18 / 05 / 2024

binalarda çıkma

binalarda çıkma

Bina çıkma payı, binalarda döşemelerin uzantısı olarak yapılan, parsel sınırları dışına taşmayan, en az bir ucu serbest, mesnetli olan açık veya kapalı olan derinliği uygulama imar planıyla belirlenen yapı elemanları olarak tanımlanıyor...

Binalarda kat çıkma dönemi sona eriyor! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından önümüzdeki ay hayata geçirilecek olan BKS uygulaması ile binalarda kat çıkma ve kolon kesme uygulamalarının önüne geçilecek. 

Binalarda çıkma mesafeleri 2017!

Yeni İmar Yönetmeliği gereğince binalarda taban alanı dışında çıkma yapılabiliyor. Peki, binalarda çıkma mesafeleri 2017 nelerdir?

Karabük'te mühürlenen binalarda oturanlar 8 aydır dışarı çıkamıyor!

Karabük'te TOKİ konutlarındaki 17 binanın asansörleri, geçen yıl haziran ayında yürürlüğe giren Asansör Yönetmeliği’ne uygun olmadığı gerekçesiyle mühürlenmişti. 7 katlı binalarda oturan yaklaşık 30 engelliden bazıları 8 aydır dışarıya çıkamıyor.

Uluslararası Binalarda Enerji Verimliliği Sempozyumu 13 Şubat'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 13-14 Şubat 2017'de “Uluslararası Binalarda Enerji Verimliliği Sempozyumu” düzenlenecek.

Binalarda Enerji Kimlik Belgesi bir an önce çalışmalı!

2011’de başlayan, Binalarda Enerji Kimlik Belgesi Uygulaması Mayıs 2017 tarihinden itibaren genele yayılıyor.

Kiralık binalarda hizmet veren Bakanlık birimleri mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kiralık binalarda hizmet veren Bakanlık birimlerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Gemlik'te 50 bin kişi riskli binalarda yaşıyor!

GEMPORT'taki hisse satışıyla ilgili özel açıklamalarda bulunan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz acı ve çarpıcı bir gerçeği de gözler önüne serdi: “Gemlik’te 50 bin vatandaşımız 'Tabutluk' tabir edilen binalarda yaşıyor.”

6 ilde binalarda enerji verimliliği semineri düzenlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, binalarda enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik, farklı iklim bölgelerini temsilen 6 ilde seminerler düzenlenecek.

Eskişehir'de Binalarda Enerji Verimliliği Çalıştayı düzenlendi!

Büyükşehir Belediyesi sürdürülebilir şehircilik çalışmaları kapsamında binalarda enerji verimliliğini desteklemek ve iş birlikleri için uygun ortam yaratmak amacıyla sektördeki paydaşları bir araya getiren ‘Binalarda Enerji Verimliliği İçerik Geliştirme Çalıştayı’ düzenledi.

Kamuya ait binalarda yangın merdiveni şart!

Kamuya açık yüksek katlı binalarda, yangın merdiveni ile ilgili yasal düzenleme bulunmasına rağmen, inşaat aşamasında bu önemli ayrıntıya dikkat edilmiyor. Kamuya ait çok katlı birçok binada da yangın merdiveni yok.

Kale Yapı ile binalarda yüzde 50’ye varan tasarruf sağlayın!

Kale Yapı'nın binalarda ısıtma ve soğutma için harcanan enerjide yüzde 50’ye varan tasarruf sağlayan tasarımı ‘Kale Mantolama’, aynı zamanda yangın ve ses yalıtımına da katkıda bulunarak sağlıklı yaşam alanları sunuyor.

İsrail, Batı Şeria'daki Filistinlinin evini yıkma kararı aldı!

İsrail, bir Yahudi yerleşimciyi bıçaklayan ve daha sonra ordu tarafından öldürülen Filistinlinin evini yıkma ve ailesinin çalışma ruhsatını geri alma kararı aldı.

Binalarda yakıt ortak gider midir?

Posta Gazetesi'nin yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "Binalarda yakıt ortak gider midir?" sorusuna yanıt verdi. İşte Tamer Heper'in o yazısı..

binalarda çıkma Haberi

binalarda çıkma

Bina çıkma payı!

Bina çıkma payı, binalarda döşemelerin uzantısı olarak yapılan, parsel sınırları dışına taşmayan, en az bir ucu serbest, mesnetli olan açık veya kapalı olan derinliği uygulama imar planı veya yönetmelikle belirlenen yapı elemanları olarak tanımlanıyor.


Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği gereğince; Teras çatılarda yapılacak en çok (0.90) m. yüksekliğinde kâgir korkuluk, bina yüksekliğine dahil değildir. Duman ve hava bacaları ile son kattaki bağımsız bölümlerle irtibatlı piyeslerin aydınlatılması amacıyla yapılacak pencereler hariç olmak üzere çatı örtüsü üstünde hiçbir çıkma ve çıkıntı yapılamaz. Ancak, Türk Standardı 863 şartlarının gerektirdiği hallerde asansör kulelerinin çatı örtüsünü aşmasına izin veriliyor.


Çıkmalar

Madde 36 – (Değişik:RG-8/9/2013-28759)

Binalarda taban alanı dışında kendi bahçe hudutları dışına taşmamak şartı ile binanın her cephesinde açık ve kapalı çıkma yapılabilir.

Ancak:

A - Kapalı Çıkmalar;

1)...