28 / 04 / 2024

binalarda bulunması gereken iç yükseklikler

binalarda bulunması gereken iç yükseklikler

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'ne göre yapılarda bulunması gereken iç yükseklikler ne olmalıdır? Yanıtı haberimizde...

Vaziyet planı nedir? Vaziyet planında bulunması gereken unsurlar nelerdir?

Vaziyet planı, inşaat sektöründe kullanılan bir terimdir. Bu plan, inşaat projelerinin bazı aşamalarında işe yarar. Peki vaziyet planı nedir, neden önemlidir, ne işe yarar ve vaziyet planında bulunması gereken unsurlar nelerdir? İşte vaziyet planıyla ilgili kapsamlı bilgiler...

Ramazan boyunca sofranızda bulunması gereken yiyecekler! Bu sayede gün boyu tok olacaksınız!

Ramazan ayı için geri sayım başladı. Bu yıl Sinop, 13 saat 56 dakikalık oruç süresiyle Türkiye'nin en uzun oruç tutan il olacak. Açlık, Ramazan ayında birçok kişi için zorlu bir deneyim olabiliyor.

Tarım Kredi’de tam yağlı beyaz peynir 79,90, tam yağlı kaşar peyniri 99,90 TL! 16 Şubat  2023 Fiyat Listesi

Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde bu haftanın ürünleri arasında beyaz peynir, kaşar, çay, şeker, yoğurt, salça gibi her evde bulunması gereken temel pek çok ürün grubu yer alıyor. Tam yağlı beyaz peynirin 900 gramının 79,90 liradan satıldığı Tarım Kredi’de bu hafta başka hangi ürünler var? Tarım

Deprem sonrası, binalarda dikkat etmeniz gereken 5 önemli nokta!

Gebze Teknik Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ferhat Pakdamar, deprem sonrası binalarda dikkat etmeniz gereken 5 önemli noktayı kaleme aldı. İşte Dr. Öğretim Üyesi Ferhat Pakdamar'ın o yazısı...

Borçlar ödenecek mi? İflasa mı gidilecek?

Türkiye, yıl sonunda yaklaşık 40 milyar dolarlık cari açığını kapatmaya çalışırken bir yandan da dış borcunu ödemeye çalışacak. Kısa vadede bulunması gereken 50-55 milyar dolarlık bir para var. Peki bu para MB'nin kasasında mevcut mu? Türkiye kaynak bulmak için ne yapmalı?

Binalarda enerji verimliliği nasıl yapılmalı?

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, “Binalarda ve Sanayide Enerji Verimliliği” temalı bir webinar gerçekleştirdi. Etkinlikte, sanayide ve binalarda enerji verimliliği sağlanması amacıyla atılması gereken adımlar değerlendirildi. 

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği tam metni 2017!

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği, 27 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlandı. Yönetmelik kapsamında yeni inşa edilecek binalarda yapılması gereken su yalıtımı esasları belirlendi.. 

Kamuya ait binalarda yangın merdiveni şart!

Kamuya açık yüksek katlı binalarda, yangın merdiveni ile ilgili yasal düzenleme bulunmasına rağmen, inşaat aşamasında bu önemli ayrıntıya dikkat edilmiyor. Kamuya ait çok katlı birçok binada da yangın merdiveni yok.

Yeni binalarda internet zorunlu olacak!

Yeni inşa edilen binalarda bina içi sabit internet altyapısının bulunmasına yönelik zorunluluk getirilecek. Binalarda kurulumunu zorunlu kılacak teknik şartname ve yönetmelikler hayata geçirilecek ve bu uygulama denetlenecek.

Binalarda yönetici bulunması kanunen zorunlu mudur?

Apartman yöneticisi kat maliklerinden seçilebileceği gibi dışarıdan birisi de aday olabiliyor. Bina yönetici kat malikleri toplantısında seçiliyor. Peki, binalarda yönetici bulunması kanunen zorunlu mudur?

Apartman görevlisi hizmet sözleşmesi 2015!

Ana taşınmazda mutlaka bulunması gereken apartman görevlisi ve yönetici arasında hizmet sözleşmesi imzalanması gerekiyor.Apartman görevlisi hizmet sözleşmesi nasıl yapılır?işte,apartman görevlisi hizmet sözleşmesi 2015!

Kira kontratı nasıl hazırlanır?

Hem ev sahibi hem kiracı açısından yazılı kira kontratı yapılması büyük bir önem taşımaktadır.Peki kira kontratı nasıl hazırlanır?Kira kontratında mutlaka bulunması gereken maddeler nelerdir?

Afet riskli alanların dönüştürülmesi hakkında yönetmelik 2015!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun yönetmeliği uyarınca Kentsel dönüşümde yıkılacak riskli binalarda aranması gereken koşullara yer veriliyor. İşte afet riskli alanların dönüştürülmesi hakkında yönetmelik 2015...

binalarda bulunması gereken iç yükseklikler Haberi

binalarda bulunması gereken iç yükseklikler

Yapılarda bulunması gereken iç yükseklikler!

İnşaatı bitmiş ve içerisinde yaşamın olduğu yapılarda iç yüksekliklerin minimum 2.40 metre olması gerekiyor. Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'ne göre söz konusu yapılarda iç yükseklikler bu rakamdan az olamıyor.


Ancak yine yönetmelikte yer alan hükümlere göre, iskan edilmeyen katların yüksekliği 2.20 metre olabiliyor.


Konut, iş yeri gibi yapıların iç yüksekliklerinin ne olması gerektiğini belirttik. Gelelim oyun salonları, kahvehane gibi bölümlerin iç yüksekliklerine.


Yönetmeliğe göre bu tarz yerlerin de iç yüksekliğinin minimum 3.50 metre olması gerekiyor. Konu ile ilgili yönetmelik maddesi aşağıda yer alıyor.


İç Yükseklikler

Madde 26 - 

1) Genel olarak binalarda, içerisinde insan oturan, yatan, çalışan bölümlerin bitmiş tavan yüksekliği döşeme kaplaması üstünden tavan sıvası ve varsa dekorasyon kaplaması altına kadar 2.40 metreden az olamaz. Diğer servis bölümleri ve iskân edilmeyen...