon devri bitti!

Bir yerlere yetişme durumu, günümüz insanının durup, nefes alacağı, kendine ait özel yaşam alanlarının değerini bir kat daha arttırırken Binaların gittikçe yükseldiği şu dönemde, balkon ve teraslar insanlar için en önemli “nefes alma yeri” olarak düşünülüyor.

Çukurova Balkon Kartal'da 0,69 faiz oranı!

Çukurova Balkon Kartal'da 0,69 faiz oranı ile ödeme imkanı sunuluyor. Çukurova Balkon Evleri'nde Fugo Mobilya'dan 20 bin TL'ye kadar hediye çeki veriliyor...

Bornova Belediyesi en güzel balkon ve bahçeyi seçiyor!

Bornova Belediyesi’nce bu yıl ikincisi düzenlenen “ Güzel Balkon –Güzel Bahçe Yarışması” başvuruları başladı. Yeşil dokusuyla tüm Türkiye’ye örnek olan Bornova’da, en güzel balkon ve bahçeler için 31 Ağustos 2016 tarihine kadar müracat edebilecek

Çukurova Balkon'da Private Home konsepti dikkat çekiyor!

İstanbul’un yükselen değeri Kartal ’da yeni bir yaşam alanı oluşuyor. Çukurova Balkon projesi 1+1’den 4+1’e kadar farklı daire seçenekleri ile herkesin hayal ettiği ferah, geniş metrekareli ve kişiye özel konseptiyle ideal bir yaşam sunuyor.

Alanya'nın en güzel balkon ve bahçesine ödül!

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından düzenlenen “En Güzel Balkon En Güzel Bahçe Yarışması” tamamlandı. En güzel bahçeyi yapan ve en güzel balkonu düzenleyen yarışmacı ödülü kaptı.

Antalya En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması sonuçları açıklandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması’nın sonuçları Başkan Menderes Türel tarafından açıklandı.

Antalya En Güzel Balkon Yarışması sonuçları bugün açıklanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın en güzel balkonu ve bahçesini belirlemek üzere düzenlediği “En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması”nda sona gelindi. En Güzel Bahçe Balkon Yarışması sonuçları bugün saat: 11:00' de açıklanıyor.

binalara sonradan balkon yapılabilir mi Haberi

binalara sonradan balkon yapılabilir mi

Sonradan balkon yapılabilir mi?

Balkonsuz olarak ruhsatı alınan ve bu şekilde inşa edilen bir binaya sonradan balkon eklemek ancak bazı koşulların yerine getirilmesi halinde mümkün oluyor.


İskanı alınmış bir yapıda onaylı mimari projeye aykırı olarak yapılacak her türlü inşai faaliyet kaçak muamelesi görüyor. Bu nedenle, onaylı mimari projesinde balkon olmayan bir yapıya balkon yapmak için belediyeye müracaatta bulunmak gerekiyor.


Ancak öncelikle, belediyeden ruhsat alınmadan önce kat maliklerinin de olurunun alınmış olması gerekiyor. Kat maliklerinin rızası olmadan Kat Mülkiyeti Kanununa göre, böyle bir yapısal değişiklik yapılamıyor.


İzin alınmadan yapılan değişiklikler, belediyeye şikayet edilebileceği gibi, konu ile ilgili olarak Sulh Hukuk Mahkemelerinde de dava açılabiliyor.


III- Bağımsız bölüm ilavesi:

Madde 44 – Anagayrimenkulün üstüne kat ilavesi veya mevcut çekme kat yerine tam kat yapılması veya zemin veya...